Imalat Haberleri

Imalat Haberleri

Arslanlı A.Ş. İhracat Sorumlusu M.Sinan Duymuş, Iraklı Bakan Aydın Maruf ile Görüştü

İnşaat, madencilik, sanayi ve imalat sektorlerinde Elazığ ve ülke ihracatına önemli katkılarda bulunan Arslanlı A.Ş. yurt içinde olduğu gibi yurt dışı pazarında da Türkiye’nin kabul gören ve yapı sektöründe tercih edilen bir marka olarak öne çıkıyor.

Arslanlı A.Ş’den Ortadoğu’ya distribütörlük

İnşaat, madencilik, sanayi ve imalat sektörlerindeki 100 yıllık bilgi ve tecrübesi ile, alçı ve yapı kimyasalları alanında söz sahibi olan, Arslanlı Alçı ve Ham Maddeleri Tic. San. A.Ş. 82 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla, ülke ihracatına önemli katkılarda bulunurken, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da sağlam ve doğru adımlar atarak büyümeye devam ediyor.

Elazığ Belediyesi altyapı yenileme çalışmaları sürüyor

Elazığ Belediyesi’nin şehri geleceğe taşıyacak yatırımları kapsamında hayata geçirdiği altyapı yenileme çalışmaları kapsamında toplam 90 kilometre içme suyu hattı, 8 kilometre yağmur suyu hattı, 10 kilometre kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirildi.

Başkan Şerifoğulları’nın Söz Verdiği Projeler Hayat Buluyor

Türkiye’nin en genç belediye başkanı Şahin Şerifoğulları’nın söz verdiği projeler bir bir hayat buluyor. 11 ana başlıkta 100 projenin yüzde 75’i gerçekleşirken, imalatı tamamlanan büyük projeler açılış için gün sayıyor.

Zabıtadan Kurban Bayramı öncesi denetim

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı öncesi şekerleme, pasta, kadayıf ve tatlı üretimi yapan imalathaneler ile satış noktalarını denetledi.

Fırıncılar Odası Başkanlığına İlhan Yıldız seçildi

Elazığ Fırıncılar Unlu İmalatçılar ve Gıda Satıcıları Esnaf Odası olağan genel kurulunda kurulda İlhan Yıldız ve İlhami Karakoç başkanlık için yarıştı. Genel kurulda İlhan Yıldız başkan seçildi.

4 metrekarelik dükkana dünyaları sığdırdı

Elazığ'da yaşayan tespih ustası Murat Aktaş, 4 metrekarelik dükkanın 1 metrekarelik alanını makineleri küçülterek imalathane, kalan kısmını ise satış yapacak şekilde dizayn etti. Küçücük dükkanına dünyaları sığdıran Aktaş, şimdiye kadar piyasa 8 bine yakın tespih sattı.

Devletten aldığı destek ile merdiven altından çıkıp fabrikalaştı, yerli üretime başladı

Elazığ'da küçük bir dükkanda toner kartuş imalatı yapan Aytaç Tekin, devletten aldığı destek ile Organize Sanayi Bölgesinde toner imalat merkezi kurdu. 12 kişiye istihdam sağlayan ve yerli toner üreten Tekin, aynı zamanda atık tonerleri de toplayıp kullanıma geri kazandırarak hem doğaya hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaya başladı.

Zabıtadan Bayram Öncesi Yoğun Denetim

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde şekerleme, pasta, kadayıf ve tatlı üretimi yapan imalathaneler ile satış noktalarına yönelik denetimler artırıldı.

İzmirde hırsızların girdiği depo sahte içki imalathanesi çıkmıştı: 6 ton sahte içki ele geçirildi

İzmir'in Konak ilçesinde hırsızlık ihbarını değerlendiren Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir depoda yaptığı incelemede piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 6 ton sahte içki ele geçirdi. 10 kişinin hayatını kaybettiği sahte içki ölümleriyle ilgili de operasyon düzenleyen İzmir polisi, Buca ilçesindeki baskında 1 ton sahte içki ele geçirdi.

Bakan Varank: Üretim cephesinde beklentiler olumlu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ekonomik güven ve kapasite kullanımından sonra, İSO İmalat Sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi de yükseldi dedi.

Kaçak sigara imalatı yapan 2 kişi yakalandı

Elazığ'da bir bağ evinde kaçak sigara imal ettiği belirlenen 2 kişi yakalandı. 

Çölyak hastaları açılacak imalathaneyi bekliyor

Elazığ'da Çölyak hastaları için glütensiz üretim yapacak olan imalathane için çalışmalar sürerken, biran önce faaliyete geçirilmesi için destek bekleniyor.

Elazığ'da gıda imalatı ve satışı yapan işyerleri denetlendi

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Ramazan Bayramına sayılı günler kala gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik denetimlerini artırdı.