Hatay Haberleri

Hatay Haberleri

Erdoğan sahaya iniyor! İlk o şehirlere gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçim çalışmaları kapsamında sahaya iniyor. Bugün Bursa ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacak Erdoğan'ın önceliği deprem bölgesi. Erdoğan, yarın Hatay, pazar günü Gaziantep'te olacak, Afet konutlarını hak sahiplerine teslim edecek.

Hani şehir dışına taşınacaktı?

DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürlüğünün, geçmişte tüm siyasi ve şehir yöneticilerinin gözü önünde ve göstere göstere şehrin merkezi olan Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde ve birçok yetişmiş çam ağacının yok olmasına sebep olan 110 lojman ve idare binasını yapıp tamamlamasının ardından şimdi ise aynı hatayı Orman Bölge Müdürlüğü yapıyor. Kurum, yine tüm siyasilerin ve şehir yöneticilerinin gözü önünde ve göstere göstere idare binasını Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yapmak için ihaleye çıktı.

Elazığ Cazibe Merkezi kapsamına alınacak 

Bölgelerarası gelişmişlik farklarının giderilmesi amacıyla halen 24 ilde uygulanan Cazibe Merkezleri Programı kapsamı genişletiliyor. Konuya ilişkin düzenlemenin Cumhurbaşkanı kararı ile hayata geçirilmesinin ardından Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye ve Elazığ gibi depremden etkilenen illeri kapsayacak. 

Milletvekili Balık: Devletimize güvenin 

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık Kırıkhan ilçesinde depremzedelerin yaralarının sarılması için yapılan çalışmalara katılıyor. 

Depremin bıraktığı hasar gün ışığı ile ortaya çıktı

Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçesinde 6.4 ve 5.8'lik iki deprem yaşandı. 6 kişinin hayatını kaybettiği depremde enkaz alanları havadan görüntülendi.

Hatay’da 6.4 ve 5.8 Büyüklüğünde İki Deprem Oldu!

Hatay’da meydana gelen 6.4’lük depremden sonra 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Erdoğan ve Bahçeli'den Hatay'a ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hatay'a yapacakları ziyarette çalışmaları yakından takip edecek.

Milletvekili Erol: Elazığ, Bingöl ve Tunceli de Afet Bölgesi ilan edilmeli 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 6 Şubat depreminin 10 değil 11 ilde etkili olduğunu, Elazığ’da da yurttaşların günlerdir evlerine giremediğini belirterek, “Mağduriyetlerin olmaması için Elazığ mutlaka ama mutlaka afet bölgesi ilan edilmeli. Hatta deprem riski olan Bingöl ve Tunceli de afet bölgesi ilan edilmeli. Önleyici tedbirler alınmalı. Eğer bugün önleyici tedbirler alınmış olsaydı ne Maraş ne Adıyaman ne Malatya ne de Hatay bu haldeydi" dedi. 

Hatay'da bir cana daha ulaşan ekipler gözyaşlarını tutamadı

Enkazın altındaki vatandaşı çıkaran ekipler, mücadelelerinin karşılığını alınca gözyaşlarını tutamadı. Ekiplerin birbirine sarılarak ağladığı anlar görenleri duygulandırdı.

Erdoğan: Elazığ’ı nasıl ihya ettiysek bu bölgeyi de öyle ihya edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depreminin üçüncü gününde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Elazığ’ı nasıl ihya ettiysek; Bu bölgeyi de öyle ihya edeceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay’da açıklamalarda bulundu.

Depremin vurduğu 10 ilde okullar tatil edildi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çok sayıda ilden de hissedildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "284 can kaybı var, yaralı sayısı 2 bin 323" açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye’de okulların bir hafta süre ile tatil edildiğini açıkladı.

Voleybolda Elazığ takımları kayıp

Kadınlar 2. Ligi'nde Elazığ Belediyesi Voleybol 4. hafta maçında Hatay deplasmanından puansız dönerken, Erkekler 2. Ligi'nde Aksaray Gençlik ilk maçında Mardin ekibine yenildi.

KBSL: Elazığ İl Özel İdare: 62 - Nesibe Aydın: 79

Geçtiğimiz hafta yaşanan korona virüs vakalarından dolayı Hatayspor maçı ertelenen Elazığ İl Özel İdare, 15. hafta maçında konuk ettiği Ankara ekibi Nesibe Aydın'a 79-62 mağlup oldu.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi: Elazığ İl Özel İdare: 61 - Hatayspor: 103

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında Hatayspor deplasmanda karşılaştığı Elazığ İl Özel İdare'yi 42 sayı farkla 103-61 mağlup etti.

Elazığspor, 18 futbolcuyla Hatay'a gitti

Elazığspor, Cumartesi günü oynanacak olan Osmaniyespor maçı için Hatay'a gitti.

B.Elazığ İl Özel İdare: 70 - Hatay Büyükşehir Belediyespor: 81

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 3. haftasında B.Elazığ İl Özel İdare, evinde karşılaştığı Hatay Büyükşehir Belediyespor'a 81-70 mağlup oldu.

Hatay’da ormanı kundaklayan zanlı tutuklandı

Hatay'ın Arsuz ilçesindeki ormanlık alanda, 4 farklı noktada yangın çıkarırken yakalanan zanlı, 3 saat süren ifade sürecinin ardından tutuklandı.

Hatay'da bir kişi babasını öldürüp intihara kalkıştı

Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi, babasını öldürdükten sonra 3. kattan atlayarak ağır yaralandı.

Hatay’da tekne yangını

Hatay'ın Samandağ ilçesinde bir teknede çıkan yangın itfaiyenin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.

Tır sürücüleri arasında sıra kavgası: 1 ölü

Hatay'da tır sürücüleri arasında çıkan bıçaklı kavgada bir kişi hayatını kaybetti.

Hatay’da 39 bin kök kenevir ele geçirildi

Hatay'da, jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 39 bin 638 kök kenevir ele geçirildi.

Annesini ve kardeşini öldüren Hatay Vali Yardımcısı gözaltına alındı

Adana'da annesini ve kardeşini öldüren Hatay Vali Yardımcısı ve Afrin'den sorumlu Tolga Polat gözaltına alındı.

Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat kardeşini ve annesini öldürdü!

Hatay Vali Yardımcısı ve Afrin’den sorumlu olan Tolga Polat, annesi İkbal Polat ve avukat kardeşi Altuğ Polat’ı öldürdü.

Yola dökülen yağ ulaşımı aksattı

Hatay'ın Samandağ ilçesinde nasıl döküldüğü bilinmeyen zeytin yağı, ulaşımda aksamalara neden oldu.

En Yakın Zamanda İyileşip Silah Arkadaşlarımın Yanına Döneceğim

Suriye’nin İdlib kentinde Esed Rejim güçlerinin hain hava saldırısında yaralanan Piyade Uzman Çavuş Fethi Ahmet Yüce, Hatay Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından Elazığ’ın Sanayi Mahallesinde yaşayan ailesinin yanına geldi. 

Klima yangın çıkardı

Hatay'ın Samandağ ilçesinde müstakil bir evde klimadan kaynaklanan yangın çıktı.

Hatay’da orman yangını

Hatay'ın Antakya ilçesinde orman yangını çıktı. İtfaiye ekipleri, yaklaşık 3 hektarlık alanı etkisi altına alan yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

Hatay’da DEAŞ ve El Kaide Terör Örgütüne eleman temin eden 22 kişi gözaltına alındı

Hatay'da DEAŞ ve El Kaide Terör Örgütüne eleman temin ettikleri iddiası ile 22 kişi gözaltına alındı.

Hatay’da feci trafik kazası: 3 ölü, 2 yaralı

Hatay'ın Payas ilçesinde TEM Otoyolu'nda meydana gelen kazada otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu 3 kişi öldü, biri çocuk 2 kişi yaralandı.

Hatay’da bıçaklı kavga: 1 yaralı

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde çıkan bıçaklı kavgada bir kişi yaralandı.