Görme Engelli Haberleri

Görme Engelli Haberleri

Savaş sonrası çıkan bu tedavi yöntemi, görme engellilerin sporu oldu

Bir savaşta gözlerini kaybeden gaziler için rehabilitasyon amacı ile geliştirilen tedavi yöntemi, onlarca görme engellinin umudu oldu. Bu spor sayesinde sporcular hem hayata tutunuyor hem de sosyalleşiyor.

Görme engelli Okan, azmetti ve başardı

Elazığ'da çocukluğunda geçirdiği rahatsızlık sonucu 'gece körlüğü' teşhisi konulan Okan Orhan, en büyük hobisi olan satranç alanında katıldığı Türkiye şampiyonasında derece alarak büyük bir başarıya imza attı.

Elazığlı Okan Orman, satrançta Türkiye 3.'sü oldu

Afyonkarahisar'da yapılan Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası'nda Elazığ Görme Engelliler SK sporcusu Okan Orman, Türkiye 3.'sü oldu.

Karanlıkta geçen 36 yıl

Elazığ'da 19 yaşında gözlerini kaybeden ve 36 yıldır karanlıkta yaşayan bir çocuk annesi Feride Öktan, enerjisi ve yapabildikleri ile herkese örnek oluyor.

Görme engelli hafız emekli oldu, talebe yetiştirmeyi bırakmadı

Elazığ'da görme engelli 67 yaşındaki Ali Kılıçoğlu, arkadaşları ve hocasının okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ayetlerini kaydedip dinlediği kasetten öğrenerek hafız olup 42 sene müezzinlik yaptı, çok sayıda talebe yetiştirdi. Geçtiğimiz yıl emekli olan Hafız Kılıçoğlu, gönüllü olarak talebe yetiştirmeye devam ederek örnek bir davranış sergiliyor.

Örnek gelin, aynı evde hem annesine, hem kayınvalidesine gözü gibi bakıyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde kocasının desteği ile hem görme engelli annesine hemde yatalak durumdaki kayınvalidesine bakan 4 çocuk annesi Emine Can, herkese örnek oluyor.