Izmir Haberleri

Izmir Haberleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden zorunlu açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi iştiraki olan İZBETON’un Elazığ’da yapımını üstlendiği okulun ödenek krizi yüzünden durdurulduğu ve yüklenici firma tarafından haciz işleminin başlatıldığına ilişkin iddia ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Elazığlılar peynirli ekmek şöleninde buluştu

İzmir Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Peynirli Ekmek şöleninde Elazığlılar gönüllerince eğlenip hasret giderdi.

Ankara Ortaokulu Mansur Yavaş’ın katılımıyla açılacak

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol CHP’li belediyelerle temasa geçerek okul inşa edilmesini talep etmesi sonucu İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri Elazığ’da 3 okul yapma kararı almıştı. Bu okullardan biri olan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen okulun Ankara Ortaokulu’nun yapımı tamamlandı. Açılışı ise Başkan Mansur Yavaş’ın katılımı ile yapılacak.

İş İnsanı hemşehrimiz Ak’tan anlamlı iftar sofrası

İzmir’de yaşayan Elazığlı İş İnsanı Nejat Ak düzenlediği iftar yemeğinde ihtiyaç sahibi aileleri ağırladı.

Erdoğan, 16’sı büyükşehir 47 adayını açıklıyor! 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylarının da aralarında olduğu 16'sı büyükşehir ile 47 ilin belediye başkan adaylarını açıklıyor. Ankara’da Turgut Altınok, İzmir'de Hamza Dağ, Adana'da Fatih Mehmet Kocaispir, Antalya'da Hakan Tütüncü isimleri kesinleşti. Depremden etkilenen illerin belediye başkanlarının hiçbirisi aday gösterilmedi. İşte il il belediye başkan adayları...

Alan: Şehidimizin anma törenine davet edilmeyişimiz hatadan öte bir duyarsızlıktır

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, yedi yıl önce İzmir adliyesine yönelik hain terör saldırısını kahramanlığı ve cesareti ile önleyip şehit olan polis memuru hemşerimiz Fethi Sekin’i anma programına Oda Başkanlarının davet edilmemesine tepki gösterdi.

Gençler, Şehit Polis Fethi Sekin'in kahramanlığını anlatmak için yarışacak

Elazığ'ın Baskil Kaymakamlığınca hayata geçirilen proje kapsamında İzmir Adliyesi önünde 6 yıl önceki terör saldırısında kahramanlığıyla çok sayıda insanın hayatını kurtaran şehit polis memuru Fethi Sekin'in anısına 81 ildeki lise öğrencileri arasında kompozisyon yarışması düzenlendi.

Motorine kallavi indirim geliyor! 

Petrol fiyatlarındaki dalgalanma nedeniyle 40 lirayı aşan motorine bu kez indirim geliyor. Motorinin litre fiyatına 31 Ekim 2023 Salı gününden (bu gece yarısı) geçerli olmak üzere 1,57 liralık indirim yapılacak, Benzin fiyatında herhangi bir indirim yok. İşte 30 Ekim 2023 Pazartesi İstanbul, Ankara ve İzmir güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları...

Milletvekili Erol: Süreç hızlanmalı 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’da kira fiyatlarının İstanbul ve İzmir gibi mega kentlerle yarıştığını belirterek Elazığ’da devlet eliyle yapılacak konutların yapım süreçlerinin hızlanması çağrısında bulundu. 

LPG'ye kallavi zam geliyor! 

Seçimlerin ardından benzin ve motorine üst üste gelen zamların ardından bir zam da LPG (otogaz) fiyatlarına zam geliyor. Benzin ve mazot fiyatı gelen zamlarla 36-37 TL seviyelerine yükselirken, otogaz fiyatı da zam furyasına kapıldı. LPG fiyatları 17 lirayı geçecek. İşte 4 Eylül 2023 Pazartesi İstanbul, Ankara, İzmir güncel akaryakıt fiyatları…

İzmir’de Elazığ rüzgârı

İzmir Karşıya Elazığlılar Derneği tarafından geleneksel Kürsübaşı programı düzenlendi.

AK Parti'nin milletvekili aday listesi sızdı iddiası!

AK Parti'nin milletvekili aday listesinin sızdığı iddia edildi. Hangi bakan hangi şehirden aday gösterildi? AK Parti listelerine giren tescilli Türkiye güzeli kim?.. Alparslan Türkeş'in oğlu aday listesinde birinci sıraya yerleşti. Ağrı Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Savcı Sayan, İzmir'den 6. sıraya konuldu.

Motorine yine zam geliyor! 

Üst üste indirimlerle 20 liranın altına inen motorine bu gece yarısı yine kallavi zam geliyor. Zammın ardından İstanbul'da motorin 19.76 liradan, Ankara'da 20.13 İzmir'de 20.21'den satılacak.

İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni başkanı belli oldu 

İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen seçimde dernek başkanlığına Kadir Canpolat seçildi. 

Şampiyon boksörler Vali Dr. Toraman’ı ziyaret etti 

İzmir’de düzenlenen Türkiye Büyük Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonasından altın madalyayla dönen Elazığlı boksörler Gizem Özer ve Mihriban Güneri, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ı makamında ziyaret etti. 

Yoğun sis nedeniyle uçuşlar iptal edildi 

Elazığ’daki yoğun sis dolayısıyla Elazığ - İstanbul ve Elazığ – İzmir arasındaki uçuşlar iptal edildi. 

Şehit Fethi Sekin'in babası son yolculuğuna uğurlandı

İzmir Adliyesi önünde teröristlerle kahramanca mücadele ederek şehit düşen polis memuru Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşlarla birlikte tabutu omuzladı.

Şehit Fethi Sekin'in babası hayatını kaybetti

İzmir Adliyesi önünde teröristlerle kahramanca mücadele ederek şehit düşen Polis Memuru Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

MARBLE İZMİR Fuarında Elazığlı Firmalar Büyük İlgi Gördü

Doğal taş sektöründe dünyanın en önemli buluşmalarından olan MARBLE İZMİR Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, kapılarını tüm dünyaya açtı. Sektör devlerinin buluştuğu fuarda Elazığlı mermer üreticisi firmalar büyük ilgi gördü.

Alacakaya Mermer MARBLE İZMİR Fuarına katılıyor

Doğal taş sektöründe dünyanın en önemli buluşmalarından olan MARBLE İZMİR Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 30 Mart – 2 Nisan 2022 tarihlerinde kapılarını 26. kez tüm dünyaya açıyor. Sektör devlerinin buluşacağı fuara Türkiye’nin önemli mermer üreticisi Alacakaya Mermer de katılacak.

HD Elazığ Karakoçan FK'dan erteleme talebi

Pazar gününden bu yana hava muhalefetinden dolayı İzmir'den, Elazığ'a dönemeyen Elazığ Karakoçan FK, 22. haftada evinde oynaması gereken BÜ Alanya Kestelspor maçının ileri bir tarihe ertelenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurdu.

HD Elazığ Karakoçan, yine İzmir'den dönemedi

HD Elazığ Karakoçan FK'nın uçuşu, elverişsiz hava şartlarından dolayı üçüncü kez iptal edildi.

HD Elazığ Karakoçan, İzmir'den dönemiyor

Kızılcabölükspor maçı için Denizli'ye giden ve pazar günü Elazığ'a dönmeyi planlayan HD Elazığ Karakoçan FK kafilesi olumsuz hava koşulları nedeniyle bir türlü Elazığ'a dönemiyor.

Elazığ'da Şehit Fethi Sekin Külliyesi tamamlanıyor

Elazığ Belediyesi tarafından İzmir Adliyesi önünde şehit edilen kahraman polis Fethi Sekin anısına doğup büyüdüğü Baskil ilçesinin Doğancık köyünde yapımına başlanan külliye inşaatında sona gelindi.

Elazığ yöresel ürünlerine İzmir Fuarında büyük ilgi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından İzmir'de 'Kız Kardeşim' projesi kapsamında düzenlenen yöresel ürünler fuarında Elazığ ürünlerine büyük ilgi gösterildi.

Fethi Sekin'in şehit olduğu saldırıda kullanılan bomba ve mühimmatları temin eden terörist yakalandı

İzmir Adliyesine yönelik 5 Ocak 2017'de terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca düzenlenen, polis memuru Fethi Sekin ile adliye personeli Musa Can'ın şehit olduğu saldırıda kullanılan bomba ve tüfek fişeklerini temin ettiği belirlenen Suriye uyruklu terörist düzenlenen operasyonla yakalandı. Ağabeyinin şehit olduğu saldırıda bomba ve mühimmat temin eden teröristin yakalandığı haberini Fethi Sekin'in kardeşi Fikriye Sekin, Arka plandaki kişilerin de yakalandığını bugün haberlerde öğrendim, bu bizi daha da rahatlattı. Türkiye'nin bu tarz terör olaylarına idam getirilmesini istiyorum' dedi.

CHP’li Belediyeler Elazığ'da Okul Yaptıracak

CHP'li İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri, Elazığ'da tam donanımlı iki okul yaptıracak. 

Şehit Fethi Sekin, şehadetinin 4. yılında kabri başında anıldı

İzmir Adliyesi önünde teröristlerle kahramanca mücadele ederek şehit düşen polis memuru Fethi Sekin, şehadetinin 4. yılında memleketi Elazığ'da kabri başında anıldı.

İzmir’de emekli binbaşı evinde ölü bulundu

İzmir'in Konak ilçesinde bir süredir kendisinden haber alınamayan emekli binbaşı, evinde ölü bulundu. Şüpheli ölüm üzerine polis ekiplerince soruşturma başlatıldı.

6 hastane dolaştı, bin 300 kilometre uzakta şifayı buldu

Boyun ve kalp damarları tıkalı olduğu için memleketi İzmir'de 6 farklı hastaneye giden ve sonuç alamayan 66 yaşındaki hasta, bin 300 kilometre yol kat edip geldiği Elazığ'da 2 günde sağlığına kavuştu.