Gıda Haberleri

Gıda Haberleri

4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı yapılacak

Elazığ Süt Üreticileri Birliği ve Elazığ Belediyesi İşbirliğinde ortaklaşa düzenlenecek 4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı 9-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elazığ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, fuarın Elâzığ ve bölgeye büyük katkı sağlayacağını belirterek fuara tüm Elâzığ halkını ve sektör temsilcilerini davet etti.

Aslan: Köylü pazarları yeniden canlandırılmalı

Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Erol Aslan, vatandaşların ucuz ve sürdürülebilir gıdaya ulaşabilmesi için köylü pazarlarının yeniden canlandırılması gerektiğini söyledi.

GİMDES’ten konferans

Gıda ve İhtiyaç Malzemeleri Denetleme Ve Helal Sertifikalandırma Kurumu Elazığ İl Temsilciliği tarafından” Bir Duruşun Olsun Adı Boykot Olsun Çözümü Helal Olsun” konferansı düzenlenecek. Programa konuşmacı olarak GİMDES Baş Denetçi Ziraat Mühendisi İbrahim Halil Yüzgül Katılacak. 

Kuzova Derneği istişare toplantısı yapıldı 

Kuzova Derneği istişare toplantısı Başkan Erol Aslan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ucuz gıdaya Ulaşım Sorunu ve Kuzova Sulama projesi masaya yatırıldı. 

Yetimeli Derneği Kovancılar’da gıda kolisi dağıttı

Merkezi Avrupa`da bulunan Uluslararası kuruluşu Yetimeli Derneği Elazığ`ın Kovancılar İlçesi’nde onlarca yetim aileye gıda kolisi dağıttı.

İHH’dan Öğrencilere Diş Sağlığı Eğitimi 

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği yetim, yoksul ve muhacirlerin gıda, ısınma ve barınma ihtiyaçlarını gidermenin yanında sosyal faaliyetlerini de devam ettiriyor. Elazığ Genç İHH tarafından organize edilen bir etkinlikle ilkokul öğrencilerine diş sağlığı eğitimi verildi.

Bayram öncesi zincir marketler ve AVM’ler denetlendi

Elazığ Belediyesi, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşların sağlığını korumak için şehir genelinde gıda satışı yapan zincir marketler ve AVM’lerde denetimleri sıklaştırdı.

Elazığ Belediyesi can dostlarımız için mama üretiyor 

Sokak hayvanları için yaptıkları çalışmalarıyla vatandaşların takdirini toplayan Elazığ Belediyesi, bir projeyi daha hayata geçirerek Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşayan can dostlarımız için topladığı artık yemekleri ve bayat ekmekleri kullanarak gıda mühendisleri eşliğinde mama üretimi gerçekleştiriyor

Malatyalı Depremzedelerden Elazığ İHH’ya Teşekkür

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Malatya’da depremin ilk anından buyana sürdürülen aşevi ve sıcak yemek yardım hizmeti tamamlandı. Yardımların gıda kolisi ve ihtiyaç malzemelerinin temini şeklinde devam edeceği açıklanırken Malatyalı depremzedeler İHH’ya teşekkür ettiler.

ELİGED’ten deprem bölgesine yardım

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremden etkilenen bölgelere yardımlar devam ediyor. Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği temin ettikleri kuru gıdaları, depremzede vatandaşlara ulaştırılmak üzere Elazığ Valiliği’ne teslim etti.

Ticaret Borsası’ndan depremzedeler için gıda yardımı 

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Meclis Başkanı Aydın Torgut ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber depremin ardından Baskil İlçesi’ne yerleşen vatandaşları ziyaret ederek, gıda yardımında bulundu. 

ELSAD Kadınları depremzedeler için seferber oldu

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği Kadın Kolları Başkanı Tuba Erdoğan ve ekibi, depremin ilk anından itibaren depremzedeler için sefer oldu. Gıdadan kıyafete her türlü ihtiyaçlarından depremzedelerin yanında olduklarını belirten Başkan Erdoğan, hayırseverlerin desteğini beklediklerini söyledi.

FÜ Depremzedeler için ekmek üretimine başladı

Fırat Üniversitesi, depremzedelere başta ekmek olmak üzere gıda ürünleri hazırlamaya başladı.

Elazığ'dan Malatya'ya 14 araçlık malzeme gönderildi

Elazığ Belediyesi koordinesinde düzenlenen 14 araçlık gıda, ısınma ve giyim yardımları Malatya'da ki depremzedelere ulaştırıldı.

Bulut: Elazığ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü hizmet binası yenilendi 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut Elazığ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünün hizmet binası yapımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bulut, “2018 yılında temeli attığımız “Yeni Hizmet Binası” deprem ve pandemiye rağmen hızlıca tamamladık. Hizmet binasını bitirdik ve hizmete aldık” dedi. 

İHO Ebrar, Elazığ'da gıda yardımında bulundu 

Elazığ'ın Karakoçan İlçesinde ihtiyaç sahibi ailelere İHO Ebrar tarafından gıda kolisi dağıtıldı. 

Elazığ'da fırıncılara hijyen eğitimi verildi

Elazığ'da fırıncılara, 'Temel Gıda Hijyen' eğitimi verildi.

Elazığ'da Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü etkinliği düzenlendi

Elazığ'da 29 Eylül Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü etkinliği düzenlendi.

Prof. Dr. Mehmet Yalnız: 'Az az ve sık sık yemek bütün hastalıklar için dünyada en geçerli diyet şeklidir'

Günümüzde her beş kişiden birinde reflü hastalığının olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Yalnız, 'Bunun sebepleri arasında yenilen gıdalar, kilo, yaşlandıkça kullanılan ilaçlar var. Az az ve sık sık yemek bütün hastalıklar için dünyada en geçerli diyet şeklidir' dedi.

Elazığ'da son kullanma tarihi geçmiş gıdalar imha edildi

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri iş yerlerinde satılan son kullanma tarihi geçmiş kilolarca tavuk eti ve dondurmayı tespit ederek imha etti.

Elazığ'da 'okullarda gıda güvenilirliği ve israfı ile gıdanı koru' eğitimi

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 2018-2023 Stratejik Planında yer alan okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek konulu eğitimler devam ediyor.

Elazığ'da gıda güvenirliliği eğitimleri sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 2018-2023 Stratejik Planında yer alan 'Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek' hedefi doğrultusunda Elazığ'da eğitimler devam ediyor.

Uzm. Dr. Cihangiroğlu: 'Salmonelloz, tifo veya benzeri klinik tablolara da neden olabilmektedir'

Salmonelloz mikrobunun hastalık yapıcı özeliğinin yaz aylarında daha fazla artış gösterdiğini belirten Uzm. Dr. Mustafa Cihangiroğlu, Salmonelloz ülkemizde çok sık gastroenterite (sindirim sisteminin enfeksiyon veya iltihaplanması) neden olan bir mikroorganizmadır. Gıdalar ve hayvansal ürünler ile insana bulaştıktan sonra bağırsakta çoğalıp bulantı, kusma ve ishale sebep olabilmekte ve birkaç gün içinde kendini sınırlayıp iyileşebilmekte. Ama direnci düşük kişilerde veya mikropların çok yoğun alındığı zamanlarda tifo veya benzeri klinik tablolara da neden olabilmektedir dedi.

Zabıta ekiplerinden bayram öncesi denetim

Elazığ'da Ramazan Bayramı öncesi zabıta ekipleri, gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerini denetledi.

Elazığ Belediyesi Çölyak hastalarını bayramda da unutmadı

Ramazan ayında sosyal yardım hizmetlerini devam ettiren Elazığ Belediyesi, kentteki çölyak hastası vatandaşlara glutensiz gıda kolisi oluşturarak evlerine gönderdi.

TKKD'den ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Elazığ Şubesi tarafından ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunuldu.

Diyetisyen Tekay: 'Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin yolu iftar ve sahur arasında yeterli sıvı tüketmekten geçiyor'

Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, Ramazan ayında kayısı çayı, keten tohumu, yoğurt gibi besin gruplarının tüketilmesinin sindirim probleminin giderilmesine yardımcı olacağını belirterek, 'Hazımsızlık, kabızlık, sindirim problemleri, halsizlik veya uyku halini giderecek olan temel nokta iftar ve sahur arasında tükettiğimiz sıvı grubudur. Başta su olmak üzere ev yapımı limonatalar, meyve suları, çorba, ayran, süt gibi sıvı gıdalar da sıvı ihtiyacınızın giderilmesine yardımcı olacaktır dedi.

Valilikten açıklama: 'Öğrencilerimize herhangi bir gaz veya gıda zehirlenme teşhisi konulmamıştır'

Elazığ'da bilinmeyen bir nedenden dolayı rahatsızlanan 70 öğrenci hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, ilk muayeneleri gerçekleştirilen öğrencilerde herhangi bir gaz veya gıda zehirlenme teşhisi konulmadığı ifade edildi.

Önce alışveriş yaptılar, sonra denetlediler

Gıda ürünlerindeki yüzde 8'lik KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesinin ardından Elazığ'da zabıta ekipleri, zincir marketlerde indirimin ürünlere yansıtılıp yansıtılmadığını denetledi.

Elazığ'da marketlerde KDV denetimi

Elazığ'da zabıta ekiplerince, temel gıda ürünlerindeki yüzde 8'lik KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesinin ardından indirimin ürünlere yansıtılıp yansıtılmadığının kontrol edilmesi amacıyla zincir marketlerde denetim gerçekleştirildi.