Hikaye Haberleri

Hikaye Haberleri

Gazze’de Çocuk Olmak konulu hikâye yarışması 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Helal Finans Araştırmaları Derneği, Gazze’de Çocuk Olmak konulu hikaye yarışması düzenleyecek.

Elazığ TSO’dan, Elazığspor’a destek

Geçtiğimiz sezon önemli bir başarı hikâyesi yazıp örnek bir mücadele örneği göstererek ikinci lige yükselen Elazığspor’a destekler devam ediyor.

Elazığ TSO’dan, Elazığspor’a destek

Geçtiğimiz sezon önemli bir başarı hikâyesi yazıp örnek bir mücadele örneği göstererek ikinci lige yükselen Elazığspor’a destekler devam ediyor.

Hacı Ormanoğlu’nun 3 yeni kitabı yayımlandı

Eğitimci-Yazar Hacı Ormanoğlu’nun Sevgi Tohumları, Sosyal ve Mutlu Çocuklar, Bam Teline Dokunan Hikayeler isimli kitapları yayımlandı. Yazar kitapları için 8 mayıs Cumartesi Günü imza programı düzenleyecek.

Türkiye'nin konuştuğu kadın Elazığ'da

Türkiye'nin ilk kadın Otobüs Şoförü olan Buket Yaman acı, gözyaşı ve azimle dolu hikayesini Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ile paylaştı.

Alan: Ağınlı kadın girişimcilerimiz önemli bir başarı hikâyesi yazıyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ağın ilçesinde kadın girişimciler tarafından kurulan Ağın Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti.

Gün Doğmadan tiyatro oyunu sahnelendi

Türkiye’nin birçok ilinde beğeni ile izlenen “Gün Doğmadan” isimli tiyatro oyunu Elazığ’da sahnelendi. Bir gezi için Filistin’e giden ve İsrail’in Filistinlilere yönelik işlediği insanlık suçlarına tanık olan iki arkadaşın hikayesini konu alan oyun beğeni topladı.

Kadir Gecesi'nde secde ettiği rivayet edilen dut ağacının hikayesi herkesi şaşırtıyor

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesinde bulunan ve Kadir Gecesi ile birlikte secde etmeleriyle eğik kaldığına inanılan, efsanelere konu olan eğri minare ile dut ağacı, görenleri hayretler içinde bırakıyor.

Acı hikaye, kendi ailesiz büyüdü, kızı, eşi ve eşinin ailesini kazada kaybetti

Elazığ'da henüz 1 yaşında annesi vefat eden, babası tarafından verildiği yetimhane de devlet şefkati ile büyüyen 34 yaşındaki Emrah Sesveren'in kızı, eşi ve eşinin ailesini trafik kazasında kaybederek yine ailesiz kaldı. Yaşadıklarını anlatan baba, kaza sonrası olay yerinden 6-7 defa geçtiğini ve hatta her seferinde yolunu değiştirip oraya gittiğini aktararak, orada kazanın nasıl olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Elazığ Belediyesi ve Bizim Külliye Dergisi tarafından hikâye yazma geleneğine teşvik etmek ve yeni nesillerin yazma eylemiyle daha yakın bir bağ kurmasına katkı sağlamak için düzenlenen 2. Dede Korkut Uluslararası Hikâye Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Bir başarı hikayesi: Demir Kızlar

Elazığ'da dezavantajlı ailelerin kızlarını topluma kazandırmak için sosyal bir proje olarak kurulan ve 'Demir Kızlar' ismiyle bilinen takım, büyük bir başarı elde ederek Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Ligi'ne yükseldi.

Elinin hamuruyla erkek işine karışmayın demişlerdi

'Elinin hamuruyla erkek işine karışma' deyimini tarihe karıştıracak bir yaşam hikayesi daha ortaya çıktı. 

Depremden geriye kalan acı hikaye

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden babanın, deprem sırasında pencereye doğru fırlattığı 13 yaşındaki oğlu yaralı kurtuldu, annesinin de sağ kurtarılmasında önemli rol oynadı.

Mars'ta Hayat Hikaye Yarışmasının birincisi Elazığlı öğrenci Yusuf Güler

Bilge Çocuk Dergisi'nin Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği 'Mars'ta Hayat Hikaye Yarışması' sonuçlandı. Yarışmada Elazığlı öğrenci Yusuf Çağrı Güler'in hikayesi birinci oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Bu yarışma neden umutlanmamız gerektiğini açıklıyor' dedi.

Milli Takıma uzanan örnek yaşam hikayesi

Elazığ'ın ilk tek bayan güreşçisi olan 13 yaşındaki Evindar Demirbağ, Milli Takım'a girdi. Dedesi ve babaannesiyle yaşadığı evde onlara yardım edip bir taraftan da eğitimini ve antrenmanlarını sürdüren Demirbağ, Türkiye'yi dünyada temsil etmek istiyor.

Bir aşk hikayesi 'engelleri' ortadan kaldırdı

İstanbul'da yaşayan 30 yaşındaki Erhan Naynal, aşık olduğu 27 yaşındaki bedensel engelli Tuğçe Çolak'la evlenmek için iş yerini kapatıp Elazığ'a yerleşti, düzenlenen düğün töreniyle de hayaline kavuştu. Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da jest yaparak süslettiği makam aracını gelin arabası olarak gönderdi.

Gerçek bir 'Robinson Crusoe' hikayesi Ziya Dede, ilk misafirlerini ağırladı

Elazığ ile Tunceli arasında Keban Baraj Gölü Havzasının ortasında bulunan bir adaya yerleşip 14 yılda diktiği 3 bin 500 fidan ile renk veren ve gerçek bir Robinson Crusoe hikayesini ortaya koyan 80 yaşındaki Ziya Abay'ın ilk misafiri Vali Çetin Oktay Kaldırım oldu.

Tek parmakla büyük başarı hikayesi

Elazığ’da 3 makineye bağlı yaşamını sürdüren Nurçin Arlı, büyük bir azim ve başarı hikayesi sergileyerek 3’üncü kitabını okurlarıyla buluşturmayı başardı.