Hafızlık Haberleri

Hafızlık Haberleri

Elazığlı hafızlar bölge birincisi oldu

Elazığlı hafızlar, 2023 Yılı Hafızlık Yarışması'nda bölge birincisi oldu. 

Bu konudan Vali Bey haberdar mı?

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem Elazığ’da da insanları büyük bir paniğe sevk etti. 24 Ocak 2020 yılında yaşanan depremde olduğu gibi trafik kilitlenmiş insanlar kendisini sokağa atmıştı. Depremin vurduğu illerde bir yandan arama – kurtarma çalışmaları devam ederken, art arda süren artçı sarsıntılar ise insanları büyük endişeye sevk ediyor.

İzzetpaşa Camii'nde hafızlık icazet merasimi yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan sınav sonucu hafızlık belgesi almaya hak kazanan 116 öğrenci için İzzetpaşa Camii'nde hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

Hafızlık yarışması Türkiye üçüncüsü Elazığ'dan

Diyanet İşleri Başkanlığınca, 'Kur'an Kursu Öğrencileri Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali' Şırnak'ta gerçekleştirildi.

Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması bölge birincileri ödüllendirildi

Elazığ'da Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması bölge birincileri için ödül töreni gerçekleştirildi.

Hafızlık yarışması bölge birincisi Elazığ'dan

Hafızlık eğitimi verilen Kur'an kursları arası hafızlık yarışması Erzurum'da yapıldı. Yarışmada Elazığ Altın Çevre Yatılı Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Muhammet Mustafa Selami bölge birincisi oldu.

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması bölge birincisi Elazığ'dan

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2022 yılı hafızlık eğitimi verilen Kur'an kursları arası Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması bölge finali, Bayburt Yusufiye Camiinde düzenlendi. Yarışmada bölge birincisi Elazığ Altın Çevre Yatılı Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Muhammet Fatih Yel bölge birincisi oldu.

Genç Hafızlar Yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları arasında düzenlenen Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasının finali Cemil Meriç Fen Lisesi Konferans Salonunda yapıldı.

Hafızlık yarışması bölge finali Elazığ'da yapıldı

​​​​​​​Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen Hafızlık Yarışmasının Doğu Anadolu Bölge Finali Elazığ’da gerçekleştirildi.

Yetenekli öğrenciler için fırsat

Akademik başarıları yanında sosyal ve kültürel projeleriyle de adından söz ettiren Hacı Hulusi Yahyagil Anadolu İmam Hatip Lisesi, hafızlık ve musiki alanlarında yetenekli öğrencileri kayıt yaptırmaya bekliyor.

Elazığ'ın İlk Hafızlık Ortaokulu Hizmete Açıldı

Elazığ Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu bu yıl ilk öğrencilerini kabul edecek.

Haziran Dönemi Hafızlık Sınav Başvuruları Başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığınca belirli dönemlerde yapılan “Hafızlık Tespit Sınavları” kapsamında “2019 Yılı II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı başvuruları Haziran ayında başlıyor. 

Bölge Yarışmalarında Elazığ’ı temsil edecek din görevlileri belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında; Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i yüzünden güzel okuma, etkili hutbe sunumu ve ezanı güzel okuma kategorilerinde din görevlileri arasında düzenlenen yarışmalarda Elazığ’ı temsil edecek din görevlileri belli oldu