Geri Dönüşüm Haberleri

Geri Dönüşüm Haberleri

Geri Dönüşüm Parkı hizmete sunuldu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın çevresel yatırımları arasında yer alan Elazığ Belediyesi Geri Dönüşüm Parkı, hızlı bir şekilde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Başkan Şerifoğulları: Çevre ve sıfır atık konusuna dikkat çekmek için geri dönüşüm parkı yaptık 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Elazığ Belediyesi Geri Dönüşüm Parkı’nı ziyaret ederek gelinen aşamayla ilgili bilgi aldı. 

Elazığ'da bölgenin en büyük atık parkında çalışmalar başladı

Elazığ Belediyesi tarafından bölgenin en büyük geri dönüşüm parkında çalışmalar başlatıldı.

Elazığ Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi hizmete sunuldu

Geri dönüşüm çalışmalarını daha ileri seviyelere taşımak amacıyla inşa edilen Elazığ Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi hizmete sunuldu.

Türkiye Jokey Kulübü Elazığ Hipodromundan Sıfır Atık Projesine destek

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Elazığ Hipodromu doğal kaynakları korumak ve geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla sosyal tesis olarak kullanılan piknik alanının 400 metrelik kısmına eskiden tarımsal faaliyetlerde kullanılan zarar görmüş sulama kanallarını kullanarak yapay dere ve gölet oluşturdu.

Soy isminin hakkını verdi, sokak sokak gezerek 1 milyonun üzerinde kitap topladı

Elazığ'da yaklaşık 6 yıl önce torununun teşviki ile kenti pikapla sokak sokak gezerek atıl durumdaki defter ve kitapları toplayan Erdal Gezeroğlu, 6 yıl içerisinde 1 milyonun üzerinde kitap topladı. Atık kitapları geri dönüşüm merkezlerine ulaştıran Gezeroğlu, kullanılabilecek kırtasiye malzemelerini öğrencilere ücretsiz dağıtıyor.

Torununun teşviki ile sokak sokak gezerek atık kitap topluyor, hem geri dönüşüme kazandırıyor hem de öğrencilere ücretsiz veriyor

5 yıl önce torununun teşviki ile Elazığ'da pikap ile sokak sokak gezerek atık durumda defter ve kitap toplayan Erdal Gezeroğlu, kullanılamayacak durumdakileri geri dönüşüme verirken, kullanılabilecekleri ise ücretsiz olarak öğrencilere ve kütüphaneye hediye ediyor.

Elazığ Belediyesi Mahallelere Mobil Atık Merkezleri Yerleştiriyor

Elazığ Belediyesi, doğal kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri dönüşüme tabi tutarak ekonomiye katma değer sağlamak adına çevreye yatırım yapmayı sürdürüyor.

3 çocuk annesi kadın geri dönüşüm tesisi ile hem iş sahibi oldu hem de doğaya sahip çıktı

Elazığ'da ev hanımı olan 3 çocuk annesi Birsel Doğan, devletten aldığı 100 bin TL'lik hibe desteğiyle plastik geri dönüşüm tesisi kurup, hem patron oldu hem de doğaya zararlı ürünlerin tekrar dönüşümüne katkı sağlamaya başladı.

Bakan Kurum'a yaptığı maket evi hediye etti

Elazığ depreminin birinci yıl dönümünde kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem konutlarını yerinde inceledi. Bakan Kurum'un ziyaretinde 14 yaşındaki Emre Kaya, geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı maket evi hediye etti.

Unutkanlık nedenlerine dikkat

Nöroloji Uzmanı Dr. Özge Altıntaş Kadırhan, yoğun iş temposu sonucu, çoğu kişinin unutkanlıktan yakındığına dikkat çekerek, ‘Kişi, aslında yoğunluktan dolayı kaydedemediği bilgiyi hatırlayamadığını zanneder ve unuttuğunu düşünür. Demans hastaları ise farklı olarak, kaydedilen bilgiyi geri dönüşümsüz olarak unutabilir’ sözleriyle demans (bunama) hastalığının risklerine dikkat çekti.

Elazığ İçin ‘Geri Dönüşüm Saati Uygulaması’ Başladı 

Elazığ Belediyesi, çevreyi korumaya yönelik yatırımlarını sürdürüyor.

Geri Dönüşüm Çalışmaları Sürüyor

Elazığ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, geri dönüşüm çalışmalarıyla geleceğe yatırım yapmayı sürdürüyor. 

Elazığ Belediyesi, Atıkları Geri Dönüşüme Kazandırıyor

Elazığ Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çevre duyarlılığını artırmak ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla atık toplama çalışması gerçekleştirdi.

Anaokulu öğrencilerine yerinde 'Sıfır Atık' eğitimi

Elazığ Belediyesi tarafından Sıfır Atık projesi kapsamında ana okulu öğrencileri, geri dönüşüm tesislerine götürülerek bilgilendirme eğitimi verildi.

Okul bahçesine okuma alanı

Elazığ'da Şehit Eyüp Emre Kan İlkokulu'nun bahçesine okuma alanı ve içinde ise geri dönüşüm amaçlı atık köşesi kuruldu.

Jandarma, geri dönüşüm malzemelerinden çocuklara oyun bahçesi yaptı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde jandarma ekipleri, geri dönüşüm malzemelerinden çocuklara oyun bahçesi yaptı.

Elazığ'da 'Atık Yağlar' geri dönüşümle ekonomiye kazandırılıyor

Elazığ'da Atık Yağlar geri dönüşümle ekonomiye kazandırılırken, sadece bu yılın ilk ayında 24 ton atık yağ toplandığı bildirildi.

Önce elektronik atıklar toplandı, sonra fidan dikildi

Elazığ’da öğretmen ve öğrencilerin hayata geçirdiği E-Atıklar Ormana projesi ile toplanan elektronik atıklar geri dönüşüme gönderilmeden önce okulda sergilendi