Işsiz Haberleri

Işsiz Haberleri

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı

Türkiye'de işsizlik oranı, temmuzda bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 8,8 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 167 bin kişi olarak belirlendi.

Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, martta bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,6 geriledi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Mesleki eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, istihdam politikalarının oluşturulması ve işsizliğin önlenmesine yönelik çalışmalar yapmak amacıyla oluşturulan il istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Açıkkapı: Kısa çalışma ödeneği gün sayısı 450’ye düşecek 

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı,  bütçe komisyonunda görüşmeleri tamamlanarak genel kurula sevk edilen işsizlik sigortası kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun Teklifi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıkkapı, kısa çalışma ödeneği asgari prim ödeme gün sayısının 450’ye düşürüleceğini söyledi. 

Milletvekili Erol’dan Bakan Işıkhan’a soru önergesi 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TBMM’de Elazığ'daki işsizlik sorununu ile ilişkin soru önergesi verdi. 

Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban: GENÇLERİN MECLİSTE SESİ OLACAĞIM

Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, “gençlerin mecliste sesi olmak isteyen bir kişi olarak, öncelikle gençlerin sorunlarını ve taleplerini iyi anlıyorum. İlk fırsatta Gençlerin eğitim, işsizlik, barınma, sağlık gibi konularda yaşadıkları sorunlar ve beklentileri mecliste dile getirip ve çözüm önerileri sunacağım.” dedi.

Bağımsız Milletvekili Adayı Çoban: Genç işsizlik Elazığ’ın en önemli problemidir

Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, genç işsizlik Elazığ’ın en büyük problemidir’ dedi. Milletvekili Adayı Çoban açıklamasında şunları söyledi.

Kasım ayı işsizlik rakamları açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Kasım 2022'de bir önceki aya göre değişim göstermeyerek yüzde 10,2 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 576 bin kişi olarak belirlendi.

HD Elazığ Karakoçan, yine İzmir'den dönemedi

HD Elazığ Karakoçan FK'nın uçuşu, elverişsiz hava şartlarından dolayı üçüncü kez iptal edildi.

Akın: Elazığ'ın en önemli problemi işsizlik ve ekonomik sıkıntılar

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Elazığ gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Ödemeler 3 Eylül'den itibaren yapılacak

Ağustos ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 3 Eylül'den itibaren yapılacağı açıklandı.

3 Bin Kişiye İş Kapısı Olacak Projenin Ön Kabulü Yapıldı 

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Tekstil Endüstri Park Projesinin ön kabulü yapıldı. Proje kapsamında Elazığ'a 18 Milyon Lira katkı sağlanması ve 3000 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. 

Ödemeler 29 Haziran’da Başlıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 29 Haziran’dan itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu.

İş Kur önünde işsiz kuyruğu

Elazığ'da Toplum Yararına Çalışma Program kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne alınacak 672 personel için müracaatlar başladı. İş Kur Elazığ Müdürlüğü'ne gelen binlerce vatandaş kurum önünde kuyruğa girdi. 

Şubat ayı işsizlik rakamları açıklandı

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 376 bin kişi artarak 4 milyon 730 bin kişi oldu.

İş için, kendini zincirledi

Elazığ'da bir kişi, 7 aydır işsiz olduğunu belirterek, kendini Atatürk heykeline zincirledi. Olaya müdahale eden güvenlik güçleri şahsı polis merkezine götürdü.