Ikinci El Araç Haberleri

Ikinci El Araç Haberleri

Araç sahibi olmak lüks hale gelebilir

Sıfır otomobillerde yılbaşında çıkacak yeni modeller ikinci elde fiyat artışlarını devam ettirecek. Fiyatlardaki yükseliş araç sahibi olmayı lüks haline getirebilir.

İkinci el araçlarda fiyatlar yükselmeye devam ediyor

Afyonkarahisar’da kurulan araba pazarında fiyatların yüksek olmasından hem alıcılar hem de satıcılar dert yandı. Satıcılar, 25 yaşındaki araçların 60 bin lira değer biçildiği pazarda, satışlarının durgun olduğunu ifade etti.

İkinci el araç piyasası alev alev

İkinci el araç piyasanın önlemez yükselişi sürüyor. Ankaralı Oto galericiler ise bu yükselişte kendilerinde bir suç olmadığını iddia ediyor. Son gelen ÖTV zammının ise mevcut piyasayı daha da yükseğe çekeceği ifade ediliyor.

İkinci el otoda 'Kandırılır mıyım?' endişesi bitiyor

Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘İkinci El Araç Yönetmeliği’ kapsamında ikinci el araçlara ekspertiz raporu zorunlu hale getirilirken, araçlar mekanik veya elektrik arızası çıktığında garanti kapsamında tamir ediliyor. Asistans hizmetleri sektörü de hizmetlerini bu yönde geliştiriyor.

Araç satışında yeni dolandırıcılık

İkinci el araç ticaretinde yeni dolandırıcılık, kilometre ibaresi mile çevrilerek dolandırıcılık yapılarak araçlar satılıyor.

İkinci el araç ticareti profesyonelleşiyor

İkinci el araç alım satımına getirilen Yetki Belgesi zorunluluğuyla birlikte dolandırıcılığın büyük ölçüde önleneceğini belirten otomobil satıcıları, yeni düzenlemelerin sektöre profesyonellik katacağını vurguladılar.

İkinci el araç satışında yeni düzenleme

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bugün Resmi Gazetede yayınlanan ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Elazığ TSO'dan araç alım satımı yetki belgesi uyarısı

İkinci el motorlu kara taşıtı satışı yapan işletmelerin, satış işlemlerini yapabilmeleri için getirilen yetki belgesi zorunluluğu konusunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından bilgilendirme yapılarak,son tarihin 13 Ağustos 2019 olduğu aktarıldı.