Ilkokul Haberleri

Ilkokul Haberleri

Başkanlık koltuğuna minik Tutar oturdu, talimatını verdi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Namık Kemal İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi minik Elçin Zeynep Tutar’a bıraktı.

İHH’dan ‘Dürüstlük Manavı’ Etkinliği

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği ve Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan değerler eğitimi protokolü kapsamında Elazığ Çaba İlkokulu'nda değerler eğitimini içeren "Dürüstlük Manavı" etkinliği yapıldı.

İHH’dan Öğrencilere Diş Sağlığı Eğitimi 

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği yetim, yoksul ve muhacirlerin gıda, ısınma ve barınma ihtiyaçlarını gidermenin yanında sosyal faaliyetlerini de devam ettiriyor. Elazığ Genç İHH tarafından organize edilen bir etkinlikle ilkokul öğrencilerine diş sağlığı eğitimi verildi.

Mavi Kapaklar umut oldu 

Koç İlkokulu öğrencileri, yürüme engelli olan ve tekerlekli sandalyesi bulunmayanlara umut oldu. Öğrenciler, başlattıkları kampanya ile topladıkları mavi kapakları, Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesine teslim etti. 

Çocuklar gönüllerince eğleniyorlar

Elazığ Belediyesi, Yaz Şenlikleri kapsamında Sanayi Mahallesi 60.Yıl İlkokulu bahçesinde çocuklara etkinlik düzenledi.

Kılıçdaroğlu oyunu kullandı

Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Arjantin İlkokulu’nda oyunu kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Üsküdar'da Saffet Çebi İlkokulu'nda oyunu kullandı. 

Çocuklu aileye 3 bin 300 lira devlet yardımı!

Çocuklu ailelere müjde gibi açıklama geldi. İlkokul ve orta öğretim çağında çocukları olan ailelere 3300 TL, üniversite öğrencileri için 5500 TL destek ödemesi için başvurular başladı. İşte, 7-17 yaş arası çocuğu olan ebeveynlerin başvuru için yapması gerekenler.

Hayırsever iş adamından öğrencilere giyecek yardımı

Bingöllü iş adamı Özgür Aslan, ilkokul öğrencilerine bot ve mont yardımında bulundu.

Matematiği sevdiren proje

Elazığ Merkez Çaba İlkokulu, Etwinning projesi ile öğrencilerin matematik dersine karşı olumsuz yargılarını değiştiren, matematik konularını oyunlaştırarak eğlenceli kılan “Matematiğin kaç canı kaldı?” adlı çalışma gerçekleştirdi. 

Koltuğa oturdu ilk hedefi Elazığ'ı büyükşehir yapmak oldu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde koltuğunu ilkokul öğrencisi Emin Atıf Orman'a devretti. Orman'ın ilk hedefi ise Elazığ'ı büyükşehir yapmak oldu.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Elazığ'da kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir dizi ziyaret kapsamında Elazığ'a gelerek Bahçekapı İlkokulunun kütüphane açılışını gerçekleştirdi.

Obeziteye bağlı ölümler sigara nedenli ölümleri geride bıraktı

Obezitenin ilkokul çağındaki çocuklarda da arttığına dikkat çeken Metabolik ve Obezite Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Erol, obeziteye bağlı ölümlerin sigarayı da geçerek dünyada ilk sırada yer aldığına dikkat çekti.

Elazığ yeni bir eğitim yuvasına daha kavuştu

Elazığ'da bir dernek tarafından yapımı tamamlanan ilkokulun açılışı, düzenlenen programla gerçekleşti.

Başkan adayı Ömer'in seçim vaatleri hem şaşırttı hem güldürdü

Elazığ’da bir köydeki ilkokulda başkanlık seçiminde aday olan 2’nci sınıf öğrencisi Ömer Asaf Uc’un okul duvarlarına astığı fotoğrafının altına ‘Ömer Asaf Uc’a oy verin, gerisini boş verin’ gibi yazılar hem güldürdü hem de seçimi kazandırdı.

Elazığ'daki 10 Kasım töreninde öğrencinin ağlaması herkesi duygulandırdı

Elazığ'da bir ilkokulda düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma programında öğrencinin ağlaması herkesi duygulandırdı.

İsmet Paşa ilkokulu velileri tedirgin

İsmet Paşa İlkokuluna öğrencilerini gönderen veliler, okulda güvenlik görevlisi olmaması nedeniyle tedirginlik yaşıyor.

Suyun Önemini Anlatan Anlamlı Proje

Elazığ Şehit Fethi Murat İlkokulu ile Elazığ Mehmet ve İfakat Gülaçtı İlkokulu öncülüğünde Türkiye-Azerbaycan ortaklı uluslararası susuzluk temalı eTwinning Projesi hazırlandı.

Öğrenciler atık malzemelerden eser yaptı, sergi açıldı

Elazığ'da ilkokul öğrencileri, atık malzemelerden çeşitli eserler yaptı, sergi açıldı.

Bakan Kurum, öğretmeni ile görüntülü görüştü

Elazığ'da yapılan deprem konutlarını inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kendisine yapılan sürpriz sayesinde ilkokul öğretmeni ile görüntülü görüşerek 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Elazığ'da cami depremzede öğrencilerin eğitim yuvası oldu

Elazığ'da depremde ilkokulun ağır hasar gördüğü bir köyde nternet de olmayınca öğrenciler için devreye muhtar girdi. Muhtar, köyün camisine internet çektirip, bilgisayar getirterek camiyi eğitim yuvasına dönüştürdü.

Başkan Ulaş; Okulların Açılmaya Başlaması Esnafları Rahatlatacak

12 Ekim Pazartesi tüm ilkokullar, köy okulları, 8 ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocukların eğitim gördüğü okullarının açılması esnafları sevindirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. İlkokul birinci sınıfların yanı sıra ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. Bunlara ilave olarak ortaokul sekizinci ve lise 12. sınıflarda da yine belirlenen kurallar dahilinde yüz yüze eğitime geçilecek' dedi.

Elazığ'da Anaokulu ve İlkokul Birinci Sınıflarda Yüz Yüze Eğitim Başladı

Elazığ'da 187 ilkokulda 8 Bin 765 birinci sınıf öğrencisi ile 85 Anaokulunda 5 bin anaokulu öğrencisi olmak üzere toplam 272 okulda 13 Bin 765 öğrenci yüz yüze eğitime başladı.

Yüz yüze eğitim temassız oyunlar ile başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Kitabı tasarlarken okulların açılacağı ilk günü hayal ettik. O ilk günün çocuklar için ne kadar önemli olduğunu biliyorduk. Amacımız, çocukların yaşamlarındaki en önemli dönemlerden biri olan ilkokula başlamalarının sağlıklı ve mutlu bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktı. Bunun için oyunun gücünden yararlandık' dedi.

Depremde hayatını kaybeden Miraç Ali'nin arkadaşları ilk derse hüzünlü başladı

Elazığ'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden ilkokul ikinci sınıf öğrencisi Miraç Ali Aslan'ın (7) sınıfında ilk ders hüzünlü başladı.

Elazığ'da öğrencilere akciğer kanseri ve diyabet semineri

Elazığ'da ilkokul öğrencilerine akciğer kanseri ve diyabet konularında seminer verildi.

İlkokulu öğrencileri 225 ünite kan topladı

Eskişehir'de bir ilkokulda öğrenciler tarafından başlatılan kan bağışı seferberliği sonucunda 225 ünite kan toplandı.

Üniversitelilerden, ilkokul öğrencilerine kırtasiye ve kıyafet desteği

Elazığ'da öğrenim gören üniversite öğrencileri, yaklaşık 150 ilkokul öğrencisine kırtasiye ve kıyafet desteğinde bulundu.

Elazığ'da 3 okulda 'Destek Eğitim Odaları' açıldı

Elazığ'da 3 ilkokulda 'Destek Eğitim Odaları' açılarak öğrencilerin hizmetine sunuldu.