Göz Haberleri

Göz Haberleri

Milletvekili Işıkver'den, teşekkür mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ve Gözde Işıkver'in evlatları Kerem, Eren ve Kağan, düzenlenen sünnet merasimiyle erkekliğe ilk adımlarını attılar.

Narin cinayetinde ilk itiraf geldi!

Dün Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Narin Güran cinayetinde ilk itiraf geldi. Gözaltına alınan şahıslardan birinin Narin'in çuval içerisindeki cesedini amcadan aldığını ve dere yatağına götürdüğünü itiraf etti. İşte detaylar...

Narin'in ön otopsi raporu ortaya çıktı!

Diyarbakır Bağlar'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 gün sonra çuval içinde derede bulundu. Otopsi işlemleri sürerken boynunda boğma izi ve ayağında kırık tespit edildi. Narin'in kesin ölüm nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili gözaltına alınan kişi sayısı 23'e yükseldi.

Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı

TÜİK verilerine göre enflasyon ağustosta, aylık yüzde 2,47 artarak yıllık 51,97 oldu. Türkiye’de tüm gözler, ağustos enflasyon verisine odaklanmıştı.

Elazığ Belediyesi, 8 mahallede yol yapım çalışması gerçekleştiriyor

Elazığ Belediyesi, merkez mücavir alanlardaki ulaşımda konfor ve kaliteyi artırmak adına Alayaprak, Aşağıdemirtaş, Göllübağ, Harput, Hankendi, Sugözü, Şahinkaya ve Yemişlik Mahallelerinde toplam 15 bin metre uzunluğunda sathi kaplama yol yapım çalışması gerçekleştiriyor.

Başkan Şerifoğulları, vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor

Mahalle ayrımı gözetmeden şehrin her bir köşesine kalıcı eserler kazandırarak Elazığ’da büyük bir dönüşüme ve gelişime imza atan, şehri gerçek belediyecilikle buluşturmaya devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ulukent Mahallesi ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir dizi temasta bulundu.

Erol: Şarap Fabrikası, kararını yeniden gözden geçirmelidir

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’da uzun yıllardan beri faaliyet gösteren Şarap Fabrikası’nın faaliyetlerine son verip başka bir şehre taşınmasının hem firma hem de üreticilerimiz için büyük bir yanlış olacağını dile getirdi.

Barajlarda kot seviyesinde düşüş gözlemlendi

Sıcaklıkların artması ve yapılan tarımsal sulama ile birlikte keban Baraj Gölü ve Karakaya Baraj Gölü’nde kot seviyesinde düşüş gözlemlendi.

Milyonlarca emeklinin gözü Erdoğan'da olacak, zam açıklanacak

Kabine, salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekliyle ilgili çalışma Erdoğan'a sunulacak.

Bankur: Memur ve memur emekli maaş artışları enflasyonun altında kaldı

Türk Büro Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur memur ve memur emekli maaş artışları ile ilgili yapmış olduğu değerlendirmede emekli maaş artışlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Gazze’ye El Ayak Ol, Gazze’ye Göz Kulak Ol destek programı

Gazze Direniş Platformu öncülüğünde, Şehrül Aziz Elaziz Sesimi Duyan Var Mı Derneği ile “ Gazze’ye El Ayak Ol, Gazze’ye Göz Kulak Ol “ destek programı düzenledi.

Gürgöze, vatandaşları uyardı

Elazığ İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Ramazan Gürgöze, Kurban Bayramı’nda alınacak tedbirler konusunda vatandaşları uyardı.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Vatandaşları aşırı sıcak havalar ve güneş çarpmasına karşı uyardı

Elazığ İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Ramazan GÜRGÖZE, yaz aylarına girdiğimiz bu dönemde yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de sıcaklıkların giderek artması üzerine  vatandaşları güneş çarpmasına karşı uyardı.

Harput’ta çevre temizliği etkinliği düzenlendi

“Hepimizin Bir Dünyası Var” sloganı ile bu yıl kutlamaya devam eden çevre haftası etkinlikleri kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Elazığ’ın gözbebeği Harput’u çöplerden arındırdı.

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’tan uyarı!

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dünya genelinde özellikle 13-15 yaş arası çocuklar ve gençler arasında giderek yaygınlaşan elektronik sigaranın yol açtığı sağlık sorunlarına dikkat çekti. Elektronik sigaranın tıpkı sigara gibi çeşitli kimyasallar ve bağımlılığa yol açacak düzeyde nikotin içerdiğini söyleyen Prof. Dr. Açık, “Ülkemizde satışı yasak olmasına rağmen denetim yetersizliği ve ihlallere göz yumulması nedeniyle gençlerimizin hayatı tehlikeye atılıyor” dedi.

Öğretmelerin gözü kulağı burada! 

Son olarak 6 Mayıs'ta toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi gündemdeki gelişmeleri değerlendirme üzere bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir kez daha bir araya gelecek. Toplantıda ekonominin seyri, kamuda tasarruf önlemleri masaya yatırılacak, TBMM tatile girmeden önce yasalaşması öngörülen yasal düzenlemeler ele alınacak.

Şehidimiz Fethi Sekin anısına sergi açıldı

Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü tarafından açılan kurslarda üretilen el emeği göz nuru ürünler Şehit Polis Fethi Sekin ansına adlı sergide görücüye çıktı.

Kan donduran cinayette gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

Geçtiğimiz günlerde kaybolan ve 8 gün sonra toprağa gömülü halde bulunan bir çocuk annesi Dilara Günana cinayetine ilişkin gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Elazığ Belediyesi Hanımeli El Sanatları Sergisi açıldı

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM) tarafından düzenlenen ücretsiz el sanatları kurslarına katılan kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı Hanımeli El Sanatları Sergisi açıldı. Düzenlenen açılış törenine, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Gül ve kursiyerler katıldı.

Kabine bugün toplanıyor! Öğretmen adaylarının gözü bu toplantıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Beştepe'deki kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda ekonomideki son durumun yanı sıra öğretmen atamalarının ele alınması bekleniyor.

Türkiye'nin konuştuğu kadın Elazığ'da

Türkiye'nin ilk kadın Otobüs Şoförü olan Buket Yaman acı, gözyaşı ve azimle dolu hikayesini Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ile paylaştı.

Septioğlu’nun projeleri takdir topluyor

Halkımızdan yoğun ilgi gören ve “Ahlaklı ve Dürüst Belediyecilik” ilkesiyle seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla yürüten Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu, projeleriyle de göz dolduruyor.

470 bin memur bekliyor! 3600 ek gösterge torba yasaya girecek mi?

Meclis yeni dönem mesaisine başladı. 470 bin memurun da gözü 3600 ek gösterge için Meclis görüşmelerine çevrildi. 3600 ek gösterge için görüşmeler başladı mı, torba yasada olacak mı? SGK Uzmanı İsa Karakaş son gelişmeleri aktardı.

Vali Toraman, AA’nın ‘Yılın Kareleri’ 2023 oylamasına katıldı

Elazığ Valisi Ömer Toraman, Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2023'e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı. Toraman, makamında, Türkiye ve dünya gündemini etkileyen, önemli uluslararası medya organlarında sıkça kullanılan seçkiden 5 kategoride oylamaya sunulan 147 fotoğrafı inceledi.

Emekliye ek zam verilecek mi?

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü kulağı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Kabine toplantısına çevrilmiş durumda. Maliye ve Çalıma Bakanlıklarının yaptığı emekliye ek zam çalışmaları masaya yatırılacak ve son karar verilecek. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı açıklayacak. İşte masadaki zam formülleri...

Bahçeli: Bütün terör kampları havadan ve karadan ateş altına alınmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör devleti kurmak için faal halde bulunanlara müsaade edilmeyecektir. Bu uğurda her şey göze alınmıştır. Bütün terör kampları havadan ve karadan ateş altına alınmalıdır. Hangi ülke karşımıza çıkarsa çıksın aynı kararlı muamele onlara da gösterilmelidir." ifadesini kullandı.

Turhan’dan, Elazığlılara teşekkür 

TRT’de yayınlanan sen türkülerini söyle programına katılan Elazığlı Hemşehrimiz sanatçı Ömer Ahmet Turhan, performansıyla göz doldurarak şampiyon oldu. Şampiyonluğunun ardından Elazığlı hemşehrilerine seslenen Turhan Elazığlılara destekleri için teşekkür etti. 

Başkan Gürkan, SAMEKS verilerini değerlendirdi 

Kasım Ayı SAMEKS verileri açıklayan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, tedarikçilerin teslimat süresinde yaşanan gecikmeler ve işgücü talebinde gözlenen daralmalar ise bu döneme ilişkin negatif gelişmeler olarak dikkat çekmektedir. 

Doğa Aşığı Gezginlerin Gözdesi Saklıkapı Kanyonu

İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan Saklıkapı Kanyonu ziyaretçi karşılama merkezi kanyonları gezmeye giden vatandaşların birçok ihtiyacına cevap verecek.

Asgari ücret ne kadar olacak? 

Milyonların gözü asgari ücret zammına çevrilirken masada konuşulan oranlar belli olmaya başladı. Asgari ücrete 6 aylık enflasyona göre artış yapılması halinde net rakamlar da ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...