Hak Sahibi Haberleri

Hak Sahibi Haberleri

AFAD’dan konutların anahtar teslim süreciyle ilgili açıklama

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Elazığ’da kurası çekilen 3093 konuttan hak sahibi olan vatandaşların Yemişlik 1. Etap ve Yemişlik 2. Etapta bulunan AFAD ofislerinden anahtarlarını teslim alabileceklerini duyurdu.

Milletvekili Erol’dan, Konteyner Kent açıklaması

Konteyner kentlerin kaldırılması kararı ile ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, hak sahibi vatandaşların evlerini teslim almadan konteyner kentlerin kaldırılmaması gerektiğini söyledi.

Bakan Yerlikaya, Elazığ'a geliyor!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hak sahibi olan 2 bin 255 depremzede için düzenlenecek kura çekimi 14 Şubat Çarşamba günü yapılacak.

Aşağı Holpenk’teki konutların anahtar teslim tarihleri belli oldu 

Elazığ Merkez Mahallelerden Aşağı Holpenk’te hak sahibi olan afetzedelerin konutlarının anahtar teslimleri 20 Kasım 2023- 04 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacak. 

Köy konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu

Elazığ’da Cip köyü 2. No’lu toplu alandan hak sahibi olan afetzedelerin konutları 06 Kasım 2023– 21 Aralık 2023 Ortaçalı Köyü toplu alanda hak sahibi olan afetzedelerin konutları ise 08 Kasım 2023– 25 Aralık 2023 tarihleri arasında teslimleri yapılacak.

Pelte ve Güneyçayır Köy Konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu 

Elazığ merkeze bağlı Pelte ve Güneyçayır Köyü’nden hak sahibi olan afetzedelerin konutları 27 Ekim– 11 Aralık tarihleri arasında teslim edilecek. 

Konut ve iş yerleri için kura çekilecek 

Elazığ’da yapımı tamamlanan 254 Afet konutundan toplam 247 hak sahibi için kura çekimi gerçekleştirilecek. Ayrıca teslim aşamasına gelen 43 iş yeri için de kura çekimi yapılacak. 

Köy konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu

Sivrice ilçesi Güney, Dedeyolu, Bekçitepe, Kavallı, Günbalı ve Mollaali Köylerinden hak sahibi olan afetzedelerin konutları 31 Ağustos 2023– 16 Ekim 2023 tarihleri arasında, Sivrice ve Maden İlçesi Üçlerce, Başkaynak, Elmasuyu, Akbuğday ve Yoncapınarı Köylerinden hak sahibi olan afetzedelerin konutları ise 01 Eylül 2023– 15 Ekim 2023 tarihleri arasında anahtar teslimleri yapılacak. 

Köylerdeki 43 hak sahibi için kura çekimi yapıldı 

Sivrice ve Maden’de yapımı tamamlanan 43 konut için kura çekimi yapıldı.

Köy konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu 

Kovancılar İlçesi Fahribey, Şekerci, Topağaç, Avlağı, Gülçatı, Çelebi, Taşöran ve Bağgülü Köylerinden hak sahibi olan afetzedelerin konutları 06.06.2023– 21.07.2023 tarihleri arasında teslim edilecek. 

Köylerdeki 84 hak sahibi için kura çekimi tamamlandı

Elazığ’ın köylerindeki 84 hak sahibi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Glikoz ölçüm cihazının teslimi başladı 

Glikoz Ölçüm Cihazı, 1 Nisan Cumartesi günü Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda hak sahibi olan vatandaşlara dağıtılacak. 

6 Hak sahibi için kura çekimi yapılacak

6 Hak sahibi için kura çekimi yapılacak

Elazığ’da 8 fırın için kura çekimi gerçekleştirildi

Elazığ’da Çatalçeşme Mahallesi’nde 3 adet, Yemişlik Mahallesi’nde 4, Zafran Mahallesi’nde 1 adet olmak üzere toplamda 8 adet fırının 16 hak sahibi için kura çekimi gerçekleştirildi.

Elazığ’daki hak sahipleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

24 Ocak Elazığ depreminin ardından inşa edilen köy konutları ve TOKİ konutlarındaki vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ; “Bu Milletin, mazlum insanların, Müslümanların umudu olan liderimiz Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Allah başımızdan eksik etmesin inşallah.” dedi. Konutlarından memnun olduklarını ifade eden hak sahibi vatandaşlar ise; “Allah, Cumhurbaşkanımızın ömrünü uzatsın.” İfadesinde bulundu.

Gezin Köyü konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu 

Maden İlçesi’nin Gezin Köyü’nde hak sahibi olan afetzedelerin konutları 24 Ocak ve 10 Mart tarihleri arasında teslim edilecek. 

Elazığ'da 208 depremzede evlerine kavuştu

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde işlemleri tamamlanan 208 konutun anahtar teslim işlemleri tamamlandı. Hak sahibi vatandaşlar evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Elazığ'da 275 depremzede evlerine kavuştu

Elazığ'ın Baskil ilçesinde kurası çekilen 275 deprem konutunun anahtar teslim işlemleri tamamlandı. Hak sahibi vatandaşlar evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Elazığ'da 222 depremzede evlerine kavuştu

Elazığ'ın Palu ilçesinde kurası çekilen 222 deprem konutunun anahtar teslim işlemleri tamamlandı. Hak sahibi vatandaşlar evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Elazığ'da 46 depremzede daha evine kavuştu

Elazığ'da 46 hak sahibi depremzede daha çekilen kurayla evine kavuştu.

Elazığ'da 379 Hak sahibinin kurası çekilecek

Elazığ’da çeşitli ilçe ve köylerden hak sahibi olan 379 kişinin kura çekimi Salı günü saat 09.00’da gerçekleştirilecek.

Elazığ'da depremzedeler yeni konutlarına kavuşuyor

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası ilçelerde yapımına başlanan konutlar tamamlandı. Palu ve Kovancılar ilçelerinde hak sahibi olan 526 depremzede çekilen kura ile yeni konutlarına kavuştu. Bununla birlikte son 2 hafta içinde bin 683 konut hak sahiplerine teslim edilmiş oldu.

Elazığ'da 365 depremzede daha evlerine kavuştu

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası köylerde yapımına başlanan konutlar tamamlandı. Toplam 9 farklı noktada hak sahibi olan 365 depremzede yapılan kura ile yeni konutlarına kavuştu.

Karşıyaka'da 32 Hak Sahibine Konutları Teslim ediliyor

Elazığ'da TOKİ tarafından depremzedeler için yapılan konutların anahtarları teslim edilmeye devam ediyor.

167 Hak Sahibi Daha Evlerine Kavuştu

Elazığ depremi sonrası iki mahalledeki kentsel dönüşümden hak sahibi olan 167 kişi daha çekilen kura ile evlerine kavuştu.

Elazığ'da 117 depremzede daha çekilen kurayla evlerine kavuştu

Elazığ depremi sonrası Abdullahpaşa Mahallesi'ndeki 1. etapta 146 konutun yapımı tamamlandı. Mahallede hak sahibi olan 117 depremzede yapılan kura ile yeni konutlarına kavuştu.

341 depremzede daha çekilen kurayla evlerine kavuştu

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Gümüşkavak ve Aksaray mahallelerindeki 486 konutun yapımı tamamlandı. Mahallerde hak sahibi olan 341 depremzede yapılan kura ile yeni konutlarına kavuştu. Böylelikle teslim edilen konut sayısı bin 451 oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı konut fiyatları depremzedeleri memnun etti

Elazığ'da hak sahibi depremzedeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı konut fiyatlarından memnun kalırken, devam eden inşaatların bir an önce tamamlanmasını talep etti.

Elazığ'da kira yardımı ödemeleri başladı, sadece nüfus cüzdanı yeterli

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Elazığ'da depremden etkilenen vatandaşlara yönelik kira yardımı ödemelerine başladı. Bakanlık ilk etapta iki mahallede 797 hak sahibine, 2 milyon 935 bin TL yardımda bulundu. Kira yardımı almak isteyen depremzedelerin sadece nüfus cüzdanları ile bakanlığın açtığı 'İletişim ve İrtibat Ofislerine' başvurmasının yeterli olduğu bildirildi.