Hükümet Haberleri

Hükümet Haberleri

Tarihi Maden Hükümet Konağı, vatandaşın hizmetine açıldı

Maden’de Türkiye’nin en eski mülki idare binası, yapılan restorasyon sonrasında, Maden Hükümet Konağı olarak vatandaşlara hizmete başladı. 262 yıllık binanın vatandaşın hizmetine açılması, ilçede memnuniyetle karşılandı.

Sadak: Erbakan Hocamızı şükranla anıyoruz    

Elazığ Akıncılar Derneği Başkanı Tevfik Sadak,  Milli Görüş Lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Necmettin Erbakan’ın 13.  vefat yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Seçim öncesi emekliye ek zam mı geliyor?

TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emeklilerin de zam oranları belli oldu. Memur ve SSK-Bağkur emeklilerinin zam oranlarındaki makas açılınca hükümetten ek zam kararı geldi. 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken kulisler de hareketlendi. Seçimler öncesinde emeklilere bir ek zam daha mı geliyor?

SGK ve Bağ-Kur emeklisine ne verilecek?

Hükümet, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam ve en düşük emekli maaşının yükseltilmesiyle ilgili çalışmayı tamamladı. En düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan'ın onayının ardından ise Meclis'e sevk edilerek yasalaşacak.

Açıkkapı: Asgari ücrette taraflar düşünülerek karar verilecektir 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, asgari ücretin işçi, işveren ve hükümet yetkililerinin yer aldığı komisyon tarafından belirleneceğini, muhalefetin asgari ücretle ilgili açıklamalarında samimi olmadığını söyledi. 

Asgari ücret ne kadar olacak?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısı sona erdi. İkinci toplantı 18 Aralık'ta yapılacak. 

Başkan Kavaklı: Hükümetimize çağrıda bulunuyoruz 

HÜDAPAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, Gazze'de yaşanan olaylara dikkat çekmek amacıyla Malatya Kürecik'te bulunan NATO askeri üssünün kapatılması için Malatya'ya gitti. Başkan kavaklı yaptığı açıklamada “Hükümetimize çağrıda bulunuyoruz” dedi. 

Emekliler hükümete seslendi 

Emeklilerin yaşam şartlarını kolaylaştıracak zam talebinde bulunan Türkiye Emekliler Derneği üyeleri Şehit İlhanlar Caddesi’nde bir araya gelerek hükümete seslendiler. 

Işıkver: Milletimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine güçlü destek verdi

28. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, mazbatasını aldıktan sonra seçimlere dair basın açıklaması yayımladı.

Yıldırım ve milletvekili adaylarından stadyum açıklaması

AK Parti Hükümetinin Elazığ’da yeni bir projesi daha tamamlanarak hizmete sunuldu. Avrupa standartlarında inşa edilen Yeni Stadyum, Elazığspor’un Karaköprü Belediyesiyle bugün oynadığı karşılaşma ile hizmete açıldı.

Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin zam teklifi belli oldu!

TÜRK-İŞ, 700 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin ilk 6 ay için yüzde 30 zam ve 11 bin 500 lira taban ücret teklif ettiğini, kendi taleplerinin ise yüzde 45 zam ve 15 bin lira taban ücret olduğunu açıkladı.

Başkan Bahşi: Gece gündüz demeden çalıştık 

Biz birlikte güçlüyüz birlikte başaracağız mottosuyla deprem anından itibaren çalıştıklarını ifade eden Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, “Depremin eğitim çalışanları üzerindeki etkileri, hükümetten beklenti ve çözüm önerilerimiz" başlıklı raporunun detaylarını paylaştı. 

YRP Genel Başkan Vekili Günbey: Garibanların âh'ı inletiyor arşı!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili 54. Hükümet Devlet Bakanı Prof. Dr. Sacit Günbey, gündeme dair açıklamalara bulundu.  Günbey, değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi:

Uganda Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri Elazığ'da

Uganda Cumhuriyeti hükümeti devlet büyükleri, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın vizyon projeleri arasında yer alan Coğrafi Bilgi Sistemleri Projesi hakkında bilgi almak üzere Elazığ'a geldi.

Tarihi Maden Hükümet Konağının restorasyon çalışmaları devam ediyor

Türkiye'nin en eski mülki idare binası olan 260 yıllık tarihi Maden Hükümet Konağında restorasyon çalışmaları sürüyor.

Türkiye'nin en eski mülki idare binası restore edilerek eski günlerine dönecek

Türkiye'nin en eski mülki idare binası olduğu belirtilen 260 yıllık Tarihî Maden Hükümet Konağı'nın restorasyon çalışmaları sürüyor.

Ercan: Hükümetin elini taşın altına koyması gerekiyor

Ercan Oto Yönetim Kurulu Başkanı iş insanı Yüksel Ercan, vatandaşın ekonomik anlamda rahatlaması adına hükümetin kalıcı çözümler üretmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Nijerya Heyetinden Fırat Üniversitesine ziyaret

Nijerya Hükümeti Yurtdışı Burslar Direktörü Prof. Suleiman Muhammad ve beraberindeki heyet Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ı makamında ziyaret etti.

Şimşek hükümeti uyardı: Gittiğiniz yol, yol değil

Saadet Partisi Elazığ İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Şimşek, TBMM'de görüşülen bütçe tasarısına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Elazığ Valisi Toraman, Maden ilçesinde incelemelerde bulundu

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Maden ilçesinde giderek restorasyonu devam eden tarihi hükümet konağını incelerken, Maden Kaymakamı ve Belediye Başkanından çalışmalar hakkında bilgi aldı.

KARTAKGÜL: SAYIN VEKİLİMİZE İFTİRA ATILDI

Türkiye Vefa Der Genel Başkanı, Elazığlı iş insanı ve siyasetçi Zülfü Kartakgül, organize suç örgütü mensubunun sosyal medya üzerinden yürüttüğü karalama ve iftira kampanyasının vatan hainlerinin ve terör örgütlerinin destek verdiğini uluslararası bir operasyon olduğunu belirterek, bu operasyondaki asıl amacın Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin ve Cumhur İttifakının yıpratılması olduğunu vurguladı. Yürütülen operasyonda Elazığ'ın siyasetteki marka isimleri Mehmet Ağar ve Zülfü Tolga Ağar'ın da hedef alınarak iftira atıldığını ifade eden Kartakgül, "Biz aslan gibi bir şehiriz. Yürekli bir şehiriz. Biz değerlerimize sahip çıkmak zorundayız ve çıkacağız. Kıymetli hemşehrilerimizin bu konuda çok hassas olduğunu biliyorum." dedi. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy'dan AİHM'e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, 'Ermenistan’ın temelsiz iddialarını desteklemek amacıyla sunduğu sosyal medya paylaşımları ile basın kesitlerine dayanarak ve hiçbir şekilde hükümetimizin görüşüne başvurmadan aldığı kararla AİHM, inandırıcılığına ve itibarına darbe vurmuştur' dedi.

Dışişleri’nden AB’ye tepki

Avrupa Birliği Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesi Toplantısı'nda Türkiye'ye ilişkin alınan kararlar açıklandı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 'Zirve kararlarında yine Kıbrıs Türklerine hiçbir atıfta bulunulmaması ve iki taraf arasında hidrokarbon kaynaklarına ilişkin hakça gelir paylaşımından bahsedilmemesi, AB'nin Kıbrıs Türklerini yok sayan zihniyetinin devam ettiğini göstermektedir' denildi.

Hong Kong'da Ulusal Gün kutlamalarında protesto endişesi

Çin’in kuruluşunun 71. yıl dönümü kapsamında kutlanan Ulusal Gün kutlamalarında hükümet karşıtı protesto endişesi ile polisin sıkı önlemler aldı. Şu ana kadar protesto girişiminde bulunan en az 60 kişi gözaltına alındı.

Macron: Toplu ihanetlerini not alıyorum

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, söz verdiği hükümeti kuramayan Lübnanlı siyasiler için, 'Toplu ihanetlerini not alıyorum' dedi.

Londra'da iklim protestoları başladı

İngiltere'nin başkenti Londra'da hükümetin iklim kriziyle mücadele noktasında daha fazla adım atması talebiyle iklim protestosu gerçekleştirildi. Protestoyu belirlenen sürede sonlandırmayan göstericilere polis müdahale etti.

Libya Başbakanı Serrac’dan ateşkes talimatı

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanı Fayiz es-Serrac, tüm askeri güçlerine Libya topraklarında askeri operasyonların derhal durdurulması talimatı verdi.

Tayland'da hükümet ve monarşi karşıtları sokağa indi

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta hükümet ve monarşi karşıtı binlerce kişi sokaklara inerek protesto düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Libya'da önemli açıklamalar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Libya’da sorun çözülmüş değil, karmaşık bir durum var. Bunun çözülmesi için işbirliğinin devam etmesi gerekiyor. Diplomasi ile çözüm arıyoruz. Masayı sonuna kadar deniyoruz. Bu konuda UMH hükümetinin taleplerinin haklı olduğunu düşünüyoruz' dedi.

Bulgaristan'da protestocular Türkiye sınırına yakın yolu trafiğe kapattı

Bulgaristan'da yaklaşık bir aydır devam eden hükümet karşıtı protestolarda göstericiler, Türkiye sınırına 4 kilometre kala yolu çift taraflı araç trafiğine kapattı.