Genelge Haberleri

Genelge Haberleri

Elazığ Valiliğinden yayla ve mera kullanımı genelgesi

Elazığ Valiliği yayla ve mera kullanımı ile ilgili genelge yayınladı.

SGK'dan 'asgari ücret' genelgesi! 

Asgari ücret desteği 700 liraya yükseltilmişti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eksik prim bildiren işveren için bir genelge yayımladı. Buna göre brüt asgari ücretin onda birini geçen tutarda eksik prim bildiren işverenin desteği iptal edilecek.

YSK'dan seçim verisi kararı! 

Yüksek Seçim Kurulu, mahalli idareler seçimi sırasında, siyasi partilerin gelen sonuçları anlık takip edilebileceklerini duyurdu. Yüksek Seçim Kurulu'nun konuya ilişkin detayların yer aldığı genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başkan Alan: Sorunu Bakan Kurum’a ilettik 

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle deprem bölgelerinde inşaatları durduran 2 genelge, Elazığ'da sektörü büyük bir sıkıntıya soktu. Yaşanan bu sorunu geçtiğimiz gün Elazığ’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ilettiğini açıklayan Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Bakan Kurum’un sorunun çözümü için gerekli yerlere talimat verdiğini ve konunun takipçisi olacaklarını açıkladı. 

İçişleri Bakanlığı Elazığ Valiliği’ne Seçim Genelgesi gönderdi 

İçişleri Bakanlığı, “İçişleri Bakanlığı, Merkez/Taşra Teşkilatı Planlaması”, “Oy Verme Günü Alınacak Tedbirler”, “Oy Verme Günü ve Sonrasında Alınması Gereken Tedbirler” ve “Diğer Hususlar” konu başlıklarını içeren genelge yayımladı. 

Elazığ'da çığ önlemleri ve faaliyetleri toplantısı düzenlendi

Türkiye'de çığ tehlikesine maruz kalan iller arasında yer alan Elazığ'da, İçişleri Bakanlığının genelgesi çerçevesinde çığ önlemleri ve müdahale faaliyetleri toplantısı gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Yeni Bir Genelge Gönderdi

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine Kovid-19 tedbirleri konulu yeni bir genelge gönderdi

Elazığ'da Düğün Salonları Denetlendi

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen Sağlık İçin, Hepimiz İçin sloganı ile gerçekleştirilen Nişan/Nikah, Düğün, Sahil Bölgeleri Denetimleri konulu genelge kapsamında Elazığ il genelinde denetimler yapıldı.

Valilikler Koronavirüs Tedbirleri Denetimi Yapacak

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine Covid- 19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler konulu genelge gönderdi. 

İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni Genelge

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine İnternet Kafeleri, Salonları ve Elektronik Oyun Yerleri konulu genelge gönderdi. 

SGK İl Müdür Tuncer, Koronavirüs Genelgelerini Açıkladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Elazığ İl Müdürü Ayhan Tuncer, Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında SGK tarafından alınan tedbirler ve genelgeleri açıkladı.

Ticari Taksilere Koronavirüs Önlemi

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Ticari Taksilerle ilgili yeni bir genelge daha gönderdi. 

Jandarma Vatandaşı Yalnız Bırakmıyor

İçişleri Bakanlığının genelgesi ile illerde Valilikler bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" tarafından evlerinde kalan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları bulunanlara yardımlar evlerine kadar götürülüyor.

Genelgeye uymayan 2 derneğe ceza kesildi

Elazığ'da Koronovirüs önlemlerini ihlal ederek lokal ortamında oyun oynattırdıkları tespit edilen 2 derneğe para cezası kesildi.

Zabıta ekiplerinden denetim

İçişleri Bakanlığı tarafından corona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında yayımlanan genelge ile bazı işletmelerin faaliyetlerinin geçici süreyle durdurulması üzerine Elazığ Belediyesi Zabıta ekipleri kapsam dahilindeki iş yerlerini kontrol ederek tebligatta bulundu.

Kış Mevsiminde Alınacak Tedbirler Görüşüldü

İçişleri Bakanlığı’nın “Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirlerine” ilişkin genelgesi doğrultusunda Elazığ Valiliği Toplantı salonunda Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz’ın başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor

İstanbul'da otobüs durağına dalan halk otobüsünün dehşeti yaşatması, Avcılar'da bir servis minibüsünün öğrenciyi ezmesi ticari araç sürücülerinin belgelerini ve psikoteknik raporlarını bir kez daha gündeme getirdi. İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 1 Aralıktan itibaren ticari araç sürücülerinin psikoteknik teste girip rapor alması mecburi hale getirildi. 1 Aralık itibariyle psikoteknik test raporu olmayan araç sahiplerine 885 lira, sürücülere ise 283 lira cezai işlem uygulayacak.

Küresel Grip Salgını İl Hazırlık Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğünce Cumhurbaşkanlığı küresel grip salgını genelgesi doğrultusunda pandemi durumuna hazırlıklı olmak ve pandeminin toplumdaki etkisini en aza indirmek amacıyla Pandemik İnfluenza (Küresel Grip Salgını) İl Hazırlık Koordinasyon toplantısı düzenlendi.