Göç Haberleri

Göç Haberleri

Milletvekili Erol'dan sığınmacı çıkışı!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol sığınmacı ve düzensiz göç sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de kaç Suriyeli var?

Göç İdaresi Başkanlığı, "Türkiye'de 7 milyon Suriyeli ve 13 milyon yabancı olduğu" iddiasının gerçek dışı olduğunu ve hiçbir dayanağının bulunmadığını bildirdi.

Alacakaya’da göçük altında kalan 2 kişi kurtarıldı 

Elazığ’da maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 2 kişi kurtarıldı 2 kişi için ise arama çalışmaları devam ediyor. 

Elazığ’da kaç Suriyeli yaşıyor? 

Mülteciler Derneği 2023 Kasım ayının göçmen raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre Elazığ’da 11 bin 525 göçmen yaşıyor. 

AK Parti Gençlik Kollarından Genç MÜSİAD’a ziyaret 

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm ve beraberindeki heyet, genç MÜSİAD Elazığ Başkanı Muhammet Furkan Göçer ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. 

Elazığ'da göçük altında kalan işçi için ekipler seferber oldu

Elazığ'da kanalizasyon çalışması sırasında göçük altında kalan işçinin kurtarılması için ekipler zamanla yarıştı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından yaralı işçi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

DATÜB Genel Sekreteri Uçar, iskanlı göç edilecek Ahıska Türkleriyle görüştü

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar ve beraberindeki heyet, geçici konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkleriyle bir araya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilecek olan ailelerle görüştü.

Elazığ'daki asayiş uygulamalarında 3 düzensiz göçmen yakalandı

Elazığ'da polis ekipleri tarafından kent genelinde düzenlenen asayiş uygulamalarında durdurulan bir minibüsten yabancı uyruklu 10 şahıs çıktı. Evrakları tam olan 7 şahıs İl Göç İdaresi tarafından bırakılırken, kayıtları bulunmayan 3 düzensiz göçmen için sınır dışı işlemlerinin başlatılacağı bildirildi.

Elazığ'da denetimler sürüyor, polis göz açtırmıyor

Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kent genelinde yaptıkları uygulamalarla suçlulara göç açtırmıyor.

Siraz'ın akıntıya karşı göçü devam ediyor

Elazığ'ın Sivrice ilçesi Hazar Gölünde yaşayan siraz balığının, üreme döneminde göle dökülen Kürk Çayı'na yumurta bırakmak için suyun tersine yüzerek yaptığı zorlu yolculuk ilgi çekiyor.

DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar: 'Elazığ, Ahıska Türklerini bir ensar gibi sahiplendi'

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ halkının Ahıska Türklerini bir ensar gibi sahiplendiğini belirten Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekteri Fuat Uçar, Tahliyelerde halkımız Ukrayna üzerinden Romanya'ya oradan da Edirne'ye giriş yaparak Göç İdaresi Başkanlığı tarafından Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa ve Eskişehir'e yerleştirildi' dedi.

Muhtarın öldürüldüğü sürü kavgası sonrası 4 bin 500 küçükbaş ilçe dışına taşındı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Çanakçı köyü muhtarı Fahrettin Yıldırım'ın öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı kavga sonrası husumetin büyümemesi için göçerlerin 4 bin 500 küçükbaş hayvanı, kamyonlarla ilçe dışına taşındı.

Bunlar İnci Kefali değil Siraz, akıntıya karşı göç başladı

Türkiye'de sadece Van'da İnci Kefali'nin tersine göçü bilinirken, Elazığ'da bulunan ve doğunun gizli denizi olarak bilinen Hazar Gölü'nde yaşayan endemik tür 'Siraz'ın yumurtasını bırakmak için akıntıya karşı göçü başladı. Tersine göç izleyenlere seyretme keyfi yaşattı.

Yeni doğan iki oğlağın heybedeki sevimli yolculuğu görenlerin içini ısıttı

Elazığ'da havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını otlatmak için yaylaya giden göçerin yeni doğan iki oğlağı at üstünde heybede taşıması görenlerin içini ısıttı.

Elazığ'da denetimler sürüyor, polis göz açtırmıyor

Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kent genelinde yaptıkları uygulamalarla suçlulara göç açtırmıyor.

Elazığ'ın bu köyünde sadece 9 kişi yaşıyor

Elazığ'da Karataş köyünün nüfusu, yaşanan göç nedeniyle 9 kişiye düştü.

Dındik, çok konuşulacak karikatürü manşetten verdi

Elazığ'da yayın yapan mizah gazetesi Dındik, Elazığ'ın en önemli sorunlarından biri olan göç problemini gündeme taşıdı. Derginin 18. sayısında Elazığ'dan göç eden ancak Elazığ hasreti çekenleri mizahi bir dille eleştirildi.

Elazığ'da göçmen kaçakçılarına operasyon: 5 tutuklama

Elazığ'da göçmen kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 5 şüpheli tutuklandı.

Elazığ'da göçmen kaçakçılarına operasyon: 5 gözaltı

Elazığ'da göçmen kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Gençlik ve Değişim Derneği'nin projesi en iyi proje seçildi

Gençlik ve Değişim Derneği'nin Portekiz Ulusal Ajansı tarafından Erasmus + Programı kapsamında desteklenen Göç mü Dünya Vatandaşlığı mı Projesi, Portekiz ve diğer farklı ülkelerde uygulanan yaklaşık 100 proje arasında en iyi proje seçildi.

Elazığ'da göçük altında kalan işçi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

Elazığ'da bir inşaat alanında yapılan kazı çalışmasında göçük meydana geldi. Toprak altında kalan bir işçi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Yıkım esnasında göçük meydana geldi, iş makinası enkaz altında kaldı

Elazığ'da Sanayi Mahallesi'nde bir binanın yıkımı esnasında kepçe yıkılan binanın altında kaldı.

Ağın Kan Kaybediyor

Elazığ'ın Ağın ilçesi nüfus kaybı yaşamaya devam ediyor.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde altın madeninde göçük: En az 50 ölü

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde altın madeninde göçük meydana gelmesi sonucu en az 50 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Germencik’te göçük meydana geldi: 1 Ölü 3 Yaralı

Aydın'ın Germencik ilçesinde su kuyusu kazımı sırasında göçük meydana geldi. Oluşan toprak yığını altında kalan 60 yaşındaki Mehmet Ali Güllü hayatını kaybetti.

Nüfusun Yüzde 10-15'lik Bölümünün Göç Ettiği Düşünülüyor

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki yıkıcı depremden sonra şehir nüfusunun yüzde 10-15'lik bölümünün Elazığ'dan ayrıldığı düşünülüyor.

Elazığ'da kaçak göçmen operasyonu

Elazığ'da yasa dışı yollarla ülkeye giriş yaptığı tespit edilen 31 kaçak göçmen yakalandı.

Elazığ'da kaçak göçmen yakalandı

Elazığ'da Afganistan ve Mısır uyruklu 8 göçmen ile birlikte 2 organizatör de yakalandı.

Murat Nehrinde su çekildi, 6 ay önceki görüntüden eser kalmadı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nü besleyen Murat Nehri Havzasında su 1,5 kilometre çekilirken, 6 ay önce su altında kalan ağıl ile birlikte bölgede ortaya çıktı. Araçların rahatlıkla gittiği, göçerlerin dönüş yolu olarak kullandığı nehir kenarındaki bir köyler için oluşturan tehlike de ortadan kaldı.

Türkiye 190 ülkeden 5 milyon insana ev sahipliği yapıyor

190 farklı milletten yaklaşık 5 milyon insana ev sahipliği yaptıklarını belirten Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Daire Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Uyum sabır isteyen bir yolculuk. Uyum konusunda izlemiş olduğumuz strateji sabır ve akıl. 3 milyon 600 bin Suriyeli misafirimizle Suriye'de tansiyonun düştüğü ve güvenliğin düzeldiği zamana kadar birlikte yaşayacağız dedi.