Girişimi Haberleri

Girişimi Haberleri

Tarihi direnişin 8. yılı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin ve bu girişime karşı milletin direnişinin üzerinden 8 yıl geçti.

Vali Toraman müdahale etti! Elazığ’da somun ekmek kaç lira oldu?

Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman’ın girişimi ile Elazığ’da Somun Ekmek 8 liradan satılmaya başlandı. Elazığ’da ekmek zammı ile ilgili son karar verildi.

Elazığ’daki TOGG sayısı belli oldu!

Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu (TOGG) Elazığ'daki otomobil sayısını açıkladı. Buna göre, Elazığ'da 89 kişi T10X almaya hak kazandı.

Elazığ, depremzedeler için tek yürek

Elazığ Belediyesi Hayme Ana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nde faaliyetlerini sürdüren hanımlar, depremzedeler için seferber oldu.

İş kadını Oya Düşmez’e ödül

Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nce (YAPDER) düzenlenen Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi ve Ödül Töreni'nde başarılı kadın girişimciler ödüllendirildi.

15 Temmuz şehit babası Tevfik Oğuz, 'Cumhurbaşkanımızın dirayetli olması darbe girişimini engelledi'

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen Özel Harekat Polisi Eyyüp Oğuz'un babası Tevfik Oğuz 'Cumhurbaşkanımız dirayetli davrandı ve halkımız da arkasından gitti. Eğer öyle olmasaydı bu hainler darbeyi kazanırlardı. Cumhurbaşkanımızın dirayetli olması darbe girişimini engelledi' dedi.

7'nci kata çıkıp atlamak istedi, polis ikna etti

Elazığ'da inşaat halinde bir binanın 7'nci katına çıkarak intihar girişiminde bulunan şahsı polis ekipleri ikna ederek aşağı indirdi.

Hırsızlık yaparken yakalanan zanlıyı linçten jandarma kurtardı

Elazığ'da bir eve giren hırsızlık zanlısı mahalleli tarafından yakalandı. Zanlıyı mahallelinin linç girişiminden jandarma kurtardı.

Jandarmanın müdahalesi bir canı hayatta tuttu

Elazığ'da Harput Kalesine çıkan bir kişi intihar girişiminde bulundu. Jandarma ekipleri, şahsı atlamadan yakalayarak cam örgünün gerisine taşıdı.

10'uncu kata çıkıp atlamak istedi, polis vazgeçirdi

Elazığ'da 10 katlı bir binanın terasına çıkarak intihar girişiminde bulunan şahsı polis ekipleri ikna ederek aşağı indirdi.

Elazığ'da intihara teşebbüs eden kadını çocukları gözyaşları içerisinde izledi

Elazığ'da bir kadın, aldıkları evin yapımı durunca ikinci sefer inşaatın 6. katına çıkarak intihara kalkıştı. Kadın polis ekipleri tarafından ikna edilerek aşağıya indirilirken, 3 çocuğu o anları gözyaşları içerisinde izledi.

Hong Kong'da Ulusal Gün kutlamalarında protesto endişesi

Çin’in kuruluşunun 71. yıl dönümü kapsamında kutlanan Ulusal Gün kutlamalarında hükümet karşıtı protesto endişesi ile polisin sıkı önlemler aldı. Şu ana kadar protesto girişiminde bulunan en az 60 kişi gözaltına alındı.

Şehit oğlunun anısına, 2 bin 500 fidanla orman oluşturdu

Fettullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında şehit düşen Elazığlı Polis Memuru Mehmet Şevket Uzun'un babası Bünyamin Uzun, oğlunun anısına köyüne 2 bin 500 fidan dikerek Hatıra Ormanı oluşturdu. Baba Uzun, diktiği 500 adet badem ağacının gelirini ise köye bağışladı.

İntihara teşebbüs eden genci polis ikna etti

Elazığ'da üst geçide çıkarak intihara kalkışan genç, polis ekipleri tarafından ikna edilerek indirildi.

Şehitler Yolu Yürüyüş Parkurunun Açılışı Yapıldı

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde şehitleri hatırlamak, gösterilen direnci, birlikteliği ve iradeyi belleklerde taze tutmak için, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 15 Temmuz Temalı Fotoğraf-Resim Sergisi ve Şehitler Yolu Yürüyüş Parkurunun Açılışı yapıldı.

Türk İş Temsilcisinden Kıdem Tazminatı Açıklaması

Türk İş Elazığ İl Temsilcisi Mehmet Kara, kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi işçi haklarının tasfiyesine yada zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında olduklarını söyledi. 

Minaredeki intihar girişimini imam engelledi

Elazığ'da bir caminin minaresine çıkarak intihar girişiminde bulunan şahsı, imam ikna ederek indirdi.

Dolandırıcılık girişimini kaydetti

Elazığ'da bir üniversite öğrencisi, telefonla dolandırıcılık girişimini kaydetti.

İntihar girişimini itfaiye ekipleri önledi

Elazığ'da bir kişi çıktığı vinçte intihar girişiminde bulundu, itfaiye ekipleri merdivenli araçla kurtardı.

Anne, kızı fenalaşınca intihardan vazgeçti

Antalya'da iddiaya göre kızıyla sorun yaşayan kadın, falezler üzerinde intihar girişiminde bulundu. 'Koca her zaman bulunur, anne bulunmaz' sözleri üzerine bayılan kızını yerde gören anne eyleminden vazgeçti. Anne, hastaneye kaldırılan kızının elini bir an olsun bırakmadı.

Elazığ'da 12 katlı binada intihara teşebbüs

Elazığ'da bir kişi 12 katlı binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

FÜ'de şehitler yolu yürüş parkuru ve sergi açılışı

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümünde Fırat Üniversitesi (FÜ) tarafından 15 Temmuz temalı, fotoğraf sergisi ve şehitler yolu yürüyüş parkuru açıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin amacının, millet iradesine zincir vurmak ve Türkiye'yi sömürüye açık hale getirmek olduğunu söyledi.

Milletvekili Ağar’dan 15 Temmuz Mesajı

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Zülfü Tolga Ağar,  bundan üç yıl önce FETÖ’nün hain darbe girişiminin kahraman Türk Milletinin iradesiyle önlendiğini belirterek; “Bu birlik ve beraberlikle, hiçbir güç Türkiye Cumhuriyeti’ni bölemeyecektir” dedi.

Hırsızın iş kazası...Soymaya geldi demir parmaklıkta asılı kaldı

Bursa'da daha önceden çalıştığı yeri soyan hırsız ilk girişiminde tutuklanmıştı. Serbest kaldığı gün tekrar aynı iş yerini soymaya gelen hırsız bu sefer girmeye çalıştığı camın demir parmaklıklarında ayağından asılı kalınca tekrar yakalandı.

Motosikleti ile intihar girişiminde bulundu iddiası

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bunalıma giren bir gencin motosikletini dereye sürerek intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi.