Içişleri Bakanlığı Haberleri

Içişleri Bakanlığı Haberleri

Nazırlı ve Işıkver’in girişimleriyle Maden’de yıkımlar durdu

Maden ilçesinde yüklenici firmanın hafriyatı nedeniyle doğal olmayan heyelan riski nedeniyle yaklaşık 500 ev ve işyerinin yıkım kararı Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ve MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ziyaretleri ve konunun hassasiyetini paylaşmaları sonrasında yıkımlar durduruldu. Ayrıca Madenle ilgili çok geniş kapsamlı toplantı kararı alındı.

Bunu yapan trafikten men edilecek! 

Araçlarına usulsüz şekilde siren ve çakar taktıranlara yönelik yeni cezalar geliyor. İçişleri Bakanlığı, bin 823 lira olan trafik cezasının 4.064 liraya çıkarılması için düğmeye basarken; trafik kontrollerine de ağırlık verilecek. Kurallara uymayan araçlar ise trafikten men edilecek.

Hemşehrimiz Soğukpınar’a önemli görev 

Elazığlı Hemşehrimiz Mehmet Soğukpınar İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Daire Başkanlığı görevine getirildi. 

İçişleri Bakanlığı Elazığ Valiliği’ne Seçim Genelgesi gönderdi 

İçişleri Bakanlığı, “İçişleri Bakanlığı, Merkez/Taşra Teşkilatı Planlaması”, “Oy Verme Günü Alınacak Tedbirler”, “Oy Verme Günü ve Sonrasında Alınması Gereken Tedbirler” ve “Diğer Hususlar” konu başlıklarını içeren genelge yayımladı. 

Bankalarda yeni dönem başladı! 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Keçiören İlçe Nüfus Müdürlüğünde açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, artık bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacağını duyurdu.

Bakanlıktan İBB'ye soruşturma açıklaması

Başkanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Belediyelerde 31 Temmuz 2022'den önce işe alınmış olan terör örgütleriyle irtibatlı veya iltisaklı kişiler çalıştırılıyor ve bu kişilere dokunulamıyor ise bunun sorumlusunun Belediyeler değil İl Valileri veya İçişleri Bakanı olduğu" şeklinde maksatlı yazıların yer aldığı belirtildi.

Elazığ polisinin farkındalık çalışmaları sürüyor

İçişleri Bakanlığı tarafından 'Kadına El Kalkamaz' sloganıyla başlatılan proje çerçevesinde Elazığ'da farkındalık oluşturma amacıyla yaklaşık 4 bin vatandaş polis ekipleri tarafından bilgilendirildi.

Elazığ'da 'Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye' tatbikatı yapıldı

İçişleri Bakanlığı, AFAD ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile Türkiye geneli eş zamanlı düzenlenen, 'Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye' tatbikatı Elazığ'da da gerçekleştirildi.

Karakoçan'da Trafik Haftası etkinlikleri

Elazığ'ın Karakoçan İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Türkiye genelinde İçişleri Bakanlığının uygulaması, Trafikte 'Yayalar için 5 adımda güvenli trafik' sloganı ile yayalara ve sürücülere yönelik uygulama yapıldı.

Elazığ'da çığ önlemleri ve faaliyetleri toplantısı düzenlendi

Türkiye'de çığ tehlikesine maruz kalan iller arasında yer alan Elazığ'da, İçişleri Bakanlığının genelgesi çerçevesinde çığ önlemleri ve müdahale faaliyetleri toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ'da okul zillerinin yerini siren zilleri aldı, kent geneli tatbikat yapıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından 2022 yılı 'Tatbikat Yılı' olarak ilan edilmesinin ardından Elazığ genelindeki bütün okullarda deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Arıcak'ta 'Bi Hareketine Bakar Hayat' uygulaması

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde İçişleri Bakanlığının başlattığı 'Bi Hareketine Bakar Hayat' projesi kapsamında trafik uygulaması yapılarak sürücülere emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

Kovancılar'da 'Bi Hareketine Bakar Hayat' kampanyası

İçişleri Bakanlığının 'Bi Hareketine Bakar Hayat' kampanyası Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde başladı. Vatandaşları emniyet kemeri takmaları konusunda uyaran Kaymakam Bünyamin Karaloğlu, kemerin kaza esnasında ölüm riskini yüzde 45 düşürdüğünü belirtti.

Elazığ'a atanan Vali Toraman görevine başladı

Son Valiler Kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliğinden Elazığ Valiliğine atanan Dr. Ömer Toraman, görevine başladı.

Elazığ Valiliğine Ömer Toraman atandı

Resmi Gazete'de yayınlanan karar doğrultusunda Elazığ Valiliği'ne İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ömer Toraman atandı.

Elazığ Valisi değişti

Elazığ Valiliğine İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ömer Toraman atandı. 

Elazığ'dan yurt dışına gidip dönmeyenlerle ilgili validen açıklama

Yurt dışına çıkanların dönüş yapmadıklarına şahit olduklarını belirten Vali Erkaya Yırık, Bu süreçte 3 belediyemiz oldu. Arıcak, Baskil ve Akçakiraz belediyelerimiz. Bununla alakalı tüm tespitlerimizi gerçekleştirdik. İçişleri Bakanlığımız önümüzdeki hafta en kısa süre içerisinde bu konuyla alakalı, konunun ilgilileri kimlerdir, suçları nelerdir, konuyla ilgili mülkiye müfettişlerimiz vasıtasıyla araştırma yapılacak ve sorgulanacak, sonuçlandırılacak' dedi.

Belediye Personeline KBRN Eğitimi Verildi

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının Türkiye’de Afet Eğitim Yılı ilan edilmesi dolayısıyla Elazığ Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Elazığ İl Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan çalışma kapsamında Elazığ Belediyesi çalışanlarına 'KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer) Risklerden Korunma Yönetimi, Yangın ile Şüpheli Posta' eğitimi verildi.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Yeni Bir Genelge Gönderdi

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine Kovid-19 tedbirleri konulu yeni bir genelge gönderdi

Pazar Yerlerinde Koronavirüs Denetimi

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen "Koronavirüs Denetimleri" kapsamında “Sağlık için hepimiz için” sloganıyla ülke genelinde denetimler yapıldı.  

Elazığ'da Düğün Salonları Denetlendi

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen Sağlık İçin, Hepimiz İçin sloganı ile gerçekleştirilen Nişan/Nikah, Düğün, Sahil Bölgeleri Denetimleri konulu genelge kapsamında Elazığ il genelinde denetimler yapıldı.

Bakan Yardımcısı Ersoy: Resmi kaynaklar dışında gelen bilgilere itibar etmeyin

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Konya'da maske ve sosyal mesafe denetlemesine katıldı. Denetim öncesi konuşan Bakan Yardımcısı Ersoy, 'Vatandaşlarımızdan ricamız resmi kaynaklar dışında gelen bilgilere itibar etmemeleri. Sağlık Bakanlığımız sürekli açıklama ve bilgilendirme yapıyor. İçişleri Bakanlığımız aldığı tedbirleri anında kamuoyuyla paylaşıyor' dedi.

Valilikler Koronavirüs Tedbirleri Denetimi Yapacak

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine Covid- 19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler konulu genelge gönderdi. 

İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni Genelge

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine İnternet Kafeleri, Salonları ve Elektronik Oyun Yerleri konulu genelge gönderdi. 

31 ilde sokağa çıkma yasağı getirildi

İçişleri Bakanlığınca 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta, il sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

Ticari Taksilere Koronavirüs Önlemi

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Ticari Taksilerle ilgili yeni bir genelge daha gönderdi. 

Jandarma Vatandaşı Yalnız Bırakmıyor

İçişleri Bakanlığının genelgesi ile illerde Valilikler bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" tarafından evlerinde kalan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları bulunanlara yardımlar evlerine kadar götürülüyor.

Zabıta ekiplerinden denetim

İçişleri Bakanlığı tarafından corona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında yayımlanan genelge ile bazı işletmelerin faaliyetlerinin geçici süreyle durdurulması üzerine Elazığ Belediyesi Zabıta ekipleri kapsam dahilindeki iş yerlerini kontrol ederek tebligatta bulundu.

Kış Mevsiminde Alınacak Tedbirler Görüşüldü

İçişleri Bakanlığı’nın “Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirlerine” ilişkin genelgesi doğrultusunda Elazığ Valiliği Toplantı salonunda Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz’ın başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor

İstanbul'da otobüs durağına dalan halk otobüsünün dehşeti yaşatması, Avcılar'da bir servis minibüsünün öğrenciyi ezmesi ticari araç sürücülerinin belgelerini ve psikoteknik raporlarını bir kez daha gündeme getirdi. İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 1 Aralıktan itibaren ticari araç sürücülerinin psikoteknik teste girip rapor alması mecburi hale getirildi. 1 Aralık itibariyle psikoteknik test raporu olmayan araç sahiplerine 885 lira, sürücülere ise 283 lira cezai işlem uygulayacak.