Heyelan Haberleri

Heyelan Haberleri

Nazırlı ve Işıkver’in girişimleriyle Maden’de yıkımlar durdu

Maden ilçesinde yüklenici firmanın hafriyatı nedeniyle doğal olmayan heyelan riski nedeniyle yaklaşık 500 ev ve işyerinin yıkım kararı Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ve MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ziyaretleri ve konunun hassasiyetini paylaşmaları sonrasında yıkımlar durduruldu. Ayrıca Madenle ilgili çok geniş kapsamlı toplantı kararı alındı.

Erol: Yanlış politikalar felakete davetiye çıkarıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili ve Çevre Komisyonu Sözcüsü Gürsel Erol, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada Elazığ’ı bekleyen heyelan tehlikesi ile ilgili Meclis kürsüsünde uyarılarda bulundu.

Açıkkapı, Mecliste Maden ile ilgili konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi grubu tarafından meclise sunulan Maden İlçesindeki heyelan riskine ilişkin araştırma önergesi üzerine söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Maden kaderine terk edilemez, edilmeyecektir.

Heyelan nedeniyle kapanan köy yolu, ulaşıma açıldı

Elazığ'da bir köy yolunda heyelan meydana geldi, ekipleri çalışarak yolu ulaşıma açtı.

Muhtara kızdı köyün yolunu ulaşıma kapattı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çayırlı köyünde yaşayan 54 yaşındaki Tahsin Akman, 2014 yılında köyün ana yolunda meydana gelen heyelan sonrası kendi arazisinden geçici olarak açılan yolu muhtara kızıp trafiğe kapattı.

Belediye Başkanı İlçe Girişine Tabela Astırdı

Heyelan riski nedeniyle taşınıp taşınmayacağı konusu gündemdeki yerini koruyan Maden ilçesinde, hayat normal seyrinde devam ederken, ilçe belediyesi de hizmetlerini sürdürüyor. 

Keban'da heyelan

Elazığ'ın Keban ilçesinde meydana gelen heyelanda tonlarca ağırlıktaki toprak ve kaya parçaları yola savruldu. O anda olay yerinden araç geçmemesi büyük bir faciayı önledi.

Maden'de Korkutan Olay

Elazığ'ın Maden ilçesinde, Camii Kebir mahallesine ulaşımı sağlayan köprünün girişine büyük kaya parçaları yuvarlandı. Yüzlerce kilo ağırlığındaki kayalar mahalle yolunu ve köprü girişini kapattı. Yolun kapalı olması büyük bir faciayı önledi.

Lokomotif raydan çıktı

Elazığ'da meydana gelen heyelan nedeniyle yolcu treninin lokomotifi raydan çıktı. 

Hak sahipliği başvurusu süresi 7 Ocak'ta doluyor

Elazığ'ın Maden ilçesindeki heyelan riski nedeniyle afetzedeler için uzatılan hak sahipliği ek süresinin 7 Ocak'ta dolacağı bildirildi.

Heyelan kara yolunu sürükledi

Adıyaman'da etkili olan yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda kara yolu çöktü.

AFAD Uyardı: Müracaat Etmeyenler Hiçbir Yardım Alamayacak

Elazığ Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Maden ilçesi Camiikebir mahallesinde meydana gelmesi muhtemel heyelan afetinden dolayı konut ve işyerlerinin nakli uygun görülen afetzedeleri için son kez uyardı.

Maden'de yeni gelişme; Konutların yapılacağı yer belli oldu

Heyelan tartışmalarıyla gündemden düşmeyen Maden ilçesinde yeni bir gelişme yaşandı.

Maden Önergesi Reddedildi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin TBMM'ye sunduğu Maden ilçesinde heyelandan kaynaklanan sorunların detaylı bir şekilde tespitiyle ilgili araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önerge reddedildi.

Korkulan oldu, tarihi köprü yıkıldı!

Heyelan riski nedeniyle afet bölgesi ilan edilen Maden ilçesinde korkulan oldu. İlçedeki tarihi köprü gece saatlerinde yıkıldı.  

Seyrek: Referandumu Kabul Etmiyoruz

Elazığ'ın Maden ilçesinde heyelandan kaynaklanan sorunlar kör düğüm haline geldi.

Bakan Kurum’dan Maden Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, heyelan riski nedeniyle gündemden düşmeyen Maden ilçesindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

144 Gündür Adım Atılmadı!

Elazığ'ın Maden ilçesinde yaşanan heyelan sorununa çözüm bulunamadı. Bakır Maden Birlik Platformu Başkanı Süleyman Deniz Seyrek, ilçenin içinde bulunduğu acı tabloyu bir kez daha gündeme getirerek, "Ne yazıktır ki geçen 144 günlük süre içinde, ilçe menfaati adına hiçbir somut adım atılmamıştır." dedi.

Vali kriz masasını topladı

Ordu Valisi Seddar Yavuz, il genelinde devam eden aşırı yağışlar sonucu meydana gelebilecek sel, su baskını, heyelan, kaya düşmesi afetine karşı yapılan çalışmaları değerlendirmek, alınan tedbirleri koordine etmek ve daha etkin müdahalelerde bulunmak amacıyla Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'ni topladı.

Milletvekili Erol, Maden ilçesinde inceleme de bulundu

Elazığ'ın Maden ilçesine giderek incelemelerde bulunan Milletvekili Gürsel Erol, heyelan riski nedeniyle kapatılan köprünün mantık dışı olduğunu,aynı güzergahta bulunan araçların geçtiği yolun açık olduğunu aktararak sorunun çözümünü istedi.

Maden tümüyle afet bölgesi ilan edilsin

Elazığ’ın Maden ilçesinde yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı Camikebir Mahallesi'nde heyelan riski nedeniyle 510 ev ve iş yerinin boşaltılmasıyla ilgili karar verilmişti.  CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, konuyla ilgili açıklamalar ve yeni önerilerde bulundu. 

Bingöl’de heyelan nedeniyle iki ev boşaltıldı

Bingöl'de bir mezrada meydana gelen heyelan nedeniyle 2 ev boşaltıldı. Heyelanda ev ve bahçelerde yarıklar oluştu.

Maden köprüsü trafiğe kapatıldı

Elazığ'ın Maden ilçesinde Camiikebir Mahallesi'ne bağlantı sağlayan köprü trafiğe kapatıldı.

Milletvekili Erol’dan şok açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, katıldığı bir televizyon programında Elazığ gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Milletvekili Bulut: “Madenli Hemşehrilerim Müsterih Olsun” 

Adalet Kalkınma Partisi MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ile birlikte Maden ilçesini ziyaret etti.

Elazığ'ın Maden ilçesiyle ilgili önerge red edildi

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un başı çektiği 22 vekilin imzasıyla heyelan riski bulunan Maden ilçesiyle ilgili meclise sunulan önerge red edildi.

Vali Kaldırım’ın Maden mesaisi sürüyor

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, son günlerde gündemi sıkça meşgul eden Maden’de ki heyelan riski nedeniyle alınacak tedbirlerle ilgili kişi, kurum, sivil toplum örgütü, bürokrat ve siyasiler ile görüşmelerini ve istişarelerini sürdürüyor.

Milletvekili Erol, Maden'deki heyelan riski ile ilgili soru önergesi verdi

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Maden ilçesinde yaşanan heyelan riskinden kaynaklı yapılan tahliye kararının oluşturacağı mağduriyetin nasıl giderileceğini ile ilgili soru önergesi verdi.

Heyelan riski AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'yi bir araya getirdi

Heyelan riski nedeniyle boşaltılmasına karar verilen Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Camikebir Mahallesi'nde CHP ve AK Partili vekiller, diğer siyasi partilerin temsilcilerinin de katılımıyla inceleme yaptı, vatandaşı dinledi.

Milletvekili Ağar' Maden için gayretli çalışmalarımızı sürdürüyoruz'

Maden'deki heyelan riski nedeniyle açıklamada bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, devletin bu süreçte kimseyi mağdur etmeyeceğini, ilçe sakinlerinin sağlığı ve güvenliği için gayretli çalışmaları sürdürdüklerini aktardı.