Japonya Haberleri

Japonya Haberleri

Japon konuklar Harput’a hayran kaldı

Elazığ’ın geleneksel ipek iğne oyasına merak salan ve Elazığ’a gelen Ikumi Nonaka, Mika Tokisugi, Riko Tokoro, Naomi Shiratori ve Junko Orihara isimli Japon kadınlar, kadim medeniyetler merkezi Harput’ta unutulmaz bir gün geçirdi. Elazığ Belediyesi’nin Harput’ta gerçekleştirdiği çalışmalara hayran kalan Japon kadınlar, Harput musikisinin en güzel örneklerinin seslendirildiği Kürsübaşı programını ilgi ile izledi.

Denizi olmayan Elazığ balık ihracatından 29 milyon dolar gelir elde etti, hedef 50 milyon dolar

Keban ve Karakaya Baraj göllerinin üzerinde kurulu 167 aktif işletme ile iç sularda en fazla alabalık üreten iller arasında 1'inci sırada yer alan Elazığ, başta Japonya olmak üzere Rusya, Hollanda, Almanya ve 25 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Geçen sene ihracattan 29 milyon dolarlık bir gelir elde edilirken hedefin 50 milyon dolar olduğu bildirildi.

Elazığ'da turisti ve yoldan geçen birini yaralayan suç makinesi tutuklandı

Japonya'dan bisikletiyle dünya turuna çıkan turisti kamp yaptığı Elazığ'da bıçaklayan şahıs, cezaevinden çıkar çıkmaz gece saatlerinde yolda ilerleyen birini pompalı tüfekle vurarak yaraladı. 9 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki şüpheli tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şahıs adliye çıkışı gazetecilere küfürler ederek pişkin bir şekilde, 'Çek çek yakında da çek uzaktan da çek' dedi.

Japon turisti bıçaklamıştı, bu kez yoldan geçen birini vurdu

Japonya'dan bisikletiyle dünya turuna çıkan turisti kamp yaptığı Elazığ'da bıçaklayan şahıs, cezaevinden çıkar çıkmaz gece saatlerinde yolda ilerleyen birini pompalı tüfekle vurarak yaraladı. 19 yaşındaki şüphelinin 9 suç kaydı olduğu öğrenildi.

Ünlü sanatçı Bülent Serttaş, Elazığlı ailenin evinde misafir ettiği Japon turisti ziyaret etti

Ünlü sanatçı Bülent Serttaş, Japonya'dan bisikletiyle dünya turuna çıkan ve kamp yaptığı Elazığ'ın Sivrice ilçesinde dişini fırçalarken bıçaklandıktan sonra tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilen Shogan Kameda'yı, misafir olduğu evde ziyaret ederek moral verdi.

Bıçaklanan Japon turistin yeni görüntüleri ortaya çıktı: 'Elazığlılar bana çok yardım etti'

Japonya'dan bisikletiyle dünya turuna çıkan ve kamp yaptığı Elazığ'ın Sivrice ilçesinde dişini fırçalarken bıçaklanan Shogan Kameda'nın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Kameda'nın Elazığ'da vatandaşlardan sürekli yardım gördüğünü söylediği görülüyor.

Dünya turuna çıkan Japon turisti bıçaklayan şüpheli yakalandı

Japonya'dan bisikletiyle dünya turuna çıkan Shogan Kameda'yı, kamp yaptığı Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bıçaklayan şüpheli, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

12 yıl önce dünya turuna çıkan Japon turist Elazığ'da bıçaklandı

Japonya'dan bisikletiyle dünya turuna çıkan Shogan Kameda, kamp yaptığı Elazığ'ın Sivrice ilçesinde dişini fırçalarken kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklandı. Turist Shogan Kameda, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde kaldırılarak tedavi altına alındı.

Maysak tayfunu Rusya’yı vurdu

Japonya ve Güney Kore'yi vuran Maysak tayfunu, Rusya'nın Vladivostok bölgesinde de etkili oldu. Binadan kopan plakalar yolda yürüyen bir kadına isabet ederken araçlar ve gemiler de tayfundan sürüklendi.

Japonya’da 43 mürettebatlı yük gemisi kayboldu

Japonya'da, Maysak Tayfunu nedeniyle 43 mürettebat ve 60 bin büyükbaş hayvanı bulunan yük gemisi kayboldu. İmdat sinyali gönderen geminin Filipinli bir mürettebatı kurtarılırken, diğer mürettebat ve gemiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Japonya'da Abe'nin sağ kolu adaylığını açıkladı

Japonya’da Başbakan Shinzo Abe'nin sağlık sorunları gerekçesiyle istifa etme kararı almasının ardından gözler LDP'deki liderlik yarışına çevrilirken, yarışın favorisi olarak gösterilen Abe'nin sağ kolu Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga adaylığını resmen açıkladı.

Japonya’da tayfun alarmı

Japonya'nın Okinawa Adası'nda gece saatlerinden itibaren etkisini göstermesi beklenen Maysak Tayfunu nedeniyle 250'yi aşkın uçuş iptal edildi. Riskli bölgelerdeki yaklaşık 270 bin kişiye tahliyeye hazır olun çağrısı yapıldı.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe istifa etti

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini duyurdu.

Tokyo'da aşırı sıcaklardan ölenlerin sayısı 100'ü aştı

Japonya'nın başkenti Tokyo'da aşırı sıcak nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 103'e yükseldi.

Japonya'dan Covid-19 aşısı geliştiren kurumlara siber saldırı uyarısı

Japonya Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşısı üzerinde çalışan şirket ve kurumları bilgi hırsızlığına yönelik siber saldırı riski karşısında uyardı.

Elazığ’ın Geleceğine Mega Yatırım

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) Türkiye Ofisi Başkanı Takehiro Yasuhi, Elazığ’ın altyapı yenileme çalışmaları için JİCA’ya yapılan kredi desteği başvurusu doğrultusunda Elazığ’a geldi. 

Japonya Başbakanı Abe, Suudi Dışişleri Bakanı Al Suud ile görüştü

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan bin Abdullah Al Suud ile bir araya geldi.