Hayırsever Haberleri

Hayırsever Haberleri

Aslan: Hayırseverlerimizin bağışlarını bekliyoruz

Beşir Derneği Elazığ Şube Başkanı Burhanettin Aslan, Kurban Bayramında hayırseverlerin bağışlarını beklediklerini bu yılki bağış bedellerinin yurt içi için hisse bedelinin 11 bin 500, yurt dışı için ise 4 bin 500 lira olduğunu söyledi.

Rektör Göktaş’tan hayırseverlere teşekkür

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Ramazan ayı boyunca binlerce üniversite öğrencisinin Üniversite Evi’nde ücretsiz iftar yaptığını belirterek iftar yemeklerine destek olan hayırseverlere teşekkür etti.

Başkan Özdoğan’dan, yerel esnafa destek çağrısı

Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, Ramazan Ayında hayırseverlerin ramazan kolilerini yerel esnaftan yapmasını isteyerek yerel esnafın ülkemizin bacasız sanayisi olduğunu söyledi.

İHH’dan Kurban Yardımları

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramında da hayırseverlerin kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor.

Başkan Yılmaz: Beldemizde 25 depremzede aileye kucak açtık 

Beldelerinde 25 depremzede aileye kucak açtıklarını söyleyen Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, belediye ve hayırseverlerimizle birlikte bu zor günlerde depremzede vatandaşlarımız için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

ELSAD Kadınları depremzedeler için seferber oldu

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği Kadın Kolları Başkanı Tuba Erdoğan ve ekibi, depremin ilk anından itibaren depremzedeler için sefer oldu. Gıdadan kıyafete her türlü ihtiyaçlarından depremzedelerin yanında olduklarını belirten Başkan Erdoğan, hayırseverlerin desteğini beklediklerini söyledi.

Elazığlı bir hayırsever kimsesiz çocuğun mezarını yaptırdı 

Elazığ’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ağır zihinsel engelli çocuğun cenazesi ailesi tarafından kabul edilmeyince çocuğun cenazesi kimsesizler mezarlığına defnedilmişti. Elazığ’da iki gündür yürekleri sızlatan bu durum üzerine Elazığlı bir hayırseverde bugün kimsesiz çocuğun mezarını yaptırdı. 

Hayırsever iş adamından öğrencilere giyecek yardımı

Bingöllü iş adamı Özgür Aslan, ilkokul öğrencilerine bot ve mont yardımında bulundu.

Elazığ'da bin 250 çocuğu ısıtacak yardım

Elazığ'da 'Çocuklar Üşümesin' projesi çerçevesinde hayırseverler tarafından bin 250 mont gönderildi. Montların diğer bağışlarla birlikte ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacağı belirtildi.

Hayırseverler Gayrimenkul ve Nakit Bağışında Bulundu

Türkiye Diyanet Vakfı’na vatandaşların gönüllü bağışları devam ediyor. Bu bağışlardan biri daha bugün Elazığ’da yapıldı. 

Ölümden döndü, tek bacağını kaybetti şimdi protez bacak bekliyor

Elazığ'da mısır silaj makinesine kaptırdığı sağ bacağını kaybeden 43 yaşındaki Muharrem Ölmez, 41 gün sonra tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Askeri helikopter dahil tüm imkanların seferber edilerek hastaneye kaldırılıp başarılı bir operasyonla hayatta kalan Ölmez, hayırseverlerden protez bacak için destek istedi.

Elazığ'da yetim 500 çocuğa hediye

Elazığ'da hayırseverlerin desteğiyle 500 yetim çocuğa kışlık bot ve mont alınarak hediye edildi.

Elazığ'da 80 Akülü, 50 Tekerlekli Sandalye Dağıtıldı

Hollanda Türk Federasyonunun öncülüğünde başlatılan 'Engelsiz Elazığ' projesi kampanyası kapsamında hayırsever vatandaşlar tarafından alınan 80 akülü ve 50 tekerlekli sandalye Elazığ'daki engelli vatandaşlara dağıtıldı. 

İşadamı Soylu sözünü tuttu: 12 derslikli okulun temeli atıldı

Elazığ'da meydana gelen depremden sonra eğitim öğretim de de yaraların sarılması adına hayırsever genç iş adamı Burak Soylu tarafından sözü verilen 12 derslikli anaokulunun temeli törenle atıldı. Böylelikle kentte depremden sonra 7'inci okulun temeli atılarak inşaatına başlandığı belirtildi.

Yeni okulun temeli atıldı

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen depremde ağır hasar görerek yıkımı gerçekleştirilen okulların yerine, hayırseverlerle yapılan protokoller kapsamında yenilerinin yapımına başlandı.

Elazığlı Robin Hood Yardımlarını Sürdürüyor

Elazığ'da daha önce 150 ailenin elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyen Hayırsever işadamının, yeni bir yardım daha yapacağı açıklandı.

Elazığ'da kış öncesi ailelere odun yardımı

Elazığ'da belirlenen 600 aileye İHH Elazığ Şubesi tarafından 250 ton odun yardımı ulaştırılması için çalışmalar başlanırken, hayırseverlerden de destek istendi.

Hayırsever iş adamının yaptırdığı okul törenle açıldı

Elazığ'ın Palu ilçesinde hayırsever bir iş adamını tarafından yaptırılan ilkokul düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bakan Selçuk, “Eğitim zayıfsa ekonomi de zayıftır, ekonomi zayıfsa demokrasi de zayıftır”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Afyonkarahisar ziyaretleri kapsamında Milli Eğitime destek vermiş ve okul yaptırmış hayırseverlere teşekkür belgesi verdi. Tören öncesi konuşan Bakan Selçuk, dünya ile yarışabilmenin eğitimsiz olmayacağını belirterek, 'Eğitim zayıfsa ekonomi zayıftır. Bunu bilesiniz. Ekonomi zayıfsa demokrasi de zayıftır' dedi.

Kovancılar İHH, Yetim Ailesine Ev Yaptı

Bir yıl önce faaliyetlerine başlayan Kovancılar İHH yetim ve yoksul ailelerin yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Şube yönetim kurulu el birliği ve hayırseverlerin katkılarıyla yetim ailenin yarım kalan evini tamamladılar.

İlim Yayma Cemiyetinden 500 Aileye Yardım Paketi

İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şubesi tarafından hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan 500 adet Ramazan yardım kolisi ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.