Hekimler Haberleri

Hekimler Haberleri

Hekimler ve sağlık çalışanları Filistin için yürüdü

Hekimler ve sağlık çalışanları Filistin’e destek olmak amacıyla sessiz yürüyüş eylemi gerçekleştirdi.

Hekimler Filistin için yürüdü 

Elazığ’da hekimler İsrail’i kınayarak Fırat Üniversitesi Hastanesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar ‘Sessiz Yürüyüş’ yaptılar. 

Belediye ve üniversiteden ortak seminer

Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ve Fırat ÜniVet Öğrenci Topluluğu tarafından “Kuduz Hakkında Bilgileniyorum” semineri düzenlenecek.

Sağlık çalışanlarına büyük müjde!

Sağlık Bakanlığı, muayenehane hekimleriyle ilgili "özel hastanenin yüzde 15 seviyesinde dışarıdan hekim kabul edilebileceği" yönündeki kota düzenlemesini kaldırdı.

Elazığ'da aile hekimlerine yönelik hizmet içi eğitim programı sürüyor

Elazığ'da devam eden Hizmet İçi Eğitim Programı çerçevesinde aile hekimlerine eğitim verildi.

Uzm. Dr. Harman: 'Kalp hastaları oruç tutmadan önce hekimlerine danışmalı'

Elazığ Mendiline Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Murat Harman, kalp hastalıklarının çarpıntı gibi basit bir şikayetten ileri evre kalp yetmezliği gibi ciddi hastalıkları içeren geniş bir hastalık grubu olduğunu belirterek, kalp hastalarının oruç tutup tutmama konusunda karar vermeden önce hekimleri ile görüşüp birlikte karar vermeleri gerektiğini söyledi.

Elazığ'da sağlık çalışanları eylem yaptı

Elazığ’da sağlık çalışanları, hekimlere yönelik maaş artışının ayrım yapılmaksızın bütün sağlık çalışanlarına uygulanmasını talep ederek, eylem yaptı.

Aseton benzeri ağız kokusu diyabet habercisi olabilir

Aseton benzeri ağız kokusunun diyabet habercisi olabileceğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Begüm Alkan, 'Diyabetin ağız içi belirtilerinden özellikle en önemlileri dişte sallantı, diş etinde kanama, şişme, apse, iltihap akması ve aseton benzeri ağız kokusudur. Amerikan Diş Hekimleri Birliği, diyabet hastalarında diş eti tedavisi sonrası, insülin ihtiyacının azaldığını ve kan şekeri kontrolünün daha iyi olduğunu bildirdi' dedi.

Genç hekimlerin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı

Geçtiğimiz hafta sonu hayatını kaybeden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferit Hakan Öner; sevenleri, meslektaşları ve öğrencilerinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Diş hekimlerine saldıran şahıs tutuklandı

Elazığ'da diş hekimi U.D ve stajyer hekim B.B'ya saldırarak yaralayan S.A yakalandı. Mahkemeye çıkarılan S.A tutuklandı.

Diş Hekimleri Odası Saldırıyı Kınadı

Elazığ Diş Hekimleri Odası, Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği fakültesinde görevli Diş Hekimi U.D’ye yapılan saldırıyı kınadı.

Dünyada 1,5 milyar insan günde 1 dolarla geçiniyor

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, dünyada 821 milyon kişinin kronik aç olduğunu ve temiz su bulamadığını belirterek 1.5 milyar insanın ise günde 1 dolarla geçinmek zorunda kaldığını söyledi.