Içme Haberleri

Içme Haberleri

İl Özel İdaresi’nin çalışmaları takdir topluyor

Elazığ merkez, ilçe ve köylerinde yaptığı çalışmalarla takdir toplayan kurumların başında gelen İl Özel İdaresi başlattığı GES Projeleri ile İçme suyu çalışmalarına son süratle devam ediyor...

Akuşağı Köyü ve 6 mezrasının su sorunu giderildi

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından, Baskil ilçesine bağlı Akuşağı Köyü’nde içme ve şebeke suyu tesisi ile GES yapım işi tamamlandı.

Demirtaş: Gürsel Erol’u 108 gündür çay içmeye bekliyoruz

Öz Sağlık İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı İrfan Demirtaş, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’dan kendilerini ziyaret için söz aldıklarını fakat aradan geçen 108 gün içinde bu sözün yerine getirilmediğini iddia etti.

Keleş: Palu ve Kovancılar içme suyu sorunu çözülüyor

Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Palu ve Kovancılar içme suyu Arıtma Tesisi’nin proje süreci tamamlandığını açıkladı.

Elazığlı eğitimciler İstanbul’da bir araya geldi

ELFED’in geleneksel meslek grupları toplantısının ikincisini İstanbul’daki Elazığlı Eğitimciler için düzenledi.

İçmeli ailesinin acı günü

ELFED Onursal Başkanı Faik İçmeli'nin babası Osman İçmeli hayatını kaybetti.

Başkan Şerifoğulları, Altyapı yenileme çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ içme suyu isale hattı 2. kısım çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundu.

İl Özel İdaresinden güneş enerjisi sistemli içme suyu tesisi 

Elazığ İl Özel İdaresi, merkez Sarıkamış Köyü’nde Güneş Enerjisi Sistemli içme suyu tesisi kurma çalışmalarını tamamlayarak hizmete açtı. 

Elazığ Belediyesi altyapı yenileme çalışmaları sürüyor

Elazığ Belediyesi’nin şehri geleceğe taşıyacak yatırımları kapsamında hayata geçirdiği altyapı yenileme çalışmaları kapsamında toplam 90 kilometre içme suyu hattı, 8 kilometre yağmur suyu hattı, 10 kilometre kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirildi.

KDV'ye zam geldi! 

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Katma Değer Vergisi oranlarında artışa gidildi. Katma değer vergisi (KDV) bebek bezi, yeme içme gibi ürünlerde yüzde 8'den yüzde 10'a, beyaz eşya, sigara ve alkol gibi ürünlerde yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarıldı.

Altyapı 3. bölge yapım işi ihalesi gerçekleştirildi

Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 3. Bölge Yapım İşi ihalesi gerçekleştirildi.

Elazığ İl Özel İdaresi alt yapı çalışmalarını sürdürüyor

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından Kovancılar ilçesine bağlı Akmezra köyünde yapılan içme suyu drenaj ve boru hattı döşeme çalışması tamamlandı.

Bir zamanlar tekne turu yapılıyordu, suların çekilmesi ile o köy kuraklığın ortasında kaldı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü havzasında yer alan Murat Nehri'ne sıfır konumda bulunan Aşağı İçme köyünde su yaklaşık 250 metre çekildi. Bir zamanlar tekne turlarının yapıldığı ve eşsiz manzarası ile ziyaretçilere keyifli bir manzara sunan köy şimdi kuraklıkla boğuşuyor.

Sigara dumanı erken yaşlanmayı tetikliyor

Dalmış Beauty işletmecisi ünlü modacı Mehmet Sait Dalmış, kişinin sigara içmemesine rağmen pasif içici olarak bulunduğu ortamda maruz kaldığı dumanların cildi olumsuz etkilediğini söyledi.

Elazığ'da GES'li içme suyu tesisleri kuruluyor

Elazığ İl Özel İdaresi, bir mezra ve köyde Güneş Enerji Sistemi (GES) ile içme suyu tesisi kuruyor.

Başkan Şahin Şerifoğulları çay sözünü yerine getirdi

Sosyal medyadan yayınladığı video ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı çay içmeye davet eden fanatik Elazığspor taraftarı kuaför Mücahit Baysal'a kayıtsız kalmayan başkan Şerifoğulları, salonu ziyaret ederek Baysal'la çay içti.

İçmediği sigaraların koleksiyonunu yapıyor

Elazığ'da yaşayan Vedat Urhan, 46 yıldır topladığı değişik markalardaki sigara paketleri ile koleksiyon yaptı. 15 yıl önce bıraktığı sigarayı artık içmediği için mutlu olduğunu belirten Urhan, İçmiyorum, sigaraları hapsediyorum dedi.

Elazığ'da öğrenciler, jandarma ekiplerine Türk bayrağı ve Kuran'ı Kerim hediye etti

Elazığ'da merkeze bağlı İçme Köyü Ortaokulu öğrencileri, İçme Jandarma Komutanlığı ekipleriyle bir araya gelerek kendilerine Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Define arayan şahıs suçüstü yakalandı

Elazığ’ın İçme Köyü’de kaçak kazı yapan şahısa jandarma ekiplerince operasyon düzenlendi.

Elazığ'da peş peşe 2 deprem

Elazığ'ın Maden ilçesinde bugün saat 19:58'de meydana gelen 3,3 büyüklüğündeki depremin hemen ardından bu kez Elazığ merkeze bağlı İçme köyünde 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kışın su tüketimine dikkat

Kış aylarının en büyük problemlerinden birinin su içmemek olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Selen Fırat, 'Yazın susadığımız için bir miktar su içiyoruz ama kışın bu durum olmadığı için suyu ihmal etmiş oluyoruz. Bu yüzden kışın su tüketimine de çokça dikkat etmeliyiz. Susamasak bile ara ara suyumuzu içmeyi ihmal etmeyelim. Kış aylarında çok güzel sebzeler var, bu sebzeleri de bol bol tüketip C vitamini almaya özen göstermeliyiz' dedi.

Elazığ Belediyesi: 'Hamzabey Barajı içme ve kullanma suyu bitti'

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Hamzabey Barajı'nda içme ve kullanma suyunun bittiği belirtildi.

Hamzabey Barajında su bitti

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden bir açıklama yapılarak Hamzabey Barajı içme ve kullanma suyunun bittiği belirtildi.

Elazığ Belediyesi çim biçme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Elazığ Belediyesi kent genelinde çim biçme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Elazığ'da etrafa saçılan kemikler toplanıp kefenlendikten sonra yeniden defnedildi

Elazığ'ın Palu ilçesinde içme suyu deposu için yapılan yol, mezarlık içerisinden geçince kemikleri etrafa saçılmıştı. O kemikler belediye ekipler tarafından ilçe müftüsü eşliğinde toplanarak yeniden İslam'a uygun bir şekilde defnedildi.

Elazığ'da içme suyu yolu mezarlık içinden geçince, kemikler etrafa saçıldı

Elazığ'ın Palu ilçesinde içme suyu deposu için yapılan yol, mezarlık içerisinden geçince ceset kemikleri etrafa saçıldı.

Karakoçan Bazlama Barajı ve sulaması inşaatı sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Elazığ'da yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. 

Yeni yerleşim yerlerinde altyapı çalışmaları sürüyor

Elazığ Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, şehrin ana arterleri başta olmak üzere yapılaşmanın hızla ilerlediği mahallelerde yeni yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hattı yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Su ve yiyecek ihtiyacını karşılayan dağ keçileri, fotokapanla görüntülendi

Elazığ'da dağ keçilerinin su içmeleri için yerleştirilen sıvatlardan, ihtiyaçlarını giderme ve karınlarını doyurmaları fotokapanla görüntülendi.

DSİ Genel Müdürü Yıldız,'Palu ve Kovancılar'ın 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak'

Elazığ'ın Palu ve Kovancılar ilçelerinin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyunun ihalesi yapılan arıtma tesisi ile karşılanacağını belirten DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, tesisin günlük 4 bin metre küp kapasitede olacağını söyledi.