Girdi Haberleri

Girdi Haberleri

Erol’dan, eğitimde tasarrufa sert tepki!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, 1 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, Elazığ’ın uzak köylerinde yaşayan lise öğrencileri için uygulanan taşımalı eğitim hizmeti sona erdirildi. Bu karar, özellikle kırsal bölgelerdeki aileler ve öğrenciler için büyük bir endişe kaynağı oldu.

Nailbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi hizmete girdi

Elazığ Belediyesi, depreme dayanıklı modern bir şehir hedefi doğrultusunda önemli bir adım daha atarak Nailbey Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni hizmete açtı. Bu ofis, mahalle sakinlerinin taleplerini toplamak ve projeye yön vermek amacıyla kapılarını vatandaşlara açtı.

Elazığ Belediyesi’nden bayram temizliği

Elazığ Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yoğun bir çalışma temposuna girdi. Tam mesai yaparak şehrin dört bir yanında temizlik çalışmalarını sürdüren ekipler, Elazığ’ı bayrama hazırlıyor.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Vatandaşları aşırı sıcak havalar ve güneş çarpmasına karşı uyardı

Elazığ İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Ramazan GÜRGÖZE, yaz aylarına girdiğimiz bu dönemde yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de sıcaklıkların giderek artması üzerine  vatandaşları güneş çarpmasına karşı uyardı.

Fahiş fiyat düzenlemesinde yeni karar! 

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Başkan Koca’dan çağrı!

Elazığ Kent Konseyi Başkanı M.Nafiz Koca, bu memleketin ekmeğini yiyen Elazığlı işadamlarına seslenerek Elazığ’ın tanıtımında en büyük marka değeri olan Elazığspor’a can suyu olmak adına prim desteği konusunda göreve çağırdı…

Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alacak 

Sağlık alanında düzenlemeler içeren yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak. 

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğüne 2 yeni Ambulans

Sağlık Bakanlığı tarafından Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü adına tahsisli gönderilen 2 adet ambulans, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açıkkapı: Yeni kanun teklifi vatandaşların yüzünü güldürecek 

TBMM’de görüşülmeye başlanan 80 maddelik yeni kanun teklifine ilişkin açıklama yapan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, yeni kanun teklifinin, vergi güvenliğinin sağlanması, yatırımcıların Türk lirasına yönelmesi, ülkeye döviz girdisinin sağlanması gibi birçok düzenlemeyi kapsadığını söyledi. 

Hasan Murat Öz’e, AK Parti’de önemli görev

Genç yaşta girdiği siyaset sahnesinde başarılı çalışmalara imza atan ve 28. Dönem Elazığ Milletvekili Adayı olan Hasan Murat Öz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Erol’dan Bakan Şimşek’e soru önergesi 

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığına verdiği önergede, “Elazığ’daki ekonomik kriz nedeniyle KOBİ ve esnaflarımızın kira, stopaj, vergi, elektrik, su, doğalgaz ve iş gücü gibi temel girdi maliyetlerini arttırmıştır. Yüksek maliyet ve düşük kazanç ve ekonomik kriz sonucu esnafımız kepenk kapatmış, bankalara ve toptancılara olan borçlarını ödeyemez hale getirmiştir" ifadelerini kullandı. 

İsrail ordusu, rehine operasyonu bahanesiyle Gazze'ye girdi

Gazze'de günlerdir hava bombardımanlarıyla katliam yapan İsrail ordusu, rehine operasyonları için karadan Gazze'ye giriş yaptı. İsrail ordusundan son dakika açıklaması geldi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden 3’üncü sigara bırakma polikliniği 

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3’üncü sigara bırakma polikliniğini hizmete girdi. 

Meteoroloji Elazığlıları uyardı 

Yaz aylarına girerken mevsim normalleri ve üzerinde sıcaklık beklerken; Elazığ yeniden yağışlı havanın etkisi altına girdi. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, sağanak yağışla birlikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

Tayin için yeni düzenleme devreye girdi

Milyonlarca memuru ilgilendiren karar! Anayasa Mahkemesi, polis, asker, öğretmen, doktor dahil tüm memurlar için artık "aile bütünlüğünü bozacak şekilde tayin" yapılamayacak İşte ayrıntılar...

SGK Elazığ İl Müdürlüğü EYT’de dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı

EYT ile ilgili 375 sayılı kanun 3 Mart 2023 tarihinde 32121 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. SGK Elazığ İl Müdürlüğü, EYT hakkında merak edilen konularla ilgili açıklama yaptı.

Kamuda çalışan sözleşmelilere kadro 

Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Erdoğan'dan AK Parti'ye seçim talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurmaylarına, "Seçim sürecine girdik. Bizim yoğunlaşacağımız konu artık adaylar olacak. Güçlü isimlerle seçime gideceğiz, hazırlıklara başlayın" talimatı verdi.

Benzine bir yılda 39 kez zam geldi! 

Araç sahipleri 2022'nin son gününe zamlı akaryakıt fiyatlarıyla girdi. Gece yarısından itibaren benzinin pompa fiyatına 84 kuruş zam geldi... İşte 31 Aralık 2022 güncel benzin ve motorin fiyatları..

Elazığ, yeni öğretmenevine kavuştu

Elazığ'da kiralanan otel, öğretmenevine dönüştürülerek '24 Kasım Öğretmenler Günü'nde düzenlenen törenle hizmete girdi.

Elazığ'da köpekler kümese girdi, 37 tavuğu telef etti

Elazığ'da bir kümese giren sokak köpekleri, 37 tavuğu telef etti.

Okul kantinine giren kar maskeli 5 hırsız yakalandı

Elazığ'da girdikleri lisenin kantinini adeta talan eden kar maskeli 5 şüpheli yakalandı.

Elazığ'da bir köyü soyan hırsızlar, jandarmaya yakalandı

Elazığ'da yazlık olarak kullanılan köye kamyonla gelen hırsızlar, kapı, pencere ve duvarları kırarak girdikleri 11 evi soymuştu. Olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlatan jandarma ekipleri, 3 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Çalınan malzemeler ise sahiplerine teslim edildi.

Bu kadarına da pes dedirten hırsızlık: Kamyonla köye gelen hırsızlar 15 evi talan etti

Elazığ'da yazlık olarak kullanılan köye kamyonla gelen hırsızlar, kapı, pencere ve duvarları kırarak girdikleri 15 evi talan etti. Televizyondan peteğe, bakır kazandan çamaşır makinesine değerli gördükleri her şeyi kamyona yükleyen hırsızlar, kayıplara karıştı. Haberi aldıktan sonra koşarak evlerine gelen vatandaşlar şok geçirirken, jandarma ekipleri şüphelilerin bulunması için geniş çaplı çalışma başlattı.

Elazığ'da 7 araç birbirine girdi: 6 yaralı

Elazığ'da 7 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Jandarma alıcı kılığına girdi, Roma ve Bizans dönemine ait 325 tarihi eser ele geçirdi

Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada Roma ve Bizans dönemine ait 325 adet tarihi eser ele geçirilirken, 5 şüpheli gözaltına alındı.

Elazığ'da yapımı tamamlanan Aile Sağlığı Merkezi hizmete girdi

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen depremde ağır hasar alarak yıkılan ve ardından TOKİ tarafından yapılan Mustafa Paşa Aile Sağlığı Merkezi hizmete girdi.

Elazığ TSO başkan adayı Şekerdağ: 'Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde hiç kaybetmedik'

Geçmiş yıllarda iki kere Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) başkanlığı yaptığını hatırlatan Elazığ TSO başkan adayı Ali Şekerdağ, O kurumda altı kez üst üste seçime girdik ve kazandık. Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde hiç kaybetmedik. Çok başarılı bir şekilde bu seçimde de kazanacağımıza inanıyorum dedi.

Fırat Üniversitesi 6 alanda dünyada ilk bin üniversite arasına girdi

Fırat Üniversitesi, 6 alanda dünyada ilk bin üniversite arasına girmeyi başardı.

Girdiği dükkanda umduğunu bulamayan hırsız, kasadaki bozuklukları çaldı

Elazığ'da bir lokantaya giren hırsız, umduğunu bulamadığı kasadaki bozuk 10 lirayı çaldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.