Hayvan Haberleri

Hayvan Haberleri

4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı yapılacak

Elazığ Süt Üreticileri Birliği ve Elazığ Belediyesi İşbirliğinde ortaklaşa düzenlenecek 4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı 9-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elazığ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, fuarın Elâzığ ve bölgeye büyük katkı sağlayacağını belirterek fuara tüm Elâzığ halkını ve sektör temsilcilerini davet etti.

Elazığ Belediyesi’nin katkıları ile Tüba Elazığ’da sempozyum düzenledi

Elazığ Belediyesi'nin katkılarıyla Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından, sokak hayvanlarıyla ilgili sosyal ve sağlık sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm önerileri geliştirmek adına Elazığ’da sempozyum düzenlendi.

Elazığ Belediyesi ücretsiz mama ve kuş yemi dağıtacak 

Elazığ Belediyesi tarafından, sokak hayvanlarına ulaştırması için hayvan severlere, ücretsiz olarak mama ve kuş yemi dağıtacak. 

Başkan Dumandağ Ankara'da bir dizi ziyarette bulundu

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ Ticaret Borsası tarafından yürütülmekte olan ve 20.881.864,50 TL (P) kısmı hibe olmak üzere toplam bütçesi 41.763.729 TL olan Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesi’nin ek bütçe çalışmaları hakkında istişarelerde bulunmak üzere Kalkınma Ajanları Genel Müdürü Ahmet Şimşek'i Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ve Elazığ Ticaret Borsası Genel Sekreteri Murat Çiçek ile birlikte makamında ziyaret etti.

Elazığ Belediyesi yaban ve sokak hayvanları için çalışma başlattı

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak ve yaban hayvanları için çalışma başlattı.

Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne Ziyaret

“4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” kapsamında Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ziyaret düzenlendi.

STK Platformu’ndan anlamlı etkinlik

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Çevre Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Kuzova Dernek Başkanı Erol Aslan başkanlığında çevresel farkındalık oluşturmak amacıyla, Cip Baraj Göleti, Hazar Gölü ve Keban Baraj Gölü etrafında çevre temizliği gerçekleştirdi.

Elazığ’da Canlı Hayvan Borsası Projesinin protokolü imzalandı 

Elazığ Ticaret Borsası tarafından hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansının desteği kapsamında Elazığ’da Gümüşkavak Mahallesinde hayata geçirilecek olan Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesi için protokol imzalandı. 

Elazığ Belediyesi’nin çalışmaları örnek oldu 

Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki çalışmalar, diğer belediyelere de örnek oluyor. 

Elazığ Belediyesi can dostlarımız için mama üretiyor 

Sokak hayvanları için yaptıkları çalışmalarıyla vatandaşların takdirini toplayan Elazığ Belediyesi, bir projeyi daha hayata geçirerek Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşayan can dostlarımız için topladığı artık yemekleri ve bayat ekmekleri kullanarak gıda mühendisleri eşliğinde mama üretimi gerçekleştiriyor

Kılıç: Elazığ’da şap hastalığı yoktur

Tarım ve Orman Elazığ İl Müdürü Ali Kılıç, şap virüsü ile ilgili yaptığı açıklamada 6 günde 48 bin hayvan aşıladıklarını söyledi. Müdür Kılıç aynı zamanda Elazığ’da şap hastalığının olmadığını da açıkladı. 

Bulut: Tarım ve hayvancılık destekleri devam ediyor 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, tarım ve hayvancılığa yapılan desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Bulut, “Tarım ve hayvancılık destekleri devam ediyor” dedi. 

İyi Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı İş İnsanı Yüksel Ercan: Karakoçan, Hak Ettiği Konumda Değil

İYİ Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı iş insanı Yüksel Ercan ve teşkilat mensupları Karakoçan ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Karakoçan esnafının içler acısı bir halde olduğunu ifade eden Ercan, sorunların çözüm kaynağının İYİ Parti iktidarında olduğunu kaydetti. 

Et ve Süt Kurumu'ndan karkas ete zam! 

Et ve Süt Kurumu (ESK), kilo başına küçükbaş hayvan eti alımında 5-8 lira, büyükbaş hayvan eti alımında 13-26 lira arasında zam yaptı. Bu zamların ardından kurumun, et satış fiyatlarına da zam yapması bekleniyor.

Eksi 3 derecede bulduğu 7 yavru köpeği evine getirip, sobanın önünde biberonla beslemeye başladı

Elazığ'da hayvansever Murat Gündüz, arazide donmak üzereyken bulduğu yeni doğmuş 7 köpek yavrusunu sobanın önünde, özel mama koyduğu biberonla besliyor. Soğuk havaların arttığı ve sokak hayvanlarının şiddet gördüğü bu günlerde hayvan dostu Gündüz, örnek davranışı ile yürekleri ısıttı.

İpe bağlayıp aracın arkasından koşturdukları köpeğe eziyet ettiler

Elazığ'da bir kişi, araçtan sarkıttığı ipe bağladığı köpeğe eziyet etti. HAYDİ ekipleri tarafından şahsa trafiği tehlikeye atmak ve hayvan koruma kanununa muhalefetten 2 bin 239 lira para cezası kesildi.

Elazığ'da silajlık mısır hasadı başladı

Elazığ'da çiftçilerin yılın ikinci ürünü olarak tarlasında yetiştirdiği ve hayvanların kaba yem ihtiyacını karşıladığı silajlık mısır hasadı başladı.

Öğrencilerden anlamlı proje, Şehit Fethi Sekin utulmadı

Elazığ'da üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde şehit Fethi Sekin unutulmadı. Şehit Sekin'in kabrini ziyaret eden öğrenciler aynı zamanda sokak hayvanlarını besledi.

Elazığ'da jandarma kaybolan hayvanları dron ile buldu

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde ağıldan çıkarak kaybolan 230 küçükbaş hayvan, jandarma ekiplerinin hem karadan hem de dron ile havadan yaptığı geniş çaplı çalışma ile bulunarak sahibine teslim edildi.

Geçici Hayvan Bakımevi Rehabilitasyon Merkezi'nde 5 yılda 8 bin hayvan tedavi edildi

Türkiye'nin en modern tesislerinden biri olan Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi Rehabilitasyon Merkezi'nde 5 yılda 8 bin hayvan tedavi edildi. Şu anda 150 köpek ve 20 kedinin bulunduğu merkez, aynı zamanda toplamda 2 bin 130 hayvanı da sahiplendirdi.

Muhtar ve yavru sincabın sevimli dostluğu

Elazığ'da Cuma Gürevin isimli vatandaş, 3 hafta önce köy yolunda kedilere yem olmak üzere olan yavru bir sincap bularak yanına alıp evinde beslemeye başladı. Cuma Gürevin, sevimli hayvanla kurduğu dostluk renkli görüntüler oluşturuyor.

Elazığ'da Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri

Elazığ'da 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü çerçevesinde özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde etkinlik düzenlendi.

Elazığ'da sokak hayvanları için ev yapıldı

Elazığ Fırat Üniversitesi Hayvanları Koruma Topluluğu, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, sokak hayvanları için kedi evleri yapıp içlerine mama bıraktı.

Elazığ'da jandarmadan 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliği

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü çerçevesinde sokak hayvanları beslendi.

Prof. Dr. Demirdağ: 'Kuduz, aşı ile önlenen hayvan kökenli hastalıktır'

Kuduzun aşı ile önlenen hayvan kökenli bir hastalık olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 'Ülkemizde de geçen yıl 200 binin üzerinde şüpheli ısırık vakası bildirildi. Üç tane de kuduz vakası kayıtlara geçti. Şüpheli durumlarda muhakkak kuduz merkezlerine bilgi verilmesi gerek' dedi.

Elazığ'da büyükbaş hayvanlara aşılama çalışması

Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri büyükbaş hayvan aşılama çalışmalarını sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı

Elazığ Belediyesi, sokak hayvanları için kentin birçok noktasına yem ve su bıraktı.

Elazığ'da ele geçirilen çürük etlerin görüntüleri paylaşıldı

Elazığ'da vatandaşların ihbarı sonucu bir depoya yapılan baskında kokuşmuş kemikli et, bağırsak, kalp gibi iç organlardan oluşan hayvansal ürünler ele geçirilmişti. Ele geçirilen çürümüş etlerin görüntüleri paylaşıldı.

Kötü kokudan rahatsız olan vatandaşlar ihbar etti, depodan çürümüş et çıktı

Elazığ'da vatandaşların ihbarı sonucu bir depoya yapılan baskında kokuşmuş kemikli et, bağırsak, kalp gibi iç organlardan oluşan hayvansal ürünler ele geçirildi.

Elazığ'da ahır yangını: 18 büyükbaş kurtarıldı, 30 ton saman yandı

Elazığ'da meydana gelen ahır yangınında 18 büyükbaş hayvan son anda kurtarılırken, 30 ton saman ise yandı.