Helikopter Haberleri

Helikopter Haberleri

İran Cumhurbaşkanı ibrahim Reisi hayatını kaybetti

İran devlet televizyonu, Akıncı İHA’nın tespitlerinin ardından bulunan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı taşıyan helikopterin enkaz noktasında yaşam belirtisi olmadığını duyurdu.

Şehit Osman Erbaş Paşamızı ve 10 şehidimizi rahmetle anıyoruz 

4 Mart 2021 tarihinde Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 12 silah arkadaşının içinde bulunduğu askeri helikopter Bitlis Tatvan’de değişen hava şartları nedeniyle düşmüştü. Türkiye’yi yasa boğan kazada Osman Erbaş paşamız ve 10 askerimiz şehit oldu 2 askerimizde yaralandı. Olayın üzerinden 2 yıl geçse de acılar hala çok taze… Kazada şehadet şerbetini içen 11 askerimizi rahmetle anıyoruz. 

Elazığ'da yaralı, askeri helikopter ile hastaneye yetiştirildi

Elazığ'da trafik kazası sonucu yaralanan ve vücudunda birden fazla kırığı olan kişi, askeri helikopterle Fethi Sekin Şehir Hastanesine yetiştirildi.

Yaylada rahatsızlan kadın yolda kalınca helikopter ile hastaneye kaldırıldı

Elazığ'da yanlış hap içen ve rahatsızlanan kadına karayolu ile ulaşılamayınca devreye jandarma girdi. Helikopter ile bölgeye giden ekipler, kadını alarak hastaneye yetiştirdi.

Elazığ'da bayram tatili dönüşü helikopter destekli trafik denetimi

Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir şekilde Kurban Bayramı tatili sonrası dönüş yollarında helikopter destekli trafik denetimi gerçekleştirdi.

Elazığ'da bayram öncesi helikopter destekli trafik denetimi

Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir şekilde Kurban Bayramı öncesi helikopter destekli trafik denetimi gerçekleştirdi.

Elazığ'da bayram öncesi helikopter destekli trafik denetimi

Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir şekilde Ramazan Bayramı öncesi helikopter destekli trafik denetimi gerçekleştirdi.

Elazığ'da helikopter destekli trafik denetimi

Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir şekilde kent merkezi ve ilçelerde trafik denetimi gerçekleştirdi. Denetimlere helikopter havadan destek verdi.

Henüz 13 aylıkken Türkiye'nin 3 bölgesini gezdi, hayata Elazığ'da tutundu

Doğuştan kalp, hidrosefali, iki tarafı ağır şekilde kasık fıtığı hastalıkları olan ve buna bağlı ağır şekilde solunum yetmezliği ile ciddi derecede kanda iltihabi bir rahatsızlıkları için gittiği Türkiye'nin 3 farklı bölgesindeki hastanelerde şifa bulamayan 13 aylık Yusuf Can Yılmaz, ambulans helikopterle sevk edildiği Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

Ayı saldırısı sonucu hastanelik olan şahıs, dehşet anlarını anlattı: 'O korkuyla 5 kilometre yol yürümüşüm'

Tunceli'de ayı saldırısı sonucu yaralanan ve askeri helikopterle Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan Mustafa Keser, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Keser, ayının kendisine iki kere saldırdığını vücudunun neredeyse her yerinin parçaladığını belirterek, olayın ardından o korkuyla 5 kilometre yol yürüdüğünü ardından eşini arayarak yardım istediğini kaydetti.

Elazığ'da fidanlar şehit Osman Paşa ve silah arkadaşları için toprakla buluşturuldu

Elazığ'da bir okulun bahçesinde helikopter kazasında şehit düşen aralarında 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da yer aldığı 11 asker için fidan dikildi.

Elazığ'da 11 şehit anısına fidan dikildi

Elazığ'da helikopter kazasında şehit düşen aralarında 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da olduğu 11 asker için fidan dikildi.

Jandarma helikopteri yaralı vatandaşı hastaneye yetiştirdi

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde kar kızağı kazasında yaralanan bir kişi, jandarmaya ait helikopterle Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine kaldırıldı.

Vefanın adı şehit Osman Erbaş Paşa

Elazığ'daki şehit aileleri, gaziler ve il protokolü, helikopter kazasında silah arkadaşlarıyla birlikte şehit düşen Korgeneral Osman Erbaş'ı anlattı. Şehit korgeneralin kentteki tüm şehit aileleri ve gazilerle bire bir yakından ilgilendiği, gördüğü eksiklikleri anında giderdiği, zaman zaman ailelere hediyeler gönderdiği öğrenildi.

Korgeneral Erbaş 'Keşke bizde şehit olabilsek' dedikten 1,5 saat sonra şehit düşmüş

Bitlis'in Tatvan ilçesinde helikopter kazasında şehit olan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın kazadan bir saat önce şehit ailesini arayarak 'Şehitlik herkese nasip olmaz, keşke bizde şehit olabilsek, bize de nasip olsa dediği öğrenildi. Şehit Erbaş'ın o gün yola çıkmadan önce şehit Musa Yılmaz'ın da mezarını ziyaret ederek, Şehitler ölmez vatan bölünmez, ruhun şad olsun notunun bulunduğu çiçeği kabrine bıraktığı öğrenildi.

11 şehit Elazığ'dan törenle Ankara'ya uğurlandı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit düşen aralarında 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da bulunduğu 11 askerin naaşı, törenle Elazığ'dan Ankara'ya uğurlandı.

Şehitlerin naaşı Elazığ'a getirildi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit düşen 11 askerin naaşı Elazığ'a getirildi.

Bakan Akar: 'Kazanın ani değişim gösteren hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir'

Helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin açıklama da bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,'İlk bilgilere ve görgü tanıklarının ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir'dedi.

Bitlis'te düşen helikopterde 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'da şehit oldu

Bitlis'te düşen helikopterde Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da şehit olduğu öğrenildi.

Ölümden döndü, tek bacağını kaybetti şimdi protez bacak bekliyor

Elazığ'da mısır silaj makinesine kaptırdığı sağ bacağını kaybeden 43 yaşındaki Muharrem Ölmez, 41 gün sonra tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Askeri helikopter dahil tüm imkanların seferber edilerek hastaneye kaldırılıp başarılı bir operasyonla hayatta kalan Ölmez, hayırseverlerden protez bacak için destek istedi.

Yaralı çiftçi, askeri helikopter ile hastaneye ulaştırıldı

Elazığ'da bir beldede mısır silaj makinesine ayağını kaptırıp yaralanan çiftçi , jandarmaya ait helikopter ile hastaneye yetiştirildi.

Hindistan'da helikopter düştü: 1 ölü, 1 yaralı

Hindistan’ın Azamgarh kentinde bir helikopterin düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Ankara’da orman yangını

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde çıkan orman yangınına 2 uçak, 6 helikopter, 127 arazöz, 8 dozer ve 650 personelle müdahale edilen ediliyor.

Nijerya’da helikopter düştü: 2 ölü

Nijerya'da bir helikopter yerleşim yerine düştü. Kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Mega yatı gören dönüp bir daha baktı

Dünya'nın en uzun yatlarından biri olan Scheherazade isimli ultra lüks mega yat Bodrum'a demir attı. Uzunluğu 140 metre olan yata bakan dönüp bir daha baktı.

Sakarya’da orman yangını

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde çıkan orman yangınında bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve yangın söndürme helikopteri sevk edildi.

Ukrayna'da askeri helikopter tatilcilerin arasında tatbikat yaptı

Ukrayna’da tatbikat sırasında bir helikopterdeki askerler nehirde yüzenlerin arasına atlayınca büyük panik yaşandı.

Uçuruma yuvarlanan otomobilin sürücüsü ambulans helikopterle şehir merkezine getirildi

Kayseri'de uçurumdan yuvarlanan otomobilin şoförü, tedavi edilmek için Sarız ilçesinden şehir merkezine getirildi.

Bakan Soylu, depremden zarar gören yerleri havadan inceledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, helikopterle Elazığ'da depremden zarar gören bölgeler ile çadır kurulan alanları inceledi.

Elazığ'da 7 ilden 450 personelin katılımıyla gerçeği aratmayan tatbikat

Elazığ'da 7 ilden 450 personel, 60 araç, 1 helikopter ve kurtarma botunun katıldığı Bölgesel Düzey Masa Başı ve Saha Tatbikatı gerçeği aratmadı.