Halk Sağlığı Haberleri

Halk Sağlığı Haberleri

Prof. Dr. Açık, bulaşıcı hastalıklara karşı uyardı

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarıda bulundu. Covid-19, maymun çiçeği gibi dünya geneline yayılan bulaşıcı hastalıkların yanı sıra grip, parazit enfeksiyonu gibi özellikle sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte artan hastalıklara da dikkat çeken Prof. Dr. Açık, “Bu hastalıklardan korunmak için sosyal mesafe korunarak fazla temastan kaçınmalı, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bebekler ve çocuklar için rutin aşılama takvimine ve tarama testlerine uyulmalı, hijyen kurallarına ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli, sigaradan uzak durulmalı” dedi.

Elazığ Belediyesi’nden Larva İle Mücadele

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilkbahar aylarının gelmesiyle birlikte halk sağlığının korunması amacıyla kent genelinde larva ile mücadele çalışmalarına yoğunluk verdi.

Elazığ’da Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat “3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası” kapsamında vatandaşları bağımlılıkla mücadele ve fiziksel aktivite çağrısı yaptı.

Açık, Okul döneminde çocuklarda görülen hastalıklara karşı uyarıda bulundu 

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, 11 Eylül’de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul çağındaki çocukların bulaşıcı hastalıklar ile kazalardan korunması ve sağlıklı yaşama yönelik davranışlar edinmeleri için önemli uyarılarda bulundu. 

Elazığ İl Özel İdaresinden haşere ve larva ile mücadele

Elazığ İl Özel İdaresi, yaz mevsimi dolayısıyla halk sağlığını tehdit eden sinek, haşere ve larvalara karşı ilaçlama çalışmalarına Kurban Bayramı süresince de ara vermeden devam etti.

Açık: Toplumsal cinsiyet eşitliği sağlamadıkça kadına yönelik şiddet önlenemez

ELİKAD Başkanı ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Açık: Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin tüm maddelerini uygulamalıyız

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 20 Kasım Dünya Çocuk Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Açık: Daha fazla vakit kaybetmeden Covid 19 aşılarımızı olmalıyız

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Covid-19 haritasında yüzde 63,4 aşılanma oranıyla turuncu kategoride olan Elazığ’daki hemşehrilerine önemli uyarılarda bulundu.

Açık: Erken yaşta evlilikte değil eğitimde birinci olmalıyız

Elazığ İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Açık: Yeniden sağlıklı günlere dönebilmek için aşı olmalıyız

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Elazığ Belediyesinden Haftanın Yedi Günü İlaçlama Çalışması

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığının korunması ve rahat bir yaz dönemi için sinek, sivrisinek, ağaç ve bitki zararlılarına karşı şehir genelinde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Grip ve zatürreden korunmanın en etkili yolu

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında zatürre ve grip aşısı hakkında bilgilendirmede bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Taner Kaya, 'Aşı, bulaşıcı hastalıkları önleme ve toplum sağlığını korumada en etkili ve güvenilir koruyucu sağlık hizmetidir' dedi.

İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri halk sağlığını korumak amacıyla şehir genelinde sinek ve haşere ile mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Elazığ Belediyesinden ilaçlama çalışması

Elazığ Belediyesi, halk sağlığının korunması ve rahat bir yaz dönemi için sinek, sivrisinek, ağaç ve bitki zararlılarına karşı ilaçlama çalışmalarını şehrin dört bir yanında sürdürüyor.

Halk Sağlığı Genel Müdürü Kara, 'Dünyaya örnek olmaya devam ediyoruz'

Ülkeye göçle gelenlere belli bir standartta hizmet vererek dünyaya da örnek olmaya devam ettiklerini belirten Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, Sağlık Bakanlığınca uygulanan SIHHAT projesi geçici koruma altındaki Suriyelilere yönelik birinci ve ikinci basamak sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla 2 yıldan fazla süredir yürütülmektedir 'dedi.