Görsel Şölen Haberleri

Görsel Şölen Haberleri

ELFED Cumhuriyetin 100. Yılında Çayda Çıra İle Dev Ay Yıldız Gösterisi Düzenledi

Elazığ Dernekler Federasyonu, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Çayda Çıra ve 1923 mumla Yenikapı Etkinlik Alanı’nda dev bir Ay-Yıldız oluşturdu. Oluşturulan görsel şölen vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Elazığ sis denizinde kayboldu, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı

Sabah saatlerinde etkili olan ve yer yer görüş mesafesini 5 metreye kadar indiren sis, güneşinde yüzünü göstermesiyle birlikte tarihi Harput Mahallesinde eşsiz manzaralar ortaya çıkardı. Kent merkezi sis denizinde kaybolurken dron ile çekilen görüntüler, görsel şölen oluşturdu.

Türkiye'nin ilk asansörlü camisi güvercinleri ağırladı

Elazığ'da 1866 yılında Hacı Ahmet İzzet Paşa tarafından 26 kubbeli olarak yaptırılan Türkiye'nin ilk asansörlü camisi İzzetpaşa'nın kubbesine konan güvercinler görsel şölen oluşturdu.

Gelincik tarlası görenleri mest etti

Baharla birlikte kendiliğinden yetişen gelincik çiçeği, Elazığ'da görsel şölen sunuyor.

Çemişgezek dağlarındaki ters laleler görsel şölen sunuyor

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinin yüksek dağlarında çıkan ve ağlayan gelin olarak bilinen ters laleler görsel şölen sunuyor.

Elazığ'da gelinciklerin görsel şöleni

Baharın gelmesiyle birlikte kendiliğinden yetişen gelincik çiçeği, Elazığ'da görsel şölen sunuyor.

Bu çiçeği koparan, araba fiyatı kadar ceza ödüyor

Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde yüksek rakımlı bölgelerde yetişen ve halk arasında Ağlayan Gelin ile Hüzün Çiçeği olarak bilinen ters laleler, Elazığ'ın Arıcak ilçesinde ilk baharla birlikte görsel şölen sunuyor.

Kuruyan Karaçavuş şelalesi karların erimesiyle coştu

Elazığ'da kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Karaçavuş şelalesi, baharla birlikte karların da erimesi ile coşkulu bir şekilde akmaya başlayarak görsel şölen oluşturdu.

Karla kaplanan Harput'ta gece ışıkları ile görsel şölen

Elazığ'da kar yağışıyla beyaza bürünen Harput, gece ışıklarıyla görsel şölen oluşturdu.

16 şehri birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü ışıklandırmasıyla görsel şölen sunuyor

16 şehri birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü, gece ışıklandırmasıyla görsel şölen sunuyor. Dünyada orta açıklığı ile 4. sırada yer alan Kömürhan Köprüsü, rengarenk ışıklardırmasıyla eşsiz görüntüler oluşturuyor.

Elazığ Hazarbaba Kayak merkezinde vatandaşlar doyasıya eğlendi

Elazığ'da göl manzarasıyla ayrı bir görsel şölen sunan Hazarbaba Kayak Merkezi'nde düzenlenen 'Hazarfest Festival'inde vatandaşlar doyasıya eğlendi.

Ağlayan gelinlerin görsel şölenine sazı ve sözüyle eşlik etti

Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde yüksek rakımlı bölgelerde yetişen ve halk arasında Ağlayan Gelin ile Hüzün Çiçeği olarak bilinen ters laleler, Elazığ'da ilk baharla birlikte görsel şölen sunmaya başladı. Eline sazını alan müzik öğretmeni Aygün Çam'da, ters lalelerin önünde türkü söyledi.

Tarihi Harput Mahallesi kiraz çiçekleriyle beyaza büründü

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'ndeki kiraz bahçelerinde ağaçlar baharla birlikte çiçek açtı. Beyaz gelinlik giyen ağaçlar görsel şölen sundu.

Elazığ'da ağaçlar beyaz gelinliğini giydi, muhteşem görüntü ortaya çıktı

Türkiye'de aroması ve kalitesi ile ilk sıralarda yer alan Elazığ'ın Baskil ilçesinde 100 bin dekar alanda dikili bulunan yaklaşık 1 milyon kayısı ağacı çiçek açtı, ortaya görsel şölen çıktı.

Karla kaplanan Harput'ta görsel şölen

Elazığ'da kar yağışıyla beyaza bürünen Harput, gece ışıklarıyla görsel şölen oluşturdu.

Elazığ'da sis, şehir ışıklarıyla görsel şölen oluşturdu

Elazığ'ın üzerini kaplayan sis, Harput'tan şehrin gece ışıklarıyla birlikte görünüşü görsel şölen oluşturdu.

Elazığ'da sis yüksek yapıları içine aldı, görsel şölen oluşturdu

Elazığ'da etkili olan sis yüksek yapıları içine aldı, gün batımıyla birlikte görsel şölen oluşturdu.

Harput'ta sis bulutlarının görsel şöleni

Elazığ'ın yüksek kesimlerinde etkili olan sis, tarihi Harput Mahallesi'nde görsel bir şölen oluşturdu.

Elazığ'da sonbaharın son demleri görsel şölen oluşturuyor

Elazığ'ın yüksek rakımlı bölgeleri kış nedeniyle beyaz örtüsüne kavuşmaya başladığı bugünlerde, kent merkezinde sonbaharın son demlerini yaşanıyor. Rengarenk olan yapraklar kentte görsel şölen sunuyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük lavanta bahçesi Elazığ'da kuruldu

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 36 dönüm arazi üzerine 25 bin kök lavanta ekilerek bölgenin en büyük bahçesi kuruldu. Görsel şölene ev sahipliği yaparak ziyaretçi çekmesi amaçlanan proje kapsamında bölge sakinlerine de gelir kapısı olması bekleniyor.

Kavşak ve Bulvarlarda Görsel Şölen

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kent estetiğine katkı sağlamak amacıyla peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Elazığ'da kayak merkezi tatilcilerle doldu

Okulların yarı yıl tatiline girmesini fırsat bilenler göl manzarasıyla ayrı bir görsel şölen sunan Elazığ'daki Hazar Baba Kayak Merkezi'ni doldurdu. Profesyonel kayakçıların yanı sıra, yamaç paraşütü yapanların da tercih ettiği kayak merkezine gelenler tatilin tadını çıkardı.

Elazığ'da dolunayın görsel şöleni

Elazığ'da dolunay izlenmesi keyif veren görüntüler oluşturdu.

Sis görsel şölen sundu, fotoğraf tutkunları Harput'a geldi

Elazığ'da 4 gündür etkili olan sis bulutları, tarihi Harput Mahallesi'nden izlemesi keyif veren görsel şölen sunarken, bir çok kişi de bu anı görüntülemek için şehir dışından geldi.

Binlerce yıllık doğal oluşumlu sarnıç ve mağaralar dikkat çekiyor

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı bir köyde binlerce yıllık geçmişi olduğu düşünülen doğal su sarnıçları ve mağaralar hem farklı bir görsel şölen sunuyor, hemde yapısıyla dikkat çekiyor. Dar girişleri olan ancak metrelerce uzunluktaki mağaraların bulunduğu bölgenin turizme kazandırılabileceği belirtiliyor.

Hazarbabada kar ve bulutların görsel şöleni

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü manzaralı bin 850 rakımlı Hazar Baba Dağı kar ve bulutlarla birlikte kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı. Kent merkezinde bu yıl yağışların az olması nedeniyle bazı aileler Hazar Baba Dağı'na çıkarak kar özlemini giderdi.

Elazığ'da 'altın yaprakların' görsel şöleni

Türkiye'de aroması ve kalitesi ile ilk sıralarda yer alan Elazığ'ın Baskil ilçesinde 100 bin dekar alanda dikili bulunan yaklaşık 1 milyon kayısı ağacında sonbaharın son günlerinde ayrı bir görsel şölen yaşanıyor. Yöre sakinleri ağaçlardaki renk cümbüşünü altın yapraklar olarak adlandırıyor.

Cam Seyir Terası Projesi Hayata Geçiyor

Elazığ’ın tarihi ve turistik yerleşim alanı Harput’a Cam Seyir Terası yapılacak. Balakgazi Parkı üzerine inşa edilecek cam seyir terası, sunacağı eşsiz görsel şölen ile şehrin turizmine değer katacak. Elazığ Belediyesi, projenin yapım işi için 18 Ekim 2019 tarihinde ihale yapacak.

Gün batımı Harput'ta ayrı güzel

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde gün batımı ayrı bir görsel şölen sunuyor.

Ağrı’da caddelerde görsel şölen yaşanıyor

Ağrı Belediyesi tarafından ana caddelerde uygulanan lale figürlü aydınlatma çalışması şehre renk katarak büyük beğeni topladı.