Kabil Haberleri

Kabil Haberleri

İşbirliği protokolü imzalandı

Günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen enerjinin kullanımı ile doğal kaynaklar hızla tükenmekte, çevre kirliliği, iklim değişikliği ve enerji için yüksek maliyetler oluşabilmektedir. Enerji verimliliği ile yaşam standartlarımızı düşürmeden kullandığımız enerji miktarını azaltarak, enerji tüketiminde yapacağımız küçük önlemlerle büyük tasarruflar sağlayarak gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakabiliriz anlayışıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Tasarruf İçin Enerjik Eğitim” projesi hazırlandı.

Kaplan: 'Gastrit tedavi edilmezse, mide kanseri olarak karşımıza çıkabilir'

Gastritin her yaşta görülebilen bir rahatsızlık olduğunu aktaran Medical Park Elazığ Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Can Şoreş Kaplan, Gastrit bireyde karın ağrısı, mide ekşimesi, göğüste yanma hissi, mide bulantısı, kusma gibi semptomlar oluşturmaktadır ancak birçok kişide de gastritin semptom vermeden ilerlediğini görmekteyiz. Gastrit tedavi edilmezse mide kanseri olarak karşımıza çıkabilir dedi.

Vali Erkaya Yırık,'Salgınla ancak hep birlikte hareket ederek başa çıkabiliriz'

Koronavirüs (Covid-19) risk haritasında yüksek riskli duruma gelinen Elazığ'da Vali Erkaya Yırık, salgınla ancak hep birlikte hareket edilerek başa çıkabileceğine dikkat çekerek herkesi kurallara uymaya çağırdı.

Kaşıntının altından diyabet çıkabilir

Uzm. Dr. Tayfun Garip, 'Diyabet çok su içme, sık idrara çıkma, çok yemek yeme veya iştahsızlık, halsizlik, çabuk yorulma, ağız kuruluğu ve gece idrara çıkma olup daha nadir olanları bulanık görme, açıklanamayan kilo kaybı, inatçı enfeksiyonlar, tekrarlayan mantar enfeksiyonları ve kaşıntı şeklinde ortaya çıkabilir. Ancak akılda tutulması gereken bir önemli nokta da diyabet hastalığı gelişmiş olmasına karşın hiçbir belirti veya bulgunun olmayabileceğidir' dedi.

Zayıflamak için önce uykunuzu düzenleyin

Dr. Öğr. Üyesi Melahat Bekır Külah, 'Obezite, uyku apnesinin hem nedeni hem de sonucu olarak ortaya çıkabilir. Yetersiz uyku, leptin hormonunun düşmesine neden olarak, vücudumuzun daha fazla kaloriye ihtiyacı olmadığı durumlarda bile beyne yemek yeme sinyali gönderir. O nedenle öncelikle bu döngüyü kırmak gerekiyor. Uyku apnesi etkin bir şekilde tedavi edildikten sonra kişi kilolarından kalıcı bir şekilde kurtulabilmektedir' dedi.

Uyuşturucu, ayakkabılarının içinden çıktı

Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada bir şüpheli yakalandı, yapılan aramada ayakkabılarının içerisine sakladığı yarım kilogram toz esrar ele geçirildi.

Afganistan'daki sel felaketinde can kaybı 122'ye yükseldi

Afganistan’ın başkenti Kabil’de meydana gelen sel felaketinde ölü sayısı 122’ye, yaralı sayısı 147’ye yükseldi.

Afganistan'da sel felaketi: 30 ölü, 20 yaralı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de meydana gelen sel felaketinde 30 kişi hayatını kaybederken 20 kişi de yaralandı.

Afganistan'da bağımsızlık günü kutlamalarında roketli saldırı: 10 yaralı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de 101’inci bağımsızlık günü kutlamaları sırasında diplomatik temsilciliklerin bulunduğu bölgeye yönelik düzenlenen roketli saldırıda 10 sivilin yaralandığı ifade edildi.

Otomobilin çarptığı çocuk öldü, geriye ayakkabıları kaldı

Elazığ'da dedesinin elini bırakıp karşıya geçmeye çalışan 7 yaşındaki çocuk, otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Olay yerinde küçük çocuktan geriye ayakkabıları kaldı.