Isveç Haberleri

Isveç Haberleri

Gözler yarınki kritik Kabine Toplantısı'nda! İşte masadaki başlıklar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kabine'de İsveç-Finlandiya'nın NATO üyeliği, ekonomi, geçici işçi düzenlemesi ve seçim takviminin ele alınması bekleniyor.

AK Parti Elazığ Kadın Kolları’ndan Regaip Kandili programı 

AK Parti Elazığ Kadın Kolları Regaip Kandili dolayısı ile Mevlit programı düzenledi. Programda konuşan AK Parti Elazığ Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver İsveç’te gerçekleştirilen eylemi hatırlatarak Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki gösterdi. 

Başkan Gürkan: Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli 

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, İsveç’te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. 

AGD’den İsveç’te gerçekleştirilen eyleme tepki 

Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi, İsveç’te gerçekleştirilen eyleme tepki gösterdi. 

Başkan Sadak: Kur'an nuru söndürülemez

İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an'ı Kerim yakılmasına ve eyleme izin verilmesine yönelik bir tepki de Elazığ Akıncılar Derneği Başkanı Tevfik Sadak'tan geldi.

İsveç'teki provakasyona Milletvekili Erol'dan tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İsveç'te Türk Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen provokatif eyleme tepki gösterdi.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Yıldırım: 'Finlandiya ve İsveç'in bu konudaki geri adımını ve kabulünü hep birlikte gördük'

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü ve iradeli bir lider olduğunu belirterek, Biz 'Terör örgütlerine, FETÖ'ye ve diğer örgütlere yardım etmeyeceksiniz, ederseniz biz de sizin NATO üyeliğinizi veto ederiz deyip bundan vazgeçeceksiniz' dedik. Finlandiya ve İsveç'in bu konudaki geri adımını ve kabulünü hep birlikte gördük' dedi.

İsveç'e rakip Elazığ'da 123 metrelik orcik yapıldı

Guinness Rekorlar Kitabına 100 metrelik orcik ile ismini yazdıran İsveç'e rakip olan Elazığ'da, 123 metre uzunluğunda orcik yapıldı. Aynı zamanda Vali Çetin Oktay Kaldırım'ın talimatıyla festival için hazırlanan 500 kilogram orcikin de Mehmetçik'e gönderileceği öğrenildi.

Elazığ, İsveç'e rakip oldu, 110 metrelik 'Orcik' yapacak

Guinnes Rekorlar kitabına 100 metrelik Orcik ile ismini yazdıran İsveç'e, Elazığ rakip oldu 110 metrelik kentin tescilli ürünü Orcik yapmak için başvuru yapıldı.

Elazığ'dan dünya pazarına kerevit, kilosu 100 TL

Keban Baraj Gölü'nden çıkartılan ve şu anda Rusya ve İsveç üzerinden dolaylı olarak dünya pazarına gönderilen kerevit, Elazığ'da kurulan Türkiye'nin ikinci tesisi ile artık işlenip bir çok ülkeye doğrudan gönderilmesi planlanıyor. Kerevitin işlenmiş haliyle 16,5 Euro'dan (100 TL) satılmasıyla bölgenin ekonomisine ciddi bir katkı sunması bekleniyor.