Italya Haberleri

Italya Haberleri

TÜYAP 2024’te Arslanlı Alçı rüzgarı

Bu yıl 46. kez kapılarını açaN Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Almanya, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, İtalya, Avusturya ve Çin’den yüzlerce katılımcıyı ağırlayan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 17-20 Nisan 2024 tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre merkezinde gerçekleşti. Fuara Elazığ’dan katılan Arslanlı Alçı A.Ş. standı fuarın yoğun ilgi gören standları arasında yer aldı.

Elazığ’da Geleceğinizi Sanatla İnşa Edin Projesi

Kaya Karakaya Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hayata geçirilen “Geleceğinizi Sanatla İnşa Edin” projesi ile İtalya, Litvanya, Portekiz ve Polonya’dan öğretmen ve öğrencilerden oluşan 26 kişilik ekip Elazığ’a geldi.

Dünya şampiyonu Sıla Kartal, Vali Toraman ile bir araya geldi

İtalya'da düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Elazığlı sporcu Sıla Kartal, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman'ı ziyaret etti.

Sporcularımız İtalya Yolcusu

15-24 Ekim'de İtalya'da yapılacak olan Büyükler Dünya Kick Boks Şampiyonasına İlimizi temsilen üç sporcumuz katılacak.

Elazığ'dan 3 sporcu Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda

İtalya'da düzenlenecek olan WAKO Dünya Kick Boks Şampiyonası'na Elazığ'dan 3 sporcu katılacak.

Çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürdü, şimdi dünya şampiyonasına hazırlanıyor

Elazığ'da yaşayan Mahmut Güneş, çocukluktan beri hayalini kurduğu kick boks sporunda milli maçlara çıktı. Çocukluk hayalini gerçeğe dönüştüren Güneş, şimdi İtalya'da düzenlenecek olan dünya şampiyonasına hazırlanıyor.

Pisa kulesinden daha eğik olan tarihi eğri minare ilk günkü ihtişamını koruyor

Elazığ'da Kadir Gecesinde secde etmesiyle eğik kaldığına inanılan ve efsanelere konu olan 9 asırlık eğri minare ilk günkü ihtişamıyla zamana meydan okumaya devam ediyor. İtalya'da bulunan Pisa kulesinden daha eğik olan eğri minare ziyaretçi akınına uğruyor.

Memurluğu bıraktı, modern tarımla kendi işinin patronu oldu

10 yıl önce bir kamu kurumunda saha mühendisliği yapan girişimci, tesadüfen tanıştığı Lion isimli bir İtalyan'ın yönlendirmesiyle mesleğini bırakıp, öğrendiği elma yetiştiriciliği işine girdi. Memleketi Elazığ'da bodur elma bahçesi kuran Murat Yıldız, 'Bahçecilikte ne kazanacaksınız' diyenlere rağmen şimdi 250 dekar alanda yıllık yaklaşık bin ton elma hasat ederek istihdama katkı sağlıyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İtalya'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temaslarda bulunmak üzere geldiği Roma’da İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile görüştü.

Pandemi İtalya, İspanya ve Fransa ile ihracatı etkiledi

6. Uluslararası İzmir İş Günleri toplantısının Akdeniz Havzasında Ticaretin Geleceği konulu ilk oturumunda konuşan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 2020’nin ilk 7 ayında İtalya’ya 4 milyar dolar, İspanya ve Fransa’ya 3 milyar dolar, Mısır’a 2 milyar dolar ve Tunus’a 471 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

İtalya’nın kuzeyinde tren raydan çıktı: 3 yaralı

İtalya'nın Lombardiya bölgesinde bir trenin raydan çıkması sonucu 3 kişinin yaralandığı açıklandı.

İtalya’da 43 kişiye mezar olan köprü 2 yılın ardından yeniden açılıyor

İtalya'da 2018 yılında çöken ve 43 kişinin ölümüne neden olan Morandi köprüsü bu akşam yeniden açılıyor.