Gündem Haberleri

Gündem Haberleri

Seza Çimento, küresel çimento endüstrisi oyuncularıyla bir araya geldi

Seza Çimento, dünyanın en büyük çimento konferansları arasında yer alan INTERCEM’in İstanbul’da düzenlenen etkinliğine katıldı. İki gün süren etkinlikte sektörün gündemindeki konular ele alınırken yeni iş birliklerine yönelik görüşmeler de yapıldı. Konferansa katılan Seza Çimento Yönetim Kurulu Üyesi - Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Direktörü Cansu Açık, dünya genelini etkileyen jeopolitik ve ekonomik krizlere rağmen küresel çimento sektörünün çözümler geliştirerek büyümeye ve ekonomilere değer katmaya odaklandığını söyledi. Açık ayrıca Seza Çimento olarak şirketin karbon ayak izini azaltırken ekonomik avantaj da sağlayacak yeni hedeflerini de açıkladı. 

Karakuş: İdam cezası kaçınılmaz olmuştur

Diyarbakır’da 8 yaşındaki masum kızımız Narin’in hunharca katledilip bir çuvala koyularak bulunmayacak şekilde dere içine saklanması sonrasında özellikle çocuk ve kadınların taciz ve öldürülmesine yönelik suçlarla ilgili idam cezası yeniden gündeme geldi.

Alan: Şarap Fabrikası üretime devam edecek

Depremde hasar aldığı gerekçesiyle başka şehre taşınması gündeme gelen Elazığ Şarap Fabrikası ile ilgili görüşmeler yapan ETSO Başkanı İdris Alan fabrikanın Elazığ’da faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.

Erol: TBMM millet iradesinin doğrudan bir yansımasıdır

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Işıkver'den, Eti Krom A.Ş açıklaması

Elazığ'da 11 gün önce başlayan ve şehrin gündemine bomba gibi düşen Eti Krom A.ş işçilerinin eylemi, bugün kurum sahibinin açıklamalarıyla yeniden tartışılmaya başlandı.

PROF. DR. YASEMİN AÇIK:  BU BİR KARALAMA KAMPANYASIDIR, HUKUKA AYKIRI HİÇBİR İŞ YAPILMAMIŞTIR

Türkiye’nin önde gelen kadın sanayicilerinden Prof. Dr. Yasemin Açık, Elazığ’da 10 bin kişinin hayatına dokunan çimento fabrikasıyla ilgili olarak son dönemde çıkan haberlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Bu iftira kampanyasının kardeşi ve daha önce bünyelerinde çalışan bazı kişilerin de içinde olduğu bir grup tarafından yürütüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Açık, “Bugüne kadar kıymetli babamın hatırasını incitmemek, annemi, ağabeylerimi, tüm ailemi bu gündemden uzak tutmak ve saygınlığımızı zedelememek için sessiz kaldım” dedi. Fabrikanın kuruluş aşamasından günümüze kadar yapılan tüm iş ve işlemlerin yasalara uygun olarak yapıldığını, karalama kampanyasını yürütenler ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığını, tüm bilgi ve belgelerin de ilgili mercilerle paylaşıldığını belirten Prof. Dr. Açık, açıklamasında şunları söyledi: 

Altın fiyatlarında düşüş! 

Altın haftaya düşüşle başladı! Yatırımcı gram, çeyrek altın ne kadar oldu merak ediyor. Bu hafta yoğun veri gündemi yatırımcının odağında...Peki alım fırsatı var mı?

Kabine bugün toplanacak

Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Türkiye'nin iç ve dış siyasi meselelerine konuların ele alınacağı toplantıdaki ana gündem maddesi 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamları olacak.

Milletvekili Açıkkapı’dan yatırımcılara Elazığ çağrısı

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki meselelere değinirken, yatırımcılara ise “Elazığ” çağrısında bulundu.

AK Parti'den asgari ücrete ara zam açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan milyonların beklediği asgari ücret açıklaması geldi. Hamza Dağ, asgari ücrette ek olarak artış olmasının gündemde bulunmadığını belirterek "Böyle bir çalışma yok" dedi.

Işıkver: Çimento fabrikasının şehrin geleceğini ve sağlığını tehdit etmesine seyirci kalmayacağız

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ Çimento Fabrikası’nın çevre ve insan sağlığına olan etkilerini gündeme taşıdı.

AK Parti'de kritik MYK! 5 il başkanı değişiyor

Seçimler sonrası AK Parti için kritik günlerden biri geldi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplanıyor. Toplantının ana gündemi 'değişim' talebi... Asgari ücretlilerin merakla beklediği temmuz zammı da masadaki konulardan...

MHP Elazığ Milletvekili Işıkver Maden’in peşini bırakmıyor

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ'ın Maden ilçesinde yaşanan ciddi çevre ve yerleşim sorunlarına dikkat çekerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yönelik yazılı bir soru önergesi verdi. 10 Haziran 2024 tarihinde verilen önergede, Işıkver, bölgedeki afet ve çevre risklerine yönelik alınan tedbirleri ve vatandaşların mağduriyetini gündeme getirdi.

Öğretmelerin gözü kulağı burada! 

Son olarak 6 Mayıs'ta toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi gündemdeki gelişmeleri değerlendirme üzere bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir kez daha bir araya gelecek. Toplantıda ekonominin seyri, kamuda tasarruf önlemleri masaya yatırılacak, TBMM tatile girmeden önce yasalaşması öngörülen yasal düzenlemeler ele alınacak.

Yaşar, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu ile bir araya geldi

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu ile bir araya gelerek Türkiye ve Elazığ gündemine dair bir görüşme gerçekleştirdi.

Merkez ilçe köy muhtarları toplantısı yapıldı

Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman Başkanlığında, Merkez İlçe Köy Muhtarlarının toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının gündeminde kırsal alanlardaki yapılaşma konusu vardı…

Erdoğan'ın iade-i ziyareti ne zaman? 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede gündeme getirdiği Gezi ve 28 Şubat davalarına ilişkin önümüzdeki günlerde olumlu gelişmeler beklediğini dile getirdi. Erdoğan'ın iade-i ziyaret tarihine ilişkin de konuşan Özel, tarihin henüz netleşmediğini bildirdi.

Keban Belediyesinin borcu açıklandı!

Kanal Fırat Ekranlarında Canan Gedik Ay’ın Sunduğu Fırat’ta gündemin konuğu olan MHP’li Keban Belediye Başkanı Yücel Doğan belediyenin borcunu açıkladı.

Belediye meclisi toplantıları başladı

Elazığ Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantıları ilk birleşimi ile başladı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı

MÜSİAD’da gündem, dış ticaret

MÜSİAD Dost Meclisi’nin konuğu Fırat Üniversitesi Dış Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zülfükar Aytaç Kişman oldu.

İl Genel Meclisi toplantıları devam etti

İl Genel Meclisi Nisan Ayı toplantılarının dördüncü birleşiminde gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.

AK Parti ve kabinede değişik olacak mı? 

Yerel seçimlerin ardından AK Parti ve kabinede değişiklik yapılacağı atacağı adımlara çevrildi. AK Parti kulislerinde "Cumhurbaşkanı bu değişimi yapacaksa bile, bekler konu gündemden düşünce adım atardı. Şimdi durum biraz farklı ama yine de çok kısa sürede parti yönetiminde veya kabinede bir değişiklik beklenmiyor. Değişim olursa, sürpriz olur." değerlendirmesi yapılıyor.

Milletvekili Erol, mağdur hak sahiplerini yalnız bırakmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, hak sahipliği ek başvuru süresinin son saatlerinde vatandaşların yoğunluk oluşturduğu Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezine gece saatlerinde giderek hem sürenin uzamasını sağladı hem de vatandaşların talep ve beklentilerini dinleyerek Meclis gündemine taşıma sözü verdi.

HÜDA Par, iftar yemeğinde buluştu

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Elazığ’da düzenlenen iftar programında basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme dair soruları cevapladı.

Pertek Köprüsü proje ihalesi imzalandı

Uzun süredir gündemde olan Pertek Köprüsü'nde yeni bir gelişme yaşandı Pertek Köprüsü proje ihalesi imzalandı.

İl Genel Meclisinde tartışma yaşandı!

İl Genel Meclisi Şubat Ayı toplantısının beşinci birleşimine iptal edilen ve başka köylere aktarılan hizmetleri içeren gündem maddesi damga vurdu. 

Elazığ’a ikinci Galericiler Sitesi yapılacak 

Elazığ Belediye Meclisi gündemdeki maddeleri görüşmek üzere şubat ayı toplantılarına başladı. Toplantıda Zafran Mahallesi’ne Galericiler Sitesi’nin yapılmasına karar verildi. 

Hemşehrimiz Naci Görür’ün adı memleketinde yaşatılacak 

Elazığ Belediye Meclisi gündemdeki maddeleri görüşmek üzere şubat ayı toplantılarına başladı. Toplantıda Deprem Bilimci Elazığlı Hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür’ün adı yeni açılan bulvara verilmesi karara bağlandı. 

İl Genel Meclisi Şubat Ayı toplantıları başladı 

İl Genel Meclisi Şubat Ayı Toplantıları başladı. Toplantıların ilk gününde gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı. 

Keleş: Müzenin taşınması ile ilgili süreç başladı 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, uzun bir süre kapalı kaldıktan sonra taşınması gündeme gelen Arkeoloji Ve Etnografya Müzesinin 8. Kolordu Komutanlığı içerisinde yer alan mektebi idadi binasına taşınması ile ilgili sürecin milli savunma bakanlığımızdan, kültür ve turizm bakanlığı arasında başladığını duyurdu.