Kale Haberleri

Kale Haberleri

Selmanoğlu ve Şatıroğlu ailelerinin acı günü

Önceki dönem Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun kayınvalidesi, Elazığ Belediyesi önceki dönem özel kalem müdürlerinden Akın Şatıroğlu’nun Annesi Şüküfe Şatıroğlu vefat etti.

Zam yağmuru başlıyor! Temmuz’da tepeden tırnağa zam

Bu yıl temmuzda zam almayacağı için geçim endişesi büyüyen asgari ücretlinin alım gücü, gelecek zamlarla daha da zayıflayacak. Temmuzda elektrik ve akaryakıta büyük oranda zam geliyor. Enerji zamları, birçok kalemde de fiyat artışına neden olacak.

Mayıs ayı enflasyonu rakamları açıklandı! 

Mayıs ayı enflasyonu belli oldu. Enflasyon mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,37 artış kaydetti. Yıllık enflasyon yüzde 75,45'e yükseldi. Enflasyonda doğalgaz desteğinin sona ermesi ve giyim kaleminin etkisi hissedildi.

2024 kurban kesim bedeli ne kadar? 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu yıl için vekâletle kurban kesim bedelinin yurt içinde 11 bin 750 Lira, yurt dışında ise 4 bin 750 Lira olarak belirlendiğini açıkladı.

A Kalem Kurs Merkezi Büyüyor

Elazığ'da eğitimin parlayan yıldızı A Kalem Kurs Merkezi büyümeye devam ediyor. Elazığ Merkez Yeni Mahalle Muammer Çorbacıoğlu Sokaktaki adresinde yıllardır başarılı hizmetler veren A Kalem Kurs Merkezi, Bahçelievler mahallesinde yeni şube açtı.

9 Bin yeni sözleşmeli personel alınacak 

AK Parti'nin kamuda sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Sağlık Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifle, sağlık çalışanlarına yapılan ödemelerden ilaç teminine kadar birçok kalemde düzenlemeye gidilecek. Sağlık kurumlarına alınacak sözleşmeli personel sayısı 36 bine çıkarılacak. 

Harput Kale Kazısı Eserleri İstanbul’da sergileniyor

Harput Kale kazısında bulunan tarihi eserler, Fırat Üniversitesi Bilimsel Araştırma Proje Birimi ve Elazığ Dernekler Federasyonunun desteği ile sergi İstanbul’da sergileniyor.

Çalışkan, asaleten atandı 

AK Parti Elazığ Merkez İlçe Başkanlığına geçtiğimiz günlerde vekâletten atanan Hasan Çalışkan, Merkez İlçe Başkanlığı görevine asaleten atandı. 

Zam fırtınası geliyor! Benzin, mazot, MTV, kola, doğalgaz

Yeni yılda vergilere yüzde 70'in üzerinde zam geliyor. Zamlı vergi ilk sırada petrol ve doğalgaz ÖTV’si var.. Yani benzin ve motorinin fiyatı daha da artacak. Doğalgaz faturaları kabaracak. İşte kalem kalem ödeyeceğimiz vergiler, yani yeni zamlar...

Yedi Dağın Harmanı’nın ikinci cildi çıktı 

Şair İhsan Nazik’in kaleme aldığı ‘Yedi Dağın Harmanı’ şiir kitabının ikinci cildi okurlarıyla buluştu. 

Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi

Elazığ Kaya Karakaya Güzel Sanatlar Lisesi tarafından Çanakkale Zaferinin 108 Yıldönümü ve Şehitleri Anma programı düzenlendi.

Başkan Şerifoğulları’ndan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108’inci yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Ecdadımızın vatan ve millet şuuruyla yazdığı şanlı bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 18 Mart programı düzenlendi 

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören özel gereksinimli bireyler 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde bir program gerçekleştirildi. 

Yazar Tarakçı, kitabını okurları için imzaladı 

Yazar İhsan Tarakçı, kaleme aldığı “Akasya Çiçeği” adlı kitabını okurları için imzaladı. 

Akasya Çiçeği okuyucu ile buluştu

Yazar İhsan Tarakçı’nın kaleme aldığı Akasya Çiçeği isimli kitabı okuyucuları ile buluştu.

Kürsübaşı Sohbetleri’nin konuğu yazar Çağlıyan oldu 

Harput-Der tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kürsübaşı Sohbetlerinde bu hafta Araştırmacı Yazar Sedat Çağlıyan, kaleme aldığı “Tarihin Işığında Hüseynik” adlı kitabı ile ilgili bilgi verdi. 

ES Elazığspor kalesinde 16 gol gördü

TFF 3. Lig 1. Grup'ta geride kalan 11 haftada kalesinde 16 gol gören ES Elazığspor, grubunun en çok gol yiyen 3. takımı oldu.

Elazığ'da arılı kovan denetimleri sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı destek kalemleri arasında yer alan, arılık ve arılı kovan desteklemesine ait kontroller, Sivrice İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelince sürüyor.

Elazığspor'da sakat futbolcuların son durumu

TFF 3. Lig 1. Grup 6. haftasında deplasmanda 52 Orduspor FK ile karşılaşacak olan ES Elazığspor'da kaleci Hakan Canbazoğlu sevinci yaşanıyor.

Hakan Canbazoğlu kalesini gole kapattı

ES Elazığspor'un tecrübeli file bekçisi Hakan Canbazoğlu, geçen sezon da dahil olmak üzere son 5 lig maçında kalesini gole kapattı.

5 bin yıllık Harput Kalesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

Urartu Krallığı tarafından kurulan ve tarihe ışık tutan 5 bin yıllık Harput Kalesi'nde, bir yandan arkeolojik kazılar bir yandan da restorasyon çalışmaları sürüyor.

Sıcaktan bunaldılar, baraj ortasına masa sandalye atıp oturdular

Elazığ'da sıcak havadan bunalan bir gurup vatandaş, Keban Barajı ortasına masa sandalye atıp oturdu. Pertek Kalesi manzarası eşliğinde keyif yapan ve serinleyen gurubu görenler şaşırdı.

Nisanur Yıldırım, Türkiye 3'üncüsü oldu

Kırıkkale'de yapılan Yıldız Erkekler ve Kadınlar Boks Şampiyonası'nda Elazığ Belediyespor boksörü Nisanur Yıldırım, 52 kiloda Türkiye 3'üncüsü oldu.

Aksaray Gençlikspor, Furkan Ak ile anlaştı

Yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig'de şampiyonluk hedefleyen Aksaray Gençlikspor, geçtiğimiz sezonu Elazığ Yolspor'da tamamlayan kaleci Furkan Ak'ı renklerine bağladı.

Harput Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan Harput Kalesi'nde 2022 yılı iç kazı çalışmaları başladı.

Sınav kalemleri ihtiyaç sahibi öğrenciler için toplandı

Elazığ'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplanan gönüllü gençler, üniversite adaylarına verilen sınav setlerini ihtiyaç sahibi öğrenciler için topladı.

Elazığ'da çömlekler minik ellerde şekilleniyor

Elazığ'da yaşayan Murat Yıldız, annesinin kurduğu çanak çömlek atölyesinde 11 yaşından beri çalışarak usta oldu. Çocukluğunda çamurla uğraşmanın yaşattığı mutluluğu Elazığ'da bulunan minik öğrencilere de yaşatmak isteyen Yıldız, her hafta farklı okullardan bir anasınıfını ağırlayarak, vazo, kalemlik ve küçük minyatür gibi birçok ürün yapma fırsatı sunuyor.

Elazığ'da öğrenciler hem okuyup hem meslek öğrenerek harçlıklarını çıkarıyor

Elazığ Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bünyesinde açılan süblimasyon baskı atölyesinde magnet, kalemlik masa isimliği, kupa bardak, mutfak önlüğü ve kristal plaket gibi ürettikleri ürünleri satarak okul harçlıklarını çıkarıyor.

Türk profesörün çalışmaları dünyanın ilgi odağı oldu, birçok ülkeye ihraç edildi

Fırat Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, güneş simülatörü, spin kaplama cihazı ve yapay sinir üretiminde kullanılan elektrospin cihazı gibi birçok çalışmaya imza attı. Prof. Dr. Yakuphanoğlu'nun bu çalışmaları başta Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç edilirken, çalışmaları da uluslararası indeksli dergi ve makalelerde yayımlandı.

Elazığ depreminin simge ismi Yüsra'nın eğitim masrafları karşılanacak

Elazığ'da 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin simgesi haline gelen Yüsra bebeğin eğitim masraflarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü tarafından karşılanacağı açıklandı.