Iki Haberleri

Iki Haberleri

Güllü’nün Elazığ potporisi beğeni topladı

Elazığlı Sevilen Sanatçı Emrah Güllü seslendirdiği Elazığ Potporisi ile beğeni topladı. Sanatçı son dönemde seslendirdiği eserlerle Elazığ ve Harput musikisinin tanıtımı yapmayı amaçlıyor.

Türk Kızılay Elazığ Şubesi’nden büyük başarı

Türk Kızılay Elazığ Şubesi Türkiye genelinde en iyi çalışan ikinci şube olma başarısı gösterdi.

Havabulut: Esnaflarımız ekonomik sorunları aşamıyor

Esnafların yaşadığı ekonomik sıkıntılar üzerine konuşan Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Odası Başkanı Mehmet Havabulut, “Elazığ halkı yerel halka destek olmalı” dedi.

AK Parti MYK toplanıyor! 

AK Parti’nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. MYK’da vatandaşın yaşadığı sıkıntılar ve acilen çözmesi gereken konular masaya yatırılacak.

Seza Çimento, küresel çimento endüstrisi oyuncularıyla bir araya geldi

Seza Çimento, dünyanın en büyük çimento konferansları arasında yer alan INTERCEM’in İstanbul’da düzenlenen etkinliğine katıldı. İki gün süren etkinlikte sektörün gündemindeki konular ele alınırken yeni iş birliklerine yönelik görüşmeler de yapıldı. Konferansa katılan Seza Çimento Yönetim Kurulu Üyesi - Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Direktörü Cansu Açık, dünya genelini etkileyen jeopolitik ve ekonomik krizlere rağmen küresel çimento sektörünün çözümler geliştirerek büyümeye ve ekonomilere değer katmaya odaklandığını söyledi. Açık ayrıca Seza Çimento olarak şirketin karbon ayak izini azaltırken ekonomik avantaj da sağlayacak yeni hedeflerini de açıkladı. 

Elazığ’da 12 arazi ihaleyle satışa çıkıyor

Elazığ’da 12 arazi Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından ihale usulüyle satışa çıkarıldı.

Elazığ Belediyesi Gönüllü Halk Korosu’ndan THM konseri

Elazığ Belediyesi Musiki Toplulukları Gönüllü Halk Korosu, 13 Eylül Cuma günü saat 19.30’da düzenlenecek olan konser ile Türk Halk Müziği'nin sevilen eserlerini icra edecek. Konser, ücretsiz olacak.

Başkan Koca’dan idam çıkışı

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M. Nafiz Koca, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Ekim ayında TBMM’ye sunacağı 9’uncu Yargı Paketi’nde çocuk ve kadın cinayetlerine yönelik ceza maddelerinin yeniden revize edilmesini beklediklerini belirtti.

Müdür Cebeloğlu vefat etti

Elazığ Belediyesi Afet İşleri Müdürü Yusuf Cebeloğlu hayatını kaybetti. Merhum Cebeloğlu için bugün ikindi namazına müteakip Sürsürü Merkez Camisinde cenaze namazı kılınacak.

Türkiye'nin vergi rekortmenleri açıklandı! İlk sırada kim yer aldı

Türkiye'nin 2023 gelir vergisi rekortmeni, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar olurken, ikinci sırada Haluk Bayraktar, üçüncü sırada Mustafa Rahmi Koç yer aldı.

İşlenmeyen tarım arazileri kiraya verilecek

Mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait ve üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazileri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal amaçlı sezonluk olarak kiraya verilecek.

Milletvekili Erol'dan sığınmacı çıkışı!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol sığınmacı ve düzensiz göç sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Açık: Deprem açısından riskli bölgede olduğumuz gerçeğiyle yüzleşmeliyiz

FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan deprem felaketinin 25'inci yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, faaliyetlerini sürdürdükleri Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerinin birinci ya da ikinci derece riskli bölgede yer aldığını hatırlatarak deprem gerçeğiyle yüzleşilmesi gerektiğini söyledi. Açık, 'Bilimin ışığında depremin yıkıcı etkilerine karşı dayanıklı yapılar, güvenli şehirler inşa etmeliyiz' dedi.

Yurt dışı çıkış harcı zamlandı

Yurt dışı çıkış harç ücreti bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 150 liradan 500 liraya yükseldi.

250 konut projesi için sözleşme imzalandı

6 Şubat depremlerinin ardından Arıcak'ta 79 ve 171 konutluk iki ayrı proje için sözleşme imzalandı.

Elazığ TSO’dan, Elazığspor’a destek

Geçtiğimiz sezon önemli bir başarı hikâyesi yazıp örnek bir mücadele örneği göstererek ikinci lige yükselen Elazığspor’a destekler devam ediyor.

Elazığ TSO’dan, Elazığspor’a destek

Geçtiğimiz sezon önemli bir başarı hikâyesi yazıp örnek bir mücadele örneği göstererek ikinci lige yükselen Elazığspor’a destekler devam ediyor.

Başkan Şerifoğulları: Bu iki eserimizi de Elazığ’ımıza kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz

Toplumun her kesimine spor yapabilme olanağı sağlamak amacıyla spor yatırımlarına yoğun bir şekilde devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, geleceğin sporcularının da yetişebileceği donanıma sahip olacak şekilde inşa çalışmaları süren Spor ve Yaşam Kompleksi ve Spor Köyü’nde incelemelerde bulundu.

Elazığ Belediyesi, Harput’ta Kürsübaşı programı düzenleyecek

Elazığ Belediye Musiki Toplulukları bünyesinde faaliyet gösteren Kürsübaşı Ekibi, bu akşam saat 19.00’da Hoca Hasan Hamam Müzesi önünde en güzel eserlerini Elazığlılar için seslendirecek.

Japon konuklar Harput’a hayran kaldı

Elazığ’ın geleneksel ipek iğne oyasına merak salan ve Elazığ’a gelen Ikumi Nonaka, Mika Tokisugi, Riko Tokoro, Naomi Shiratori ve Junko Orihara isimli Japon kadınlar, kadim medeniyetler merkezi Harput’ta unutulmaz bir gün geçirdi. Elazığ Belediyesi’nin Harput’ta gerçekleştirdiği çalışmalara hayran kalan Japon kadınlar, Harput musikisinin en güzel örneklerinin seslendirildiği Kürsübaşı programını ilgi ile izledi.

Arslanlı A.Ş. İhracat Sorumlusu M.Sinan Duymuş, Iraklı Bakan Aydın Maruf ile Görüştü

İnşaat, madencilik, sanayi ve imalat sektorlerinde Elazığ ve ülke ihracatına önemli katkılarda bulunan Arslanlı A.Ş. yurt içinde olduğu gibi yurt dışı pazarında da Türkiye’nin kabul gören ve yapı sektöründe tercih edilen bir marka olarak öne çıkıyor.

Aksu, ikinci öğretim programlarının kapatılmasını değerlendirdi

Kurs Der Başkanı Veli Aksu, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar’ın 259. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmalar sonrası açıklamalarda bulundu.

Harput Der, Sevdamız Harput Dergisi için bir araya geldi

Harput Der, Sevdamız Harput Dergisi’nin ikinci sayısı için düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Eryılmaz: Muhacirler ötekimiz değil, kardeşlerimizdir

İnsan ve Değer Hareketi Elazığ sözcüsü Ersin Eryılmaz son günlerde Suriyelilerle yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulunarak olayların büyük bir risk potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Muzaffer Ertürk, kulakların pasını sildi

Elazığ Kültür ve Musiki Derneği tarafından düzenlenen bayram özel konserinde Türk Halk Müziği'nin sevilen isimlerinden TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Elazığlı Muzaffer Ertürk sahne aldı.

Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri sergi açtı

Halk Eğitim Merkezi tarafından Rızaiye Mahallesinde yıl sonu sergisi açıldı. Dikiş nakış kursunda eğitim gören kursiyerlerin yıl boyu hazırladığı ürünler beğeniye sunuldu.

Nazırlı ve Işıkver’in girişimleriyle Maden’de yıkımlar durdu

Maden ilçesinde yüklenici firmanın hafriyatı nedeniyle doğal olmayan heyelan riski nedeniyle yaklaşık 500 ev ve işyerinin yıkım kararı Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ve MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ziyaretleri ve konunun hassasiyetini paylaşmaları sonrasında yıkımlar durduruldu. Ayrıca Madenle ilgili çok geniş kapsamlı toplantı kararı alındı.

Teknoloji meraklıları bu haber size! 

iOS 18'in çıkış tarihi ve destekleyeceği iPhone modelleri hakkında önemli bilgiler açıklandı.

Işıkver: Madenlilere verilen sözlerin tutulması gerekmektedir

Maden’de afete maruz bölgedeki konutlar ve kamu binaları için yıkım talimatı çıkmasının ardından açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, madenli vatandaşları kaderine terk etmeyeceğini söyledi.

Macit: Kooperatifimiz önemli bir başarıya imza attı

AK Hazar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özer Macit, kooperatiflerinin ikinci basamağa yükselerek önemli bir başarıya imza attığını söyledi.