Kalem Haberleri

Kalem Haberleri

Eğitimde Annenin Rolü konuşulacak

Her geçen gün eğitim alanında başarılarıyla adından söz ettiren A Kalem Kurs Merkezi bir güzel programa daha ev sahipliği yapacak.

Bir sigara grubuna daha zam geldi

Haziran ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından birçok kalemdeki ürüne Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı yapıldı. Bununla birlikte ÖTV zammı sigaralara da yansıdı. Sigaraya zam yapan gruplar arasına BAT grubu da eklendi.

Selmanoğlu ve Şatıroğlu ailelerinin acı günü

Önceki dönem Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun kayınvalidesi, Elazığ Belediyesi önceki dönem özel kalem müdürlerinden Akın Şatıroğlu’nun Annesi Şüküfe Şatıroğlu vefat etti.

Zam yağmuru başlıyor! Temmuz’da tepeden tırnağa zam

Bu yıl temmuzda zam almayacağı için geçim endişesi büyüyen asgari ücretlinin alım gücü, gelecek zamlarla daha da zayıflayacak. Temmuzda elektrik ve akaryakıta büyük oranda zam geliyor. Enerji zamları, birçok kalemde de fiyat artışına neden olacak.

Mayıs ayı enflasyonu rakamları açıklandı! 

Mayıs ayı enflasyonu belli oldu. Enflasyon mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,37 artış kaydetti. Yıllık enflasyon yüzde 75,45'e yükseldi. Enflasyonda doğalgaz desteğinin sona ermesi ve giyim kaleminin etkisi hissedildi.

A Kalem Kurs Merkezi Büyüyor

Elazığ'da eğitimin parlayan yıldızı A Kalem Kurs Merkezi büyümeye devam ediyor. Elazığ Merkez Yeni Mahalle Muammer Çorbacıoğlu Sokaktaki adresinde yıllardır başarılı hizmetler veren A Kalem Kurs Merkezi, Bahçelievler mahallesinde yeni şube açtı.

9 Bin yeni sözleşmeli personel alınacak 

AK Parti'nin kamuda sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Sağlık Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifle, sağlık çalışanlarına yapılan ödemelerden ilaç teminine kadar birçok kalemde düzenlemeye gidilecek. Sağlık kurumlarına alınacak sözleşmeli personel sayısı 36 bine çıkarılacak. 

Zam fırtınası geliyor! Benzin, mazot, MTV, kola, doğalgaz

Yeni yılda vergilere yüzde 70'in üzerinde zam geliyor. Zamlı vergi ilk sırada petrol ve doğalgaz ÖTV’si var.. Yani benzin ve motorinin fiyatı daha da artacak. Doğalgaz faturaları kabaracak. İşte kalem kalem ödeyeceğimiz vergiler, yani yeni zamlar...

Yedi Dağın Harmanı’nın ikinci cildi çıktı 

Şair İhsan Nazik’in kaleme aldığı ‘Yedi Dağın Harmanı’ şiir kitabının ikinci cildi okurlarıyla buluştu. 

Yazar Tarakçı, kitabını okurları için imzaladı 

Yazar İhsan Tarakçı, kaleme aldığı “Akasya Çiçeği” adlı kitabını okurları için imzaladı. 

Akasya Çiçeği okuyucu ile buluştu

Yazar İhsan Tarakçı’nın kaleme aldığı Akasya Çiçeği isimli kitabı okuyucuları ile buluştu.

Kürsübaşı Sohbetleri’nin konuğu yazar Çağlıyan oldu 

Harput-Der tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kürsübaşı Sohbetlerinde bu hafta Araştırmacı Yazar Sedat Çağlıyan, kaleme aldığı “Tarihin Işığında Hüseynik” adlı kitabı ile ilgili bilgi verdi. 

Elazığ'da arılı kovan denetimleri sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı destek kalemleri arasında yer alan, arılık ve arılı kovan desteklemesine ait kontroller, Sivrice İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelince sürüyor.

Sınav kalemleri ihtiyaç sahibi öğrenciler için toplandı

Elazığ'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplanan gönüllü gençler, üniversite adaylarına verilen sınav setlerini ihtiyaç sahibi öğrenciler için topladı.

Elazığ'da çömlekler minik ellerde şekilleniyor

Elazığ'da yaşayan Murat Yıldız, annesinin kurduğu çanak çömlek atölyesinde 11 yaşından beri çalışarak usta oldu. Çocukluğunda çamurla uğraşmanın yaşattığı mutluluğu Elazığ'da bulunan minik öğrencilere de yaşatmak isteyen Yıldız, her hafta farklı okullardan bir anasınıfını ağırlayarak, vazo, kalemlik ve küçük minyatür gibi birçok ürün yapma fırsatı sunuyor.

Elazığ'da öğrenciler hem okuyup hem meslek öğrenerek harçlıklarını çıkarıyor

Elazığ Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bünyesinde açılan süblimasyon baskı atölyesinde magnet, kalemlik masa isimliği, kupa bardak, mutfak önlüğü ve kristal plaket gibi ürettikleri ürünleri satarak okul harçlıklarını çıkarıyor.

Elazığ depreminin simge ismi Yüsra'nın eğitim masrafları karşılanacak

Elazığ'da 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin simgesi haline gelen Yüsra bebeğin eğitim masraflarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü tarafından karşılanacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaleme aldığı kitaptan 2 bin 23 adet alıp vatandaşlara dağıttı

Elazığ Ekonomi Platformu Başkanı Ahmet Saraç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaleme aldığı Daha Adil Bir Dünya Mümkün kitabından 2 bin 23 adet alarak vatandaşlara dağıttı.

Misafir Ağırlama Bütçesi Dudak Uçuklattı

Elazığ Belediyesinin 2021 yılı misafir ağırlama hizmetleri için ayırdığı bütçe dudak uçuklattı.

Elazığ'dan 'Kanserle Savaşanlar Kulübü' kitabı

Elazığlı gazeteci İlhan Kılıç ile Ayşe Kavak'ın kaleme aldığı Kanserle Savaşanlar Kulübü kitabı çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hafız Nazırlı'ya ziyaretini oğlu anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret ettiği Elazığ'ın kanaat önderlerinden 107 yaşındaki Hafız Abdullah Nazırlı ile görüşmesini oğlu Asım Nazırlı anlattı. Oğul Nazırlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a babasının kaleme aldığı kitabı hediye ettiğini, Erdoğan'ın ise özel olarak hazırlanmış, mealli ve ayet ayet açıklamaları olan bir Kur'an-ı Kerim'i hediye ettiğini belirtti.

Çay posası pH ölçüm kalemine dönüştü

Elazığ'da Fırat Üniversitesi'nden (FÜ) 2 öğretim üyesinin yaptığı ve altın madalya kazandığı proje kapsamında yüzde 75'i çay posasından elde edilen ve pH ölçen 'halokromik jel uçlu kalem' üretildi.

Trump'ın Özel Kalemi Meadows: '5 ülke daha İsrail'le ilişkilerini normalleştirmeyi düşünüyor'

ABD Başkanı Donald Trump'ın Özel Kalemi Mark Meadows İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn ile imzaladığı ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasına yönelik yaptığı açıklamada, '5 ülke daha İsrail'le ilişkilerini normalleştirmeyi düşünüyor' dedi.

Elazığ'da 19 bin adetlik kalem koleksiyonu

Elazığ'da yaşayan 71 yaşındaki Gazanfer Albayrak, hobi olarak 20 yılda 19 bin kalem biriktirerek koleksiyon haline getirdi.

Üreticilere 651 Milyon Liralık Destek Ödemesi Başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat Baklagil, Dane Mısır Fark Ödemeleri ile Mazot Gübre Alan Bazlı Gelir Desteği, Zeytinyağı Fark Ödemesi Desteği ve Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği olarak 6 kalemde daha destek ödemelerinin başlayacağını duyurdu.