Güneş Haberleri

Güneş Haberleri

Keleş ve Can’dan karayollarına ziyaret

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ve AK parti Keban İl Genel Meclisi Üyesi Nadir Can, Keban ve köylerinin ulaşım sorunlarına çözüm getirmek amacıyla Karayolları 8. Bölge Müdürü Yusuf Güneş ile bir araya geldi.

 Uraloğlu: Elazığ’da GES için geri sayım başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Elazığ’da kurulumu devam eden Güneş Enerji Santrali’nde sona gelindiğini duyurdu.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Vatandaşları aşırı sıcak havalar ve güneş çarpmasına karşı uyardı

Elazığ İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Ramazan GÜRGÖZE, yaz aylarına girdiğimiz bu dönemde yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de sıcaklıkların giderek artması üzerine  vatandaşları güneş çarpmasına karşı uyardı.

MÜSİAD Dost Meclisi’nin Gündeminde Filistin vardı 

MÜSİAD Dost Meclisi’nin bu defaki konukları uluslararası Filistin’e destek federasyonu başkanı Münir Said ve Mavi Marmara Gazisi Beytülmakdis Öncüleri Derneği Başkanı Muharrem Güneş oldu. Toplantının gündeminde Filistinlilere yapılan zulüm ve İsrail’in izlediği politika vardı. 

Elazığ İl Özel İdaresi, Baskil Doğancık Köyünde Güneş Enerjisi Sistemli Sulama Projesini Tamamladı

Elazığ İl Özel İdaresi, şehrimizde tarımsal üretimi desteklemek amacıyla sulama projelerini tamamlayarak hizmete açmaya devam ediyor.

İl Özel İdaresinden güneş enerjisi sistemli içme suyu tesisi 

Elazığ İl Özel İdaresi, merkez Sarıkamış Köyü’nde Güneş Enerjisi Sistemli içme suyu tesisi kurma çalışmalarını tamamlayarak hizmete açtı. 

Elazığ Stadyumu enerjisini kendi üretecek 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, aralarında yeni şehir stadyumunun da olduğu gençlik ve spor il müdürlüğü bünyesindeki tesislerde güneş enerji sistemi oluşturmak için bakanlığa proje sunduklarını belirtti. 

Elazığ sis denizinde kayboldu, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı

Sabah saatlerinde etkili olan ve yer yer görüş mesafesini 5 metreye kadar indiren sis, güneşinde yüzünü göstermesiyle birlikte tarihi Harput Mahallesinde eşsiz manzaralar ortaya çıkardı. Kent merkezi sis denizinde kaybolurken dron ile çekilen görüntüler, görsel şölen oluşturdu.

TKBL: Elazığ Basketbol: 89 - Antalya Güneşi: 64

Türkiye Kadınlar Basketbol Liginin 9. haftasında Elazığ Basketbol, evinde Alanya Belediyespor Antalya Güneşi GSK'yı farklı yendi.

Kadro dışı kalan Feyzullah Şahin, Elazığspor'a veda etti

TFF 3. Lig 1. Grup'ta sezon başından bu yana Teknik Direktör Ramazan Çelik ve takım kaptanı Mesut Saray'la sıkıntılar yaşayan Feyzullah Şahin Güneş, akşam saatlerinde kadro dışı bırakıldı. Genç futbolcu gelişme üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla camiaya veda etti.

Güneş tutulmasını kaynak camı ile izlediler

Yılın ikinci ve son güneş tutulması gerçekleşti. Elazığ'da bazı vatandaşlar güneşi kaynak camı ile izledi.

2022'nin son güneş tutulması Elazığ'da da görüldü

Bugün gerçekleşen güneş tutulması dünyanın birçok noktasında olduğu gibi Elazığ'da da gözlendi.

Binanın çatısından güneş panelini aşağı attı, vatandaşların canını hiçe saydı

Elazığ'da 6 katlı bir binanın çatısında güneş enerjisi tamiratı yapan işçi, çatının ucuna gelerek enerji panelini aşağı attı. İşçi bu davranışıyla vatandaşların canını adeta hiçe saydı.

Elazığ'da mevsimlik işçilerin mesaisi devam ediyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da kadın tarım işçileri, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başladıkları mesailerine, güneşin altında devam ederek ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

Babası Kıbrıs Harekatını başlatmıştı, oğlu Kıbrıs gazileriyle bir araya geldi

'Ayşe tatile çıksın' parolasıyla Kıbrıs Barış Harekatını başlatan dönemin Dışişleri Bakanı Turan Güneş'in oğlu Prof. Dr. Hurşit Güneş, Elazığ'da Kıbrıs gazileriyle bir araya geldi.

Açık hava sinemasında film izler gibi yangını izlediler

Elazığ'da bir köyde tandırdan sıçrayan kıvılcım, evin çatısını kül etti. Vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin çalışmasını güneşin altında oturup film izler gibi izledi.

Güneş altında mesai zorlu ama hasat 'tatlı'

Elazığ'da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, arıcıların maske içerisinde zorlu mesaisi sürüyor. Tatlı bir hasat için güneşin alında alın teri döken arıcılar, bir yıllık emekleri için yoğun mesai harcıyor.

Elazığ'da GES'li içme suyu tesisleri kuruluyor

Elazığ İl Özel İdaresi, bir mezra ve köyde Güneş Enerji Sistemi (GES) ile içme suyu tesisi kuruyor.

Tasarruf etmek için GES kurdu, günlük 360 kilowatt elektrik boşa gidiyor

Elazığ'da tasarruf etmek için 6 ay önce tarlasına güneş enerji santrali (GES) kuran Nahit Erbak, santralin olduğu yerin kapalı alanda kalmasından dolayı günlük 360 kilowatt elektriği kullanamıyor.

Türk profesörün çalışmaları dünyanın ilgi odağı oldu, birçok ülkeye ihraç edildi

Fırat Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, güneş simülatörü, spin kaplama cihazı ve yapay sinir üretiminde kullanılan elektrospin cihazı gibi birçok çalışmaya imza attı. Prof. Dr. Yakuphanoğlu'nun bu çalışmaları başta Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç edilirken, çalışmaları da uluslararası indeksli dergi ve makalelerde yayımlandı.

Uzmanlar uyardı, sahte güneş gözlükleri katarakt yapabilir

Elazığ'da havaların ısınmasıyla birlikte güneş ışınlarından korunmak için gözlüklere yönelen vatandaşlara uyarılarda bulunan uzamanlar, çarşı-pazarda satılan kalitesiz ve markasız gözlüklerin tercih edilmesinin ileride büyük sağlık sorunlarına neden olabileceğini ve hatta katarakt bile yapabileceğini belirtti.

Hayali için evini atölyeye çevirdi, maket uçak yapmaya başladı

En büyük hayali uçak fabrikasında çalışmak olan Ömer Güneş, evinin bir odasını atölyeye çevirdi. Birbirinden farklı maket uçaklar yapan Güneş, Selçuk Bayraktar'ın fabrikalarında görev almak istiyor.

Yazıkonak Belediyesi öğrencileri 25 Aralık Panorama Müzesine götürdü

Elazığ Yazıkonak Şehit Arif Güneş Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri Yazıkonak Belediyesinin sponsorluğunda Gaziantep'te bulunan 25 Aralık Panorama Müzesini gezdi.

Uzman estetisyen Dalmış cilt kararmalarına karşı uyardı

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, yanlış epilasyon uygulamaları, güneşe çokça maruz kalma, cilde sürekli sürtünen kıyafetler ve kozmetik kullanımında doğal olmayan bazı maddelerin ciltte kararmaya neden olduğunu söyledi.

'Güneş görünce eriyen' arabasına 200 bin lira fiyat biçti

Elazığlı bir vatandaş, yoğun kar yağışının ardından 5 saatlik bir çalışma sonucu yaptığı kardan yaptığı arabasına 200 bin lira değer biçti.

Elazığ Belediyesi Güneş Enerji Santrali elektrik üretmeye başladı

Elazığ Belediyesi’ne ekonomik anlamda katkı sunacak projeler arasında yer alan Güneş Enerji Santrali (GES) projesinin ilk etabı tamamlanarak faaliyete geçti.

Çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürdü, şimdi dünya şampiyonasına hazırlanıyor

Elazığ'da yaşayan Mahmut Güneş, çocukluktan beri hayalini kurduğu kick boks sporunda milli maçlara çıktı. Çocukluk hayalini gerçeğe dönüştüren Güneş, şimdi İtalya'da düzenlenecek olan dünya şampiyonasına hazırlanıyor.

Akçakiraz Belediyesinden 30 milyon liralık dev yatırım

Elazığ'ın AK Parti'li Akçakiraz Belde Belediyesi tarafından 30 milyon lira harcanarak yapılan Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi (SUKAP), Güneş Enerjisi Santrali Projesi (GES) ve Akçakiraz Belediyesi Millet Kıraathanesi ile Kültür Kütüphanesi binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kurutmalık domateslerle ay yıldızlı Türkiye haritası oluşturuldu

Elazığ'da 20 bin dekar alanda yetiştirilen yaklaşık 80 bin tonluk kurutmalık domates nedeniyle tarla günü düzenlendi. Tarla günü etkinliği kapsamında güneşe bırakılan kuru domateslerle ay yıldızlı Türkiye haritası oluşturuldu.

Seza Çimento güneş enerji santrali kuruyor

Seza Çimento, elektrik ihtiyacının ilk etapta 30’unu güneşten karşılayacak