Ikinci El Haberleri

Ikinci El Haberleri

İkinci el otoda sular durgun!

Geçen yıl bu zamanlarda hareketlilik gösteren ikinci el otomobil piyasası bugün durma noktasına geldi. Satışlar dururken, ilan sitelerindeki araç sayısı artış gösteriyor. Araç sahipleri, satış yapabilmek için eski usul cam ilanlarına yöneliyor. Tüm bunlara rağmense piyasada bir fiyat düşüklüğü beklenmiyor.

Sıfır araç satışında yeni dönem! 

İlaçlarda uygulanan barkoda benzer yeni bir sistemle sıfır araçlarda üretimden müşteriye kadar tüm aşamalar kontrol altında tutularak stokculuğun önü kesilecek. İkinci elde ise ilan sitelerine sorumluluk verilecek. Peki bu sistem uygulanırsa fiyatlar daha da düşer mi? İşte detaylar... 

Elazığ'da ikinci el ve spotçular, dört gözle öğrencileri bekliyor

Yaklaşık 48 bin üniversite öğrencisinin eğitim göreceği Elazığ'da ikinci el ve spot eşya satan esnaflar, iş yerlerine malzemeleri doldurarak dört gözle öğrencilerin gelmesini beklemeye başladı.

Eski telefonlardan koleksiyon yaptı

Elazığ'da ikinci el telefon alım satım işi ile uğraşan Yakup Bulut, son 20 yılda çıkan telefonları toplayarak iş yeri ve evinde sergilemeye başladı. Koleksiyonunda yaklaşık 250 cep telefonu bulunan Bulut, ürünleri satın almak isteyenleri eli boş gönderiyor.

İş yerlerini ikinci el eşyalarla doldurdular, öğrencilerin kente gelmesini beklemeye başladılar

Elazığ'da yaşanan deprem ve pandemiden dolayı uzunca bir dönem kapalı olan üniversitelerin açılmasına bir hafta kala spotçular ve ikinci el eşya satan esnaf, iş yerlerini yeni kurulacak ev eşyaları ile doldurarak öğrencilerin gelmesini beklemeye başladı.

Elazığ'da ikinci el ve spotçular öğrencileri bekliyor

Yaklaşık 44 bin üniversite öğrencisinin eğitim göreceği Elazığ'da ikinci el ve spot eşya satan esnaflar, iş yerlerine malzemeleri doldurarak öğrencileri beklemeye başladı.

Araç sahibi olmak lüks hale gelebilir

Sıfır otomobillerde yılbaşında çıkacak yeni modeller ikinci elde fiyat artışlarını devam ettirecek. Fiyatlardaki yükseliş araç sahibi olmayı lüks haline getirebilir.

İkinci el araçlarda fiyatlar yükselmeye devam ediyor

Afyonkarahisar’da kurulan araba pazarında fiyatların yüksek olmasından hem alıcılar hem de satıcılar dert yandı. Satıcılar, 25 yaşındaki araçların 60 bin lira değer biçildiği pazarda, satışlarının durgun olduğunu ifade etti.

İkinci el araç piyasası alev alev

İkinci el araç piyasanın önlemez yükselişi sürüyor. Ankaralı Oto galericiler ise bu yükselişte kendilerinde bir suç olmadığını iddia ediyor. Son gelen ÖTV zammının ise mevcut piyasayı daha da yükseğe çekeceği ifade ediliyor.

İkinci el otoda 'Kandırılır mıyım?' endişesi bitiyor

Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘İkinci El Araç Yönetmeliği’ kapsamında ikinci el araçlara ekspertiz raporu zorunlu hale getirilirken, araçlar mekanik veya elektrik arızası çıktığında garanti kapsamında tamir ediliyor. Asistans hizmetleri sektörü de hizmetlerini bu yönde geliştiriyor.

Araç satışında yeni dolandırıcılık

İkinci el araç ticaretinde yeni dolandırıcılık, kilometre ibaresi mile çevrilerek dolandırıcılık yapılarak araçlar satılıyor.

İkinci el eşyacı ve spotçular, öğrencileri bekliyor

Fırat Üniversitesini 7 bin 164 öğrencinin tercih etmesiyle, Elazığ'da ikinci el ve spot eşya satan esnaflar, ev bulmada sıkıntı olmasına rağmen az da olsa iş yapmak için öğrencileri beklemeye başladı.

İkinci el araç ticareti profesyonelleşiyor

İkinci el araç alım satımına getirilen Yetki Belgesi zorunluluğuyla birlikte dolandırıcılığın büyük ölçüde önleneceğini belirten otomobil satıcıları, yeni düzenlemelerin sektöre profesyonellik katacağını vurguladılar.

İşte 2.el otomobil fiyatlarını uçuran faktör

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, ikinci elde daha büyük kâr olduğunu gören distribütör ve sıfır otomobil bayilerinin ikinci el satışına başlayıp piyasayı yükselttiğini söyledi. Vatandaşa çağrıda bulunan Yanık, "Vatandaş yüksek fiyatla ikinci el almazsa fiyatlar düşer. Aynı durum yakın zamanda konut sektöründe de yaşanabilir" dedi.

İkinci el cep telefonu ve tabletlerde ‘garanti'li satış dönemi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığınca hazırlanan ve son aşamaya gelen yeni düzenleme ile ikinci el piyasada sıklıkla alışverişe konu olan cep telefonu ve tabletlerin belirli bir standartta yenilenerek, sertifikalı ve garantili bir şekilde tekrar satışa sunulabileceğini açıkladı.

İkinci el araç satışında yeni düzenleme

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bugün Resmi Gazetede yayınlanan ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Elazığ Belediyesi Oto Galericileri Uyardı

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şehir dışına taşınma zorunluluğu bulunan ikinci el otomobil satış galerilerinin, farklı isimler altında şehir merkezinde faaliyet göstermesine ilişkin uyarıda bulunuldu.

Spot ve ikinci el eşyası satan esnaflar, öğrencileri bekliyor

Elazığ'da 48 bin öğrenciye ulaşan Fırat Üniversitesi'ne 6 bin 769 yeni öğrencinin kayıt yaptırmasıyla birlikte, spot ve ikinci el eşya satan esnaf hazırlıklarını yaparak onları müşteri beklemeye başladı.

Elazığ TSO'dan araç alım satımı yetki belgesi uyarısı

İkinci el motorlu kara taşıtı satışı yapan işletmelerin, satış işlemlerini yapabilmeleri için getirilen yetki belgesi zorunluluğu konusunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından bilgilendirme yapılarak,son tarihin 13 Ağustos 2019 olduğu aktarıldı.