Inşaat Haberleri

Inşaat Haberleri

Arslanlı A.Ş. İhracat Sorumlusu M.Sinan Duymuş, Iraklı Bakan Aydın Maruf ile Görüştü

İnşaat, madencilik, sanayi ve imalat sektorlerinde Elazığ ve ülke ihracatına önemli katkılarda bulunan Arslanlı A.Ş. yurt içinde olduğu gibi yurt dışı pazarında da Türkiye’nin kabul gören ve yapı sektöründe tercih edilen bir marka olarak öne çıkıyor.

Okyar, Yılın Genç Teknoloji Şampiyonu ödülüne layık görüldü

İklim Okyar, 2024 Orta Doğu Digital İnşaat Ödülleri töreninde “Yılın Genç Teknoloji Şampiyonu” ödülüne layık görüldü.

Ayaz: Tasarruf tedbirleri kamu müteahhitlerini zora sokacak

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Miraç Ayaz, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ni değerlendirdi.

En büyük TOKİ ihalesini hangi firma aldı?

2024 yılının Elazığ’da yapılan en büyük TOKİ ihalesini Çetin İnşaat aldı. 809 adet deprem konutunun yapımını üstlenen Çetin İnşaatın kısa süre içerisinde konut inşaatına başlaması bekleniyor.

Elazığ Polis Okulunun hizmete gireceği tarih belli oldu

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş inşaat çalışması devam eden Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, polis okulunun 2025 yılının ilk yarısında hizmete başlayacağını söyledi.

Avcıl, Yeniden İMKON yönetim kuruluna seçildi

İMKON 5. Genel Kurulu gerçekleşti. Genel Kurulda Elazığ İnşaat Müteahhitleri Kurucu Başkanı Osman Avcıl yeniden İMKON Yönetim Kurulu'na seçildi.

Elazığ Barosu, Avukatlar Günü’nde iftarda buluştu 

Elazığ Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü’nde meslektaşlarıyla düzenlediği iftar programında bir araya geldi. İftar programında konuşan Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe alınan karar ile baronun hizmet binasının yarım kalan inşaatının tamamlanacağını açıkladı. 

Polat, Palu-Kovancılar Hastanesinde incelemelerde bulundu

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Palu-Kovancılar devlet hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

M.Bulut İnşaat’ın gurur günü

İlimizde gerçekleştirdiği prestij projelerle saygın ve güçlü bir yapı firması olarak öne çıkan M. Bulut İnşaat tarafından “Elazığ'ın Kalbinde Yeni Yaşam Başlıyor” sloganıyla bölgenin en prestijli projelerinden biri olarak 22.000 metrekare alan üzerine kurulan, AVM, CADDE MAĞAZA ve Ofis olarak 3 farklı bağımsız bölümden oluşacak New Point projesi, ülkemizin önde gelen markaların sahipleri ve üst düzey yöneticilerinin de katıldığı görkemli bir törenle İstanbul’da tanıtıldı.

Arslanlı A.Ş’den Ortadoğu’ya distribütörlük

İnşaat, madencilik, sanayi ve imalat sektörlerindeki 100 yıllık bilgi ve tecrübesi ile, alçı ve yapı kimyasalları alanında söz sahibi olan, Arslanlı Alçı ve Ham Maddeleri Tic. San. A.Ş. 82 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla, ülke ihracatına önemli katkılarda bulunurken, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da sağlam ve doğru adımlar atarak büyümeye devam ediyor.

Ağın İlçesi'ne 142 Konut ve 3 dükkan yapılacak 

Ağın’daki 142 adet konut ve 3 dükkanlı ticaret merkezinin, "İnşaat ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi" işinin ihalesi 6 Kasım’da yapılacak. 

Vali Toraman, Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi inşaatını inceledi 

Elazığ Valisi Ömer Toraman, Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. 

Baltacı: TOKİ evlerini kurayla alanlar yüksek karla yatırımcıya devrediyor 

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Yürütme Kurulu Üyesi Mimar Fatih Baltacı, inşaat sektöründeki önemli sorunlara ilgili açıklamalarda bulundu. 

Işıkver: Elazığ’da yapılan konutlar yapılmış en büyük imar faaliyeti 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti Milletvekilleriyle birlikte Meclis'te düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Işıkver, deprem bölgelerinde inşaat faaliyetlerinin hızla yükseldiğini belirtti. 

Başkan Ayaz: Elazığ'daki ağır hasarlı binalar tehlike arz ediyor 

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Miraç Ayaz Elazığ’da depremin ardından hasar alan binaların yıkılması gerektiğini söyledi. 

Milletvekili Erol, İBB tarafından yaptırılan dev yatırımda incelemelerde bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden 348 milyon liralık okulun, inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Başkan Alan: Sorunu Bakan Kurum’a ilettik 

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle deprem bölgelerinde inşaatları durduran 2 genelge, Elazığ'da sektörü büyük bir sıkıntıya soktu. Yaşanan bu sorunu geçtiğimiz gün Elazığ’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ilettiğini açıklayan Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Bakan Kurum’un sorunun çözümü için gerekli yerlere talimat verdiğini ve konunun takipçisi olacaklarını açıkladı. 

11 ilde fiyatlar sabitlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’te iş dünyasının temsilcileri ve müteahhitlerle bir araya geldi. Türkiye için elini taşın altına koyma vakti olduğunu ifade eden Bakan Kurum, “Üreticisi, inşaatçısı, işçisi, mühendisi, mimarı ile hep birlikte bu süreci yürütmek zorundayız. Bunu yapacak güce ve kudrete sahibiz." dedi.

Bakan Kurum: Ay sonunda tüm illerde inşaata başlayacağız 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından cumhuriyet tarihinin en büyük afet dönüşüm projesini başlatacaklarını ifade etti. "Ay sonuna kadar tüm illerimizde inşaat faaliyetlerini başlatacağız" dedi. 

Elysium Yönetim Kurulu’ndan açıklama 

Elysium Gayrimenkul Şirketi Yönetim Kurulu, Elysium projesinin, Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ve Elazığ Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Akademisyenleri tarafından yerinde ve detaylı olarak incelendiğini ve incelemeler neticesinde projenin taşıyıcı sistemi bakımından “hasarsız” olduğuna ilişkin rapor verildiğini duyurdu. 

Elazığ'da mikrohavza sulaması tamamlandı

Elazığ'ın Palu ilçesinde Büyükdere Mikrohavzası Sulamaları inşaatında çalışmalar tamamlandı.

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

Muş'ta inşaattan düşen ve ağır yaralanan işçi, sevk edildiği Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Elazığ Belediyesi, toplu iş yeri alanları oluşturuyor

Şehir genelinde dağınık halde hizmet sunan meslek gruplarını tek çatı altında toplamayı hedefleyen çalışma doğrultusunda İnşaat Malzemecileri Sitesi için Şahinkaya Mahallesi mevkiinde yer tespiti yapılarak dolgu-tesviye çalışmalarına başlandı.

Elazığ'da park halindeki otomobilden inşaat malzemesi çalındı

Elazığ'da gece saatlerinde park halindeki otomobile giren hırsız, piyasa değeri yaklaşık 15 bin lira olan inşaat malzemesini çalarak kayıplara karıştı.

Kafasına cam düşen işçi hayatını kaybetti

Elazığ'da bir inşaatta kafasına cam düşen işçi hayatını kaybetti.

İnşaat sektöründe dijital medya yatırımları artış gösterdi

İnşaat mühendisi müteahhit Basri Tokgöz, inşaat sektöründe dijital medya yatırımlarının her geçen gün arttığını söyledi.

11'inci kata çıkıp atlamak istedi, polis ikna etti

Elazığ'da inşaat halinde bir binanın 11'inci katına çıkarak atlamaya kalkışan şahsı polis ekipleri ikna ederek aşağı indirdi.

Elazığ'da inşattan düşen işçi hayatını kaybetti, çalışanlar sağlık ekiplerine saldırdı

Elazığ'da çalıştığı inşaattan düşen işçi hayatını kaybederken olay yerine gelen sağlık ekipleri çalışanlar tarafından saldırıya uğradı.

Hayali olan inşaat mühendisliğini 58 yaşında kazandı, 63 yaşında kep attı

Elazığlı 63 yaşındaki Sultan Kürkçü, 19 yaşındayken Ankara Üniversitesi Basın Yayın ve İletişim Bölümünü son sınıftayken evleneceği için bıraktı. Bu süreçte iki çocuğu olan ve Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümünü bitirip harita teknisyeni olarak devlet kurumunda çalışan Kürkçü, 63 yaşında çok sevdiği inşaat mühendisliği bölümünü kep atarak bitirmenin mutluluğunu yaşadı.

7'nci kata çıkıp atlamak istedi, polis ikna etti

Elazığ'da inşaat halinde bir binanın 7'nci katına çıkarak intihar girişiminde bulunan şahsı polis ekipleri ikna ederek aşağı indirdi.