Işçiler Haberleri

Işçiler Haberleri

Elazığ'da işçiler geçinemiyoruz dedi!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Elazığ İl Temsilcisi Mehmet Kara, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklaması çerçevesinde yaptığı açıklamada 'Yoksulluğa, hayat pahalılığına, vergide adaletsizliğe, esnek çalışmaya dur demek için bugün bir araya geldik. Bizler Türk-İş olarak yapmış olduğumuz eylem planlarımızı taleplerimiz karşılık bulana kadar paylaşacağız.' dedi.

Erol'dan, CHP Genel Başkanı Özel'e teşekkür ziyareti

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Genel Başkan Özgür Özel'i ziyaret ederek işçilerin grev sürecine verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti.

CHP heyetinden grevde olan işçilere destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ve beraberindeki heyet, Eti Krom A.Ş'ye ait maden sahalarında 14 gün önce haklarının iyileştirilmesi talebiyle iş bırakma eylemi başlatan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Başkan Kavaklı’dan, eylem yapan işçilere destek

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, Alacakaya’da eylem yapan maden işçilerine destek vererek işletme sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın işçilere yönelik söylemlerini kınadı.

Açıkkapı’dan, eylem yapan işçilere destek

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Elazığ’da bir maden firmasının greve giden işçileri ücretsiz izne çıkarması ve işçilere yönelik firma sahibinin tavırlarına tepki gösterirken, işçilerin yanında olmaya devam edeceklerini, firmanın yaptığı hatadan bir an önce dönmesi gerektiğini söyledi.

Işıkver'den, Eti Krom A.Ş açıklaması

Elazığ'da 11 gün önce başlayan ve şehrin gündemine bomba gibi düşen Eti Krom A.ş işçilerinin eylemi, bugün kurum sahibinin açıklamalarıyla yeniden tartışılmaya başlandı.

YRP Genel Başkan Yrd. Gül: Maden işçilerimizin yanındayız

YRP Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül Alacakaya’da grevde bulunan maden işçilerinin haklı taleplerinin karşılanması gerektiğini ve konun takipçisi olacaklarını söyledi.

Yeğen: İşçilerin eylemi siyasi malzeme yapılmamalı

Alacakaya İl Genel Meclis Üyesi Abbas Yeğen, Alacakaya’daki krom işletmesinde yapılan işçi eylemleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, işçilerin eylemlerinin siyasi rant haline getirilmemesi gerektiğini söyledi.

İşçilerin yerleri belli oldu!

Erzincan'ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madenindeki toprak kaması felaketiyle ilgili son bilgileri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya verdi. 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla yaklaşık 800 metre kaydı. 9 işçi toprağın altında kaldı. Altın madeninde işlenen toprağın siyanürlü olduğu iddia edildi. Yetkililer yalanladı. İşte altın madeni faciasında son durum...

İşçiler, memuriyete geçmek istiyor!

Ülkücü Teknik Elemanlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Süleyman Soysal, daimi işçi statüsünde çalışan üniversite mezunu işçilerin memur kadrolarına geçirilmesi taleplerini MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver'e iletti..

BAŞKAN YILMAZ BİR KEZ DAHA İŞÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

“Toplu İş Sözleşmesi’nde Çalışanlar Bayram Etti” Yurtbaşı Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesi tamamlandı. Gerçekleşen sözleşme ile Yurtbaşı Belediyesi çalışanları adeta bayram etti. Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, çalışanları sevindirecek bir sözleşmeye imza atarak bir kez daha en yüksek rakamı mesai arkadaşlarına tevdi etti.

Kamu işçisine yüzde 45 zam yapıldı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçilerine refah payı dahil yüzde 45 zam yapıldığını açıkladı. Buna göre en düşük kamu işçisi ücreti, işçi kesiminin de talep ettiği şekilde 15 bin liraya yükseltildi. 

Yargıtay'dan milyonlarca işçiyi ilgilendiren karar! 

Yargıtay, 2018'de feragat dilekçesi vermeleri şartıyla kadroya alınan taşeron işçilerin ihbar ve kıdem tazminatı ile yıllık izin alacaklarının hesaplanmasında taşeronluk dönemindeki çalışma sürelerinin de dikkate alınması gerektiğine hükmetti.

Başkan Şerifoğulları: Kadrolu işçilerimize zam yaptık 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Hizmet-İş Başkanı Mustafa Bahçeci toplu iş sözleşmesi imzalandı. Başkan Şerifoğulları açıklamasında kadrolu işçilerine yüzde 59 ve yüzde 67 oranında zam yaptıklarını duyurdu. 

Başkan Bahçeci: Zorunlu emeklilik son buldu 

HAK-İŞ Konfederasyonu İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Sendikası Elazığ Şube Başkanı Mustafa Bahçeci 696 sayılı KHK ile kadroya geçirilen işçilerin zorunlu emekli edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Aydın Ayaz: İşten çıkarılan belediye işçileri görevlerine dönecek

Önceki dönem Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın Ayaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjdeli haberle işten çıkarılan belediye işçilerinin görevlerine döneceğini kaydetti. 

Elazığ'da mevsimlik işçilerin mesaisi devam ediyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da kadın tarım işçileri, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başladıkları mesailerine, güneşin altında devam ederek ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

Elazığ'da üretilip kurutulan domatesler, dünya sofralarını süslüyor

Elazığ'da üretilen mevsimlik işçilerin desteğiyle toplanıp kurutulan 15 bin ton domates, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ABD, Fransa ve İngiltere'ye gönderilerek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

'Sarı altın' hasadında çiftçinin yüzü gülüyor

Elazığ'ın Baskil ilçesinde çiftçinin en önemli gelir kaynağı, mevsimlik işçilere de iş kapısı olan kayısıda 100 bin dekar alanda hasat mesaisi devam ediyor. Bölgeye önemli bir gelir sağladığı için kentte 'Sarı altın' olarak değerlendirilen kayısıda bu yıl verimin iyi olması çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Otomobil tarım işçilerini taşıyan minibüse çaptı: 17 yaralı

Elazığ'da otomobil, tarım işçilerini taşıyan minibüse arkadan çarptı. İki araç birlikte şarampole sürüklenirken, kazada 1'i ağır 17 kişi yaralandı.

Elazığ'da 45 derece altında salatalık hasadı

Elazığ'da merkeze bağlı Yurtbaşı köyünde 16 dönüm alan üzerinde kurulan serada salatalık hasadı başlarken, işçiler 45 derece sıcağın altında çalışmanın zorluğunu yaşıyor.

Elazığ'da minibüsün altında kalan kadın hayatını kaybetti

Elazığ'da işçileri bıraktıktan sonra geri gelen minibüsün altında kalan kadın hayatını kaybetti.

Başkan Şerifoğulları'ndan karla mücadele eden işçilere ikramiye müjdesi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, karla mücadele çalışmalarında görevli olan belediye çalışanlarına 500 TL ikramiye vereceklerini açıkladı.

Elazığ'da 3 çocuk annesini öldüren zanlıya müebbet hapis

Elazığ'da mevsimlik işçilere çavuşluk yapan 3 çocuk annesi Kebire Atamaz'ı evinin önünde öldüren zanlıya iyi hal indirimi uygulanmadı, müebbet hapis cezası verildi.

Elazığ'da işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Elazığ'da bir şantiye alanında bulunan işçilerin kaldığı konteynerde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda konteyner kullanılamaz hale geldi.

Elazığ'da işçilerin kaldığı 8 konteyner yanarak küle döndü

Elazığ'da bir inşaatın şantiyesinde işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin 10 personel ve 3 araç ile müdahale ettiği yangında, 8 konteyner küle döndü.

Vali Erkaya Yırık, elma hasadına katıldı

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, bölgenin en büyük modern elma bahçesini ziyaret ederek işçilerle birlikte hasat yaptı.

Elazığ'da işçilerin para ve telefonlarını çalan şüpheli tutuklandı

Elazığ'da 19 ayrı hırsızlık suçundan kaydı bulunan ve inşaat işçilerinin para ile telefonlarını çalan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hırsızlıktan 19 kaydı olan şüpheli, bu kez işçilerin parasını çaldı yakalandı

Elazığ'da 19 ayrı hırsızlık suçundan kaydı bulunan şüpheli, bu kez de 7 işçinin parasını çaldı ancak polis tarafından yakalandı.

Başkan Yılmaz İşçilerin Yüzünü Güldürdü

Yurtbaşı Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi töreni gerçekleştirildi.