Halk Oyunları Haberleri

Halk Oyunları Haberleri

Halk oyunları yarışması bölge finali yapıldı 

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Kulüpler Arası Halk Oyunları Yarışması bölge finalleri Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde kapalı spor salonunda yapıldı. 

Nihat Kazezoğlu’na Vefa Programı düzenlenecek 

Mahalli müziğimizin usta ismi, kaynak kişisi ve halk oyunları bilirkişisi Nihat Kazezoğlu’na Elazığ Belediyesi tarafından etkinlik düzenlenecek. 

Elazığ'da öğrenciler her ayın 23'ünde yöresel yemeklerle buluşacak

Elazığ'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan yurtlarda kalan öğrenciler için her ayın 23'ünde yöresel yemek, kürsü başı, halk oyunları ve mahalli müzik etkinliği gerçekleştirilecek. Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen etkinliğin ilki dün Harput Kız Öğrenci Yurdunda gerçekleştirildi. Üniversite öğrencileri, Elazığ'a ait yöresel yemekleri yedikten sonra kürsü başı, halk oyunları ve mahalli müzik etkinliği ile unutulmaz bir gün yaşadı.

Kampüste öğrenciler halk oyunları ile gönüllerince eğlendi

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) öğrencilerin motivasyonlarını artırmak, il dışından gelen öğrencilere Elazığ yöresine ait yöresel oyunları tanıtmak amacıyla halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Elazığ'da halk oyunları rüzgarı esti

Halk Oyunları Federasyonu Elazığ İl Temsilciliği, İl içi Kulüplerarası Halk oyunları yarışması Yakup Kılıç Spor Salonunda gerçekleşti.

Türk kültürünü halk oyunları ile öğreniyorlar

Elazığ'a farklı ülkelerden gelen öğrenciler, kaldıkları yurtta açılan halk oyunları kursu ile Türk kültürünü öğreniyor.

Elazığ'da 19 Mayıs kutlamaları

Elazığ'da '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' mehteran ve halk oyunları ekibinin gösterileri ile kutlandı.

Elazığ'da engelliler farkındalık için yürüdü, halk oyunları oynadı

Elazığ'da engelli bireyler, farkındalık oluşturmak yürüdü, ardında da halk oyunları gösterisiyle büyük beğeni topladı.