Insansız Haberleri

Insansız Haberleri

İnsansız hava aracı ile zirai ilaçlama eğitimini tamamlayanlara sertifikaları verildi

Elazığ'da insansız hava aracı ile zirai ilaçlama eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

FÜ ile FHGC arasında basın mensupları için 'Drone' eğitim protokolü

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem, kentteki tüm basın mensupları için drone kullanma eğitimiyle İnsansız Hava Aracı Pilot Sertifikasını yüzde 50 indirimle almalarını sağlayan protokol imzaladı.

Ermenistan ordusuna ait tank SİHA ile imha edildi

Azerbaycan, Ermenistan’ın işgalindeki toprakları kurtarmaya yönelik operasyonu kapsamında Ermenistan ordusuna ait, bölgedeki yüksek bir dağ tepesin bulunan kaledeki ikmal noktasını ve tankı SİHA ile imha etti.

Toygun Teknofest'e Hazır

Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden oluşan 5 kişilik İnsansız Hava Aracı (İHA) ekibi, Cumaali Şimşek ve Osman Gür hocaların danışmanlığında 8 aylık bir çalışma sonucunda hazırladıkları TUYGUN adlı İnsansız Hava Aracının uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. 

Üniversite öğrencileri insansız su altı aracı tasarladı

Kocaeli’de bir araya gelen 12 üniversite öğrencisi, tasarladıkları insansız su altı aracını geliştirerek su altı arama kurtarma ve savunma sanayisinde kullanılmasını hedefliyor.

İkinci Akıncı TİHA, ikinci testi de başarıyla geçti

Baykar tarafından yerli ve milli imknlarla geliştirilen Bayraktar Akıncı TİHA'nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) ikinci prototipi, Çorlu Hava Meydan Komutanlığı'nda yer alan Bayraktar Akıncı Uçuş ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen ikinci uçuş testini de başarıyla tamamladı.

Kaybolan çocuk Jandarma ekiplerince bulundu

Elazığ'da kaybolan 9 yaşındaki otizm hastası çocuk, Jandarma Komandolar ve Jandarma İz takip köpekleri ile yerden ve İnsansız Hava Aracı ile yapılan aramalar sonucu bulundu.

Rektör Demirdağ, Teknofest'e katılacak İHA takımlarını ziyaret etti

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Teknofest 2019'da yer alacak İnsansız Hava Araçları üzerine çalışan öğrencilerle bir araya geldi.