Kadın Girişimci Haberleri

Kadın Girişimci Haberleri

Alan: Ağınlı kadın girişimcilerimiz önemli bir başarı hikâyesi yazıyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ağın ilçesinde kadın girişimciler tarafından kurulan Ağın Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti.

Elazığ’da Kadın Girişimciler ilk toplantısını yaptı 

TOBB Elazığ kadın girişimciler kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda kadın istihdamının artırılması görüşüldü. 

Başkan Alan: Seçimler 19 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek 

ETSO Başkanı İdris Alan TOBB Elazığ il kadın girişimciler kurulu ve genç girişimciler kurulu aday başvurularının tamamlandığını kaydetti. 

İş kadını Oya Düşmez’e ödül

Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nce (YAPDER) düzenlenen Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi ve Ödül Töreni'nde başarılı kadın girişimciler ödüllendirildi.

TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlar Buluşması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Coca-Cola Türkiye ve Habitat Derneği ortaklığında yürütülen Kız Kardeşim Projesi kapsamında, 2019 ve 2021 yılında hibe kazananlar ile 81 ildeki TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları Buluşması TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk öncülüğünde online olarak gerçekleştirildi.​

Kadın girişimcilerin sorunları panelle ele alındı

Elazığ İş Kadınları Derneği (ELİKAD) tarafından Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kadın girişimcilerin yaşadıkları sorunlar, panel ile ele alındı.

Yasemin Açık, Türkiye'nin 100 Kadın Girişimcisi Arasında Yer Aldı

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof Dr. Yasemin Açık, Fast Company Dergisi tarafından Kadın Kurucular 100 başlığıyla hazırlanan Türkiye’nin 100 kadın girişimcisi listesinde 7. Sırada yer aldı. 

Keban'da 'Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi' projesi

Kadın Girişimci Mimar Özgül Öztürk tarafından yaptırılan ve inşası devam eden 'Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi' projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Elazığ'da 'İpekböceği yetiştiriciliği' için önemli araştırma

Bir yol haritası çıkardıklarını belirten Elazığ TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşegül Metin, 'Komite üyelerimiz, 5 yıl gibi kısa vadede en az 400 kutu ipek böceğinin yetiştirilebileceğini ve 14 bin 400 yüz kilogram koza hasadının yapılabileceğini ön görmüştür. Bahsedilen bu rakam ülkemiz yaş koza üretiminin yarısı kadardır dedi.

Fırat'ın Saklı Cenneti Ağın'da Kerevit Yolculuğu Projesi'nde imzalar atıldı

Elazığ TSO, Elazığ TSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, Ağın Belediyesi, Ağın İlçe Tarım Müdürlüğü ve Elazığ Su Ürünleri Enstitüsü arasında protokol imzalandı.