Irak Haberleri

Irak Haberleri

Milletvekili Keleş, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Doğu Anadolu Şehit Aileleri Federasyon Başkanlığı’nın düzenlediği buluşmada Hakkari’den gelen şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi. Keleş, vatan için canlarını feda eden kahramanların geride bıraktıkları emanetlerin her zaman devletin ve milletin baş tacı olduğunu ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden zorunlu açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi iştiraki olan İZBETON’un Elazığ’da yapımını üstlendiği okulun ödenek krizi yüzünden durdurulduğu ve yüklenici firma tarafından haciz işleminin başlatıldığına ilişkin iddia ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Vali Hatipoğlu, Kovancılar'da

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, ilçe temaslarına Kovancılar ile devam etti. Kaymakam Mustafa Dilekli ve ilçe protokolüyle birlikte yapılan çalışmaları yerinde gezen ve vatandaşlarla buluşan Vali Hatipoğlu, ilçede gidilmedik yer bırakmadı.

CHP heyetinden grevde olan işçilere destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ve beraberindeki heyet, Eti Krom A.Ş'ye ait maden sahalarında 14 gün önce haklarının iyileştirilmesi talebiyle iş bırakma eylemi başlatan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Arslanlı A.Ş. İhracat Sorumlusu M.Sinan Duymuş, Iraklı Bakan Aydın Maruf ile Görüştü

İnşaat, madencilik, sanayi ve imalat sektorlerinde Elazığ ve ülke ihracatına önemli katkılarda bulunan Arslanlı A.Ş. yurt içinde olduğu gibi yurt dışı pazarında da Türkiye’nin kabul gören ve yapı sektöründe tercih edilen bir marka olarak öne çıkıyor.

AK PARTİ ELAZIĞ’DA TEK BÜYÜK BELDESİNİ YALNIZ BIRAKTI

Ak Parti’nin Elazığ’da kazandığı tek büyük belde olan Yurtbaşı için Ak Parti Milletvekilleri ve İl Başkanı ile yöneticilerin hangi desteği verdiği vatandaşlar tarafından merak ediliyor…

MHP Elazığ Milletvekili Işıkver Maden’in peşini bırakmıyor

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ'ın Maden ilçesinde yaşanan ciddi çevre ve yerleşim sorunlarına dikkat çekerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yönelik yazılı bir soru önergesi verdi. 10 Haziran 2024 tarihinde verilen önergede, Işıkver, bölgedeki afet ve çevre risklerine yönelik alınan tedbirleri ve vatandaşların mağduriyetini gündeme getirdi.

Gülyüz: Nerde olursa olsun takımımızı yalnız bırakmayız

Emlakçılar Derneği Başkanı ve iş insanı Nuri Gülyüz, Cumartesi günü final karşılaşmasına çıkacak olan Elazığspor'a başarılar dileyerek “Elazığ’ımızı bu kadar kenetlenmesinin çok güzel inşallah takımımızı çok güzel yerlerde göreceğiz” dedi.

Bu hatadan dönülmelidir!

Elazığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erhan Bahçeci, yeni kredi faiz oranlarının esnafı güç durumda bıraktığını ifade ederek, "bu hatadan bir an önce dönülmelidir." dedi. 

Sağlığa çok zararlı!

Yapılan bir araştırmaya göre, gün boyunca düzenli olarak elektronik sigara içen gençler, vücutlarını potansiyel olarak toksik metallere maruz bırakıyor olabilir.

Fahiş fiyata yeni formül geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyareti dönüşünde gazetecilerle sohbetinde fahiş fiyatla mücadele de konuşuldu. Erdoğan, yeni ve daha caydırıcı önlemlerin alınacağını söyledi ve, "Bunu kim yaparsa yapsın bedelini fazlasıyla ödeyecek" dedi. Ürün fiyatının, ambalajın üzerine yazılması önerisinin de değerlendirileceğini söyledi.

Başkanlık koltuğuna minik Tutar oturdu, talimatını verdi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Namık Kemal İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi minik Elçin Zeynep Tutar’a bıraktı.

Başkan Yıldırım: Vakit kaybetmeden sahaya çıkacağız

Bir seçimi daha geride bıraktıklarını dile getiren AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Partimizin yaşadığı oy kaybının nedenlerini araştırmak ve sandığa gitmeyen seçmenin bu kararının gerekçelerini öğrenmek amacıyla vakit kaybetmeden sahaya çıkıyoruz. Bizim rotamız millettir” dedi.

Elazığ’da hangi parti kaç oy aldı! İşte kesin seçim sonuçları

Türkiye siyasi tarihinin önemli bir seçimini daha geride bıraktı. 31 Mart Pazar günü sandığa giden vatandaşlar il, ilçe ve beldelerini 5 yıl boyunca yönetecek kişiye yetki verdi. İşte Elazığ'da 31 Mart 2024 seçim sonuçları...

Milletvekili Erol, mağdur hak sahiplerini yalnız bırakmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, hak sahipliği ek başvuru süresinin son saatlerinde vatandaşların yoğunluk oluşturduğu Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezine gece saatlerinde giderek hem sürenin uzamasını sağladı hem de vatandaşların talep ve beklentilerini dinleyerek Meclis gündemine taşıma sözü verdi.

Sedat Uçan, hayran bıraktı

Elazığ Belediyesi, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde ünlü sanatçı Sedat Uçan'ı sevenleriyle buluşturdu. On bir ayın sultanı Ramazan ayı boyunca her gün olan Elazığ Belediyesi Ramazan Etkinlikleri, tasavvuf müziğinin güçlü sesi Sedat Uçan’ın dinleti programıyla devam etti.

Usta isim Zafer Kiraz, bir kez daha hayran bıraktı

Diksiyon ve Beden Dili Eğitim Uzmanı ünlü haber sunucusu Zafer Kiraz, Elazığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen program kapsamında Elazığ’da ücretsiz olarak seminer verdi.

Elazığ Belediyesi’nden seminer 

Elazığ Belediyesi ve Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ortaklığıyla Elazığ Belediyesi Personeline Sigarayı Bırakma semineri verildi. 

Açık’tan Uyarı! Her Beş Gençten Biri Tütün Kullanıyor 

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada dünya genelinde tütün kullanımında azalma yaşanmasına karşın Türkiye’de artış görüldüğüne dikkat çekti. Türkiye’de tütün kullanma oranının yüzde 28’in üzerinde olduğunu, 15-24 yaş arasında da her beş gençten birinin tütün kullandığını söyleyen Açık, “Avrupa’nın tütünsüz nesil oluşturma hedefini biz de örnek almalı, etkili yasal düzenlemeleri ve bilinçlendirme çalışmalarını hayata geçirmeliyiz” dedi. 

Başkan Şerifoğulları’ndan 24 Ocak Depreminin 4. Yıl Dönümü Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 24 Ocak 2020 Elazığ depreminin yıl dönümünde yayımladığı mesajında, “24 Ocak 2020’de yaşadığımız deprem felaketi, şehrimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak hafızalarımızda derin izler bırakmıştır. 24 Ocak depreminin 4. Yıl dönümünde, bu felakette kaybettiğimiz vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum.” dedi.

Macit: Biz üyelerimizle birlikte büyük bir aileyiz

Ak Hazar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özer Macit kooperatiflerinin kuruluşunun birinci yılı nedeniyle yayınladığı mesajında; “sıfır takip oranıyla ilk yılı geride bıraktık” dedi.

Bahçeli: Bütün terör kampları havadan ve karadan ateş altına alınmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör devleti kurmak için faal halde bulunanlara müsaade edilmeyecektir. Bu uğurda her şey göze alınmıştır. Bütün terör kampları havadan ve karadan ateş altına alınmalıdır. Hangi ülke karşımıza çıkarsa çıksın aynı kararlı muamele onlara da gösterilmelidir." ifadesini kullandı.

İşbirliği protokolü imzalandı

Günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen enerjinin kullanımı ile doğal kaynaklar hızla tükenmekte, çevre kirliliği, iklim değişikliği ve enerji için yüksek maliyetler oluşabilmektedir. Enerji verimliliği ile yaşam standartlarımızı düşürmeden kullandığımız enerji miktarını azaltarak, enerji tüketiminde yapacağımız küçük önlemlerle büyük tasarruflar sağlayarak gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakabiliriz anlayışıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Tasarruf İçin Enerjik Eğitim” projesi hazırlandı.

Asgari Ücret ne kadar olacak? 

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarında taraflar müzakerelerde belli bir aşamayı geride bırakırken, nihai karar bu hafta beklenen üçüncü toplantıyla birlikte açıklanacak. 

Yasemin Açık Vakfı kuruldu

Eğitim, sağlık, çevre, sürdürülebilir kalkınma, sosyal ve kültürel alanlarda dayanışmayı geliştirmeyi, yardımlaşmayı artırmayı ve araştırma faaliyetleri yürütmeyi hedefleyen Yasemin Açık Vakfı kuruldu. Cumhuriyet tarihi boyunca Doğu Anadolu Bölgesi’ne yapılmış en büyük özel sektör yatırımlarından birini gerçekleştiren, Türkiye’nin önde gelen kadın sanayicilerinden biri olan Prof. Dr. Yasemin Açık, vakfın Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürütecek. Topluma fayda sağlayacak çalışmaları, “İnsan, Yaşam ve Gelecek” odağında, bütüncül bir yaklaşımla ele alacaklarını belirten Prof. Dr. Açık, “Cumhuriyetin ilk yüzyılının kazanımlarını taşıyarak, ikinci yüzyılına ışık tutacak bir miras bırakmayı amaçlıyoruz” dedi.

BAŞKAN YILMAZ: YURTBAŞI BELDEMİZE DEĞER KATAN PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK

Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, göreve geldiği günden bugüne gerçekleştirdiği hizmetleri kamuoyu ile paylaştı. 6 yıllık görev diliminde beldeye değer katan birçok projenin hayat bulduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, amaçlarının gök kubbede hoş bir sada bırakmak olduğunu belirtti.

Milletvekili Işıkver: Yaparsa Cumhur İttifakı yapar

Genel seçim öncesi yürütmüş olduğu seçim kampanyasında Çemizgezek- Pertek köprüsünü ısrarla dile getiren, projeleri arasında önemli bir yere koyan ve Milletvekili olduğu günden itibaren konunun peşini bırakmayan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, son olarak birkaç gün önce meclis kürsüsünde konuyu detaylı ve kararlı bir şekilde haykırmıştı.

Söz verdi, yaptı!

4,5 Yıllık hizmet süresini geride bırakan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın söz verdiği projelerden biri olan Şehirler Arası Otobüs Terminalinin açılışı çok yakında gerçekleşiyor...

Yerel seçimde o iller MHP'ye bırakılacak!

2024 yılında yapılması beklenen yerel seçimler için partiler çalışmalarına hız verdi. Cumhur İttifakı da yerel seçimlerde yapılacak işbirliğine son halini vermek için bugün son kez bir araya gelecek.

Temizer’den Sonra Elazığ’a en çok hizmet eden başkan

4,5 Yıllık hizmet süresini geride bırakan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’a kazandırdığı büyük yatırımlar ve hizmetlerle kamuoyunun takdirini topluyor.