Ihtiyaç Haberleri

Ihtiyaç Haberleri

Bakan Işıkhan müjdeli haberi paylaştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 19 Eylül Gaziler Günü'nde gazilere müjdeli bir haber verdi. Işıkhan gazilerin ihtiyaç duyduğu akülü tekerlekli sandalyelerin SGK tarafından karşılanacağını ifade etti.

Yeni Vali Hatipoğlu’dan anlamlı davranış

Elazığ Valiliği görevine atanan Numan Hatipoğlu, kendisine gönderilmesi tebrik çiçekleri yerine AFAD’a ihtiyaç sahibi aileler için yardımda bulunmasını talep etti.

Elazığ Belediyesi’nden kurban bağışı çağrısı 

Elazığ Belediyesi, Hayır Çarşısı aracılığıyla bu bayramda da ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olarak bayram sevincinin toplumun tüm kesimlerini kuşatmasına vesile olacak. Elazığ Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi ihtiyaç sahipleri için Kurban Hissesi Bağış Kampanyası başlatıldı. Vatandaşların bağışlayacakları kurban hisseleri, Hayır Çarşısı tarafından düzenli destek sağlanan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak.

Sporun Kalbi, Elazığ Belediyesi Spor ve Yaşam Kompleksi’nde atacak

Gençlik ve spor yatırımlarına hız kesmeden devam eden Elazığ Belediyesi, şehrin sportif faaliyetleri noktasında önemli bir ihtiyacını giderecek olan Spor ve Yaşam Kompleksi’ni Elazığ’a kazandıracak.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Mesleki eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, istihdam politikalarının oluşturulması ve işsizliğin önlenmesine yönelik çalışmalar yapmak amacıyla oluşturulan il istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Milletvekili Keleş’ten, 6. Noterle ilgili açıklama

Milletvekili Keleş, ”24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'ımızda meydana gelen deprem, şehir merkezinde yaşayan birçok vatandaşımızı etkiledi. Bu felaketin ardından, vatandaşlarımızın güvenli konutlara erişimini sağlamak amacıyla TOKİ tarafından yapılan konutlarla birlikte Güneykent Mahallesi, Elazığ'ın yeni yerleşim merkezi haline geldi. Nüfus, iş yoğunluğu, ticaret ve çalışma hayatının artış gösterdiği Güneykent Mahallesi’nde yeni bir noter ihtiyacı oluşmuştu. Bu ihtiyacı karşılamak için Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Güneykent Mahallesi’ne noter açılması Adalet Bakanı Sn. Yılmaz Tunç’un imzasıyla 20 Mart tarihinde onaylandı ve süreç başladı” dedi.

İş İnsanı hemşehrimiz Ak’tan anlamlı iftar sofrası

İzmir’de yaşayan Elazığlı İş İnsanı Nejat Ak düzenlediği iftar yemeğinde ihtiyaç sahibi aileleri ağırladı.

Septioğlu: Kaynakları Sadece Milletimize Hizmet İçin Kullanacağız

Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu, şehrin gerçek ihtiyaçlarına cevap verecek, ayakları yere basan projelerle Elazığ’a hizmet etmeye hazır olduklarını söyledi.

GİMDES’ten konferans

Gıda ve İhtiyaç Malzemeleri Denetleme Ve Helal Sertifikalandırma Kurumu Elazığ İl Temsilciliği tarafından” Bir Duruşun Olsun Adı Boykot Olsun Çözümü Helal Olsun” konferansı düzenlenecek. Programa konuşmacı olarak GİMDES Baş Denetçi Ziraat Mühendisi İbrahim Halil Yüzgül Katılacak. 

Başkan Gürtürk: Hazardağlı Kavşağı Çözüm Bekliyor

Elazığ’da trafiğin en yoğun olduğu güzergahlardan biri olan Hazardağlı Kavşağı, trafik yoğunluğu nedeniyle sık sık tıkanarak ihtiyaca cevap veremez duruma geldi. Kentin bir çok mahallesini birbirine bağlayan kavşakta yaşanan sorun acil çözüm bekliyor.

İşbirliği protokolü imzalandı

Günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen enerjinin kullanımı ile doğal kaynaklar hızla tükenmekte, çevre kirliliği, iklim değişikliği ve enerji için yüksek maliyetler oluşabilmektedir. Enerji verimliliği ile yaşam standartlarımızı düşürmeden kullandığımız enerji miktarını azaltarak, enerji tüketiminde yapacağımız küçük önlemlerle büyük tasarruflar sağlayarak gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakabiliriz anlayışıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Tasarruf İçin Enerjik Eğitim” projesi hazırlandı.

İHH’dan Öğrencilere Diş Sağlığı Eğitimi 

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği yetim, yoksul ve muhacirlerin gıda, ısınma ve barınma ihtiyaçlarını gidermenin yanında sosyal faaliyetlerini de devam ettiriyor. Elazığ Genç İHH tarafından organize edilen bir etkinlikle ilkokul öğrencilerine diş sağlığı eğitimi verildi.

Bakan Vedat Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması 

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammıyla ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmaların 'tek zam' olacak şekilde yapıldığını belirtti. Işıkhan ayrıca ihtiyaç duyulması halinde komisyonun yeniden bir araya gelebileceğini söyledi. 

Doğa Aşığı Gezginlerin Gözdesi Saklıkapı Kanyonu

İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan Saklıkapı Kanyonu ziyaretçi karşılama merkezi kanyonları gezmeye giden vatandaşların birçok ihtiyacına cevap verecek.

TÜMKİAD Elazığ Şubesi’nden örnek davranış 

Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği Elazığ Şube Başkanı Osman Özçelik, Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla bir etkinlik düzenleyerek sevgi evlerinde yaşayan çocukların kışlık ihtiyaçlarını karşıladı. 

Açıkkapı: Konut ihtiyacının giderilmesi için çalışmalar sürüyor 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, 2020 Sivrice ve 2023 Kahramanmaraş merkezli depremleri tüm şiddetiyle hisseden Elazığ'da depremlerin ardından ortaya çıkan konut  ihtiyacının giderilmesi için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. 

Elazığ Belediyesi; Yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşların yanında

Sosyal Belediyecilik ilkesiyle hizmetlerini sürdüren Elazığ Belediyesi; yaşlı, kimsesiz ve engellilere yönelik ev tadilatı, ev temizliği, sıcak yemek ve çeşitli ihtiyaçlar kapsamında verdiği hizmetlerle gönüllere dokunmaya devam ediyor.

İlim ve Hayra Hizmet Vakfı yükseköğretim öğrenci yurdu açıldı

Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala Fırat Üniversitesini kazanarak ilimize gelecek olan öğrencilerin barınma ihtiyaçları için kamu yurtları yanında özel yurtlar da hazırlıklarını tamamladı. 

Elazığ’da yetim ailelere kurban eti dağıtıldı

Yetimler Vakfı Elazığ merkez ve ilçelerinde Kurban Bayramı dolayısıyla yüzlerce yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıttı. 

İHH’dan Kurban Yardımları

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramında da hayırseverlerin kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor.

Malatyalı Depremzedelerden Elazığ İHH’ya Teşekkür

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Malatya’da depremin ilk anından buyana sürdürülen aşevi ve sıcak yemek yardım hizmeti tamamlandı. Yardımların gıda kolisi ve ihtiyaç malzemelerinin temini şeklinde devam edeceği açıklanırken Malatyalı depremzedeler İHH’ya teşekkür ettiler.

Milletvekili Erol: İhtiyaç olan bölgelerde kapatılan köy okulları yeniden açılacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi ve 28. Dönem Elazığ Milletvekili adayı Gürsel Erol, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Yanılmaz: Bu şehri menfaat aracı olarak görenlere teslim etmeyeceğiz

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mücahit Yanılmaz, Elazığ’ın şehre faydası olan insanlara ihtiyacı olduğunu ve bu şehri menfaat aracı olarak görenlere teslim etmeyeceklerini söyledi.

Elazığ İHH, çocuklar için iftar düzenledi 

Elazığ İHH tarafından, Elazığ’daki depremzedelere, ihtiyaç sahiplerine ve yetim çocuklara yönelik iftar programı düzenlendi. 

Elazığ Altınova Çimento Fabrikası ve Elazığ siyasetçileri

Elazığ ve çevresinin çimento ihtiyacını karşılamak amacıyla 12 Nisan 1954 tarihinde Elazığ Altınova Çimento Sanayi Ticaret A.Ş kurulmuştur.1959 tarihinde şirket tarafından faaliyete geçmiştir. Şirketin, 12 Haziran 1996 tarihinde OYAK-GAMA gurubu tarafından Özelleştirme Kurulu'ndan satın alınmıştır. Fabrikayı şu an Çimentaş adlı bir firma işletmektedir. Bölgesinde en fazla üretim yapan fabrikalar arasındadır. Fabrika bir yılda yaklaşık 160 bin ton çimento ihracatı gerçekleştirmektedir. Fabrika çimentoyu özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimize göndermektedir. Malatya, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Diyarbakır illerine satış yapmaktadır.

Kadınlardan kadınlara dayanışma vakti

Memur Sen ve İHH’nın kadın komisyonları bir araya gelerek, 8 Mart Kadınlar Gününe özel bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında hazırlanan kolilerde bir kadının iğneden ipliğe tüm ihtiyaçları yer aldı.

Elazığ’da bin 921 depremzedenin barınma ihtiyacı karşılandı 

Elazığ Valiliği, konteyner kentlere yerleştirilen depremzede sayısını açıkladı. Elazığ Valiliği, Elazığ’da evinde ağır hasar olan 70 Aile toplamda 227 kişinin Kırklar Geçici Konaklama Merkezine, diğer illerden Elazığ’a gelen 1694 depremzedenin Gençlik Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda yerleştirildiğini açıkladı. 

ELSAD Kadınları depremzedeler için seferber oldu

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği Kadın Kolları Başkanı Tuba Erdoğan ve ekibi, depremin ilk anından itibaren depremzedeler için sefer oldu. Gıdadan kıyafete her türlü ihtiyaçlarından depremzedelerin yanında olduklarını belirten Başkan Erdoğan, hayırseverlerin desteğini beklediklerini söyledi.

Elazığ Belediyesi ihtiyaç malzemesi toplama merkezi oluşturdu

Elazığ Belediyesi, Ahmet Tevfik Ozan Kongre Merkezi'nde depremzedeler için ihtiyaç malzemesi toplama merkezi oluşturdu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar’dan acil iş makinesi talebi

Kahramanmaraş'ta 7.4'lük depremin artçı sarsıntıları devam ederken Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ivedi bir şekilde iş makinesine ihtiyaç olduğunu kaydetti.