Kadına Haberleri

Kadına Haberleri

İki yılda 6 bin 500 girişimci kadına destek verilecek

TÜRKONFED yürütücülüğünde, Türkiye İş Bankası desteği ile girişimci kadınların iş geliştirme süreçlerine daha hızlı ayak uydurmalarına destek olmak amacıyla gerçekleştirilen Girişimde Kadın Gücü projesinin 2024-2026 yılları arasını kapsayan yeni döneminde 6 bin 500 girişimci ve girişimci adayı kadına ulaşılması hedefleniyor. Projenin ilk döneminde de 5 binden fazla girişimci kadına ulaşılmıştı.

CHP’den 81 İl’de ortak açıklama 

CHP 81 İl’de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla eş zamanlı açıklama yaptı. 

Elazığ emniyetinden 'kadına şiddetle mücadele' çalışması

Elazığ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kadına şiddetle mücadele konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde jandarma vatandaşları bilgilendirdi

Elazığ'da jandarma ekipleri 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde vatandaşları bilgilendirdi.

Elazığ'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinliği

Elazığ'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeni ile etkinlik düzenlendi.

Elazığ polisinin farkındalık çalışmaları sürüyor

İçişleri Bakanlığı tarafından 'Kadına El Kalkamaz' sloganıyla başlatılan proje çerçevesinde Elazığ'da farkındalık oluşturma amacıyla yaklaşık 4 bin vatandaş polis ekipleri tarafından bilgilendirildi.

Asker eğlencesinde saçmaların hedefi olan kadın yaralandı

Elazığ'da asker eğlencesinde magandanın peş peşe ateşlediği pompalı tüfekten çıkan saçma, bir kadına isabet etti. Yaralı kadın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Elazığ'da bin 100 erkeğe 'Kadına el kalkmaz' uyarısı

Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce il genelinde 'Kadına el kalkmaz' bilgilendirilmesi yapıldı.

Elazığ'da yolun karşısına geçen kadına çarpan sürücü kaçtı

Elazığ'da yolun karşısına geçmek isteyen kadın, bir otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Sürücü, kaza sonrası otomobiliyle durmayarak olay yerinden kaçtı.

Gündüz vakti zil zurna sarhoş olan sürücü yayaya çarptı

Elazığ'da gündüz vakti alkol alan ve direksiyon başına geçen sürücü, yaya halindeki bir kadına çarptı. Yayaya çarpan sürücünün 305 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Elazığ'da 'Kadın temalı' resim sergisi açıldı

Elazığ'da Fen ve Teknoloji Öğretmeni Gülşah Bulut, 7 yıldır yaptığı kadın temalı resimlerini sanatseverlerle buluşturdu. Bulut sergiden gelen ücretin bir kısmı kadına şiddet derneklerine bağışlayacağını bildirdi.

Hastanedeki silahlı kavgada seken kurşunlardan biri bekleyen vatandaşa isabet etmiş

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi içinde çıkan silahlı kavgada seken kurşunlardan birinin, hastaneye gelen ve olayla ilgisi olmayan bir kadına isabet ettiği öğrenildi. Saldırgan ve yaralıların sivil vatandaş olduğu kaydedilirken, yaşanan olay hastane girişlerine yerleştirilmesi planlanan X-Ray cihazı tartışmalarını da alevlendirdi.

Yaylada rahatsızlan kadın yolda kalınca helikopter ile hastaneye kaldırıldı

Elazığ'da yanlış hap içen ve rahatsızlanan kadına karayolu ile ulaşılamayınca devreye jandarma girdi. Helikopter ile bölgeye giden ekipler, kadını alarak hastaneye yetiştirdi.

4'ncü kattan aracın üzerine düşen kadın ağır yaralandı

Elazığ'da bir kadın 4'ncü kattan aracın üzerine düştü. Ağır yaralanan kadına sağlık ekipleri ilk müdahaleyi aracın üzerinde yaptı.

Otomobilin çarptığı kadın yaralandı

Elazığ'da yolun karşısına geçmeye çalışan kadına otomobil çarptı. Yaralan kadın, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Elazığ'da muhtarlara eğitim verildi

Elazığ'da muhtarlara yönelik 'Koruyucu Aile Modeli tanıtımı ve Kadına Yönelik ve Erken Yaşta Evlilik ile Mücadele ' eğitimi düzenlendi.

Elazığ'da maçta kadına şiddete pankartlı tepki

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sporcularla birlikte basket maçı öncesi 'Kadına Yönelik Şiddette Birlikte Dur Diyelim' pankartı açtı.

Elazığ'da 'Kadına Şiddete Hayır' stantları kuruldu

Elazığ'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla 'Kadına Şiddette Hayır' stantları kuruldu.

Açık: Toplumsal cinsiyet eşitliği sağlamadıkça kadına yönelik şiddet önlenemez

ELİKAD Başkanı ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

FÜ'de 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' konuşuldu

Fırat Üniversitesinde (FÜ) '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' dolayısıyla konferans düzenlendi.

Elazığ'da jandarma kadınlara KADES'i anlattı

Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından kadına karşı şiddetin önlenmesi amacıyla geliştirilen Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) bilgilendirmesi yapıldı.

Elazığ'da 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' eğitimi

Elazığ'da sağlık çalışanlarına 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' eğitimi verildi.

Elazığ Belediyesinden 'kadına yönelik şiddetle mücadele' semineri

Elazığ Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) iş birliğiyle belediye personellerine yönelik 'kadına yönelik şiddet ile mücadele' semineri düzenlendi.

Elazığ jandarmadan KADES eğitimi

Elazığ'da jandarma ekipleri 50 kadına, Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) hakkında eğitim verdi.

Mahalledeki sosyal tesis, 13 yıldır kadınlara iş kapısı oluyor

Elazığ'ın Hicret Mahallesi'nde 13 yıl önce kurulan sosyal tesis, bölgede her yıl yüzlerce kadına hem eğitim hem de iş olanağıyla ekonomik kazanç sağlıyor.

Yalnız yaşayan yaşlı kadına, jandarmadan ziyaret

Elazığ'da bir köyde yalnız yaşayan 81 yaşındaki kadını jandarma ekipleri ziyaret etti.

Yırık: Uyuşturucuyla mücadelede en büyük görev anneye düşüyor

Elazığ'da En İyi Narkotik Polisi; Anne kampanyası ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve KADES uygulaması kapsamında toplantıya başkanlık eden Vali Erkaya Yırık'ın eşi Ayşe Yırık, Bugün burada 'En iyi Narkotik Polisi: Anne' kampanyasını başlatarak uyuşturucu ile mücadelede bir adım daha atmak istiyoruz. Biz annelerimizden, çocuklarımızla iletişim halinde olarak bu mücadeleye destek olmasını hedefliyoruz. Uyuşturucuyla mücadele de en büyük görev anneye düşüyor dedi.

Yırık: Uyuşturucuyla mücadele en büyük görev anneye düşüyor

Elazığ'da En İyi Narkotik Polisi; Anne kampanyası ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve KADES uygulaması kapsamında toplantıya başkanlık eden Vali Erkaya Yırık'ın eşi Ayşe Yırık, Bugün burada 'En iyi Narkotik Polisi: Anne' kampanyasını başlatarak uyuşturucu ile mücadelede bir adım daha atmak istiyoruz. Biz annelerimizden, çocuklarımızla iletişim halinde olarak bu mücadeleye destek olmasını hedefliyoruz. Uyuşturucuyla mücadele en büyük görev anneye düşüyor dedi.

Elazığ'da 'Kadına Şiddete Hayır' etkinliği

Elazığ'da kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün desteği polis ve jandarmanın katılımıyla stantlar açılarak etkinlik düzenlendi.

Bebeğini çöpe atan kadına müebbet hapis

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde yeni doğan bebeğini çatı katında halının altına bırakıp ölümüne neden olan ardından da çöpe atan kadına bugün görülen davada mahkeme heyeti müebbet hapis cezası verdi.