Hazine Ve Maliye Bakanlığı Haberleri

Hazine Ve Maliye Bakanlığı Haberleri

Kirayı elden ödeyene ceza geliyor

Gelir İdaresi Başkanlığı kira bedelinin elden ödenmesinin önüne geçmek için harekete geçti. Yeni hazırlanan tebliğ taslağına göre elden ödendiği tespit edilen kira için ev sahibi ve kiracıya en az 5'er bin liralık ceza kesilecek.

Keleş'ten, ekonomik istikrar ve kapsayıcı büyüme vurgusu 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, TBMM’de görüşülmekte olan 2024 yılı merkezi bütçe görüşmeleri kapsamında hazine ve maliye bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri üzerine Türkiye'nin ekonomik geleceği ve "Türkiye Yüzyılı Vizyonu" çerçevesinde atılacak adımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Şimşek: Ülkem için göreve hazırım

28 Mayıs zaferinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomi yönetimini emanet edeceği kadroyu belirlemeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le görüştü. Şimşek, Erdoğan'ın, "ekonominin başına geç" teklifini "Bu bir vatan görevi, ülkem için göreve hazırım" sözleri ile kabul etti. Şimşek'in yeni ekonomi yönetiminde görevi ne olacak? Hazine ve Maliye Bakanlığı için geçen isimler kimler?

Hayata Dönüş Kredisinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve "Hayata Dönüş Kredisi" adı verilen esnaf ve sanatkara yönelik desteğin detayları şekillendi.

Elazığ’dan DASK'a kaç hasar ihbarı yapıldı? 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) yapılan hasar ihbar sayısı 314 bini aşarken, yapılan ödeme 1,5 milyar liraya ulaştı. Elazığ’dan DASK’a yapılan ihbar sayısı ile son verilere göre 11 bin 981 oldu. 

BDDK duyurdu, kredi kartları için yeni karar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK'nin depremler nedeniyle attığı adımları paylaştı. Alınan kararlar doğrultusunda kredi kartları için taksitlendirme süreleri, limitler, temassız işlemlere düzenleme getirildi. Ortak ATM'lerden yapılacak işlemlerden ise ücret tahsil edilmeyeceği bildirildi.

Devlet memurlarının yemek ücretleri belli oldu

Memurlardan bu yıl 3,81-15,55 lira, sözleşmeli personelden 4,64-18,59 lira öğle yemeği bedeli tahsil edilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığının Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ Konutları İçin Başvurular Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle hazırlanan 'Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut' projesi başladı.