Kalp Haberleri

Kalp Haberleri

Gazze Direniş Plaftormu çalışmalarına devam ediyor

Gazze Direniş Platformunun, Şehit Gazi Eğitim Sendikası ile organize ettiği, 22. çalışma olan "Vatan İçin Yaşayıp Şehit Oldunuz, Toprağa Değil, Kalplere Gömüldünüz, Şehit Gazi Eğitim Sendikası Gazze'nin Yanında" yardım kampanyası gerçekleştirildi.

Milletvekili Tahir Öztürk Hayatını Kaybetti

23. ve 26. dönem Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk Ankara'da kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Tahir Öztürk'ün hayatını kaybettiği öğrenildi.

Prof. Dr. Yasemin Açık:  Tütün Kullananlar Çevrelerindeki Kişilerin Yaşam Hakkını Ellerinden Alıyor 

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla açıklamada bulundu. Dünyada her yıl 1,2 milyon kişinin ‘pasif içicilik’ veya ‘pasif etkilenim’ olarak adlandırılan tütün dumanına maruz kalma nedeniyle hayatını kaybettiğini söyleyen Açık, “Tütün dumanında bulunan dört binden fazla kimyasal, çocukluk çağı kanserlerinden kalp krizine uzanan hastalıklara yakalanma riskini artırıyor. Tütün kullananlar, kullanmayanların da yaşam hakkının ellerinden alınmasına yol açabiliyor” dedi.  

Sevilen sanatçı Burhan Çaçan hayatını kaybetti 

Türk Halk Müziği sanatçısı Burhan Çaçan (62), evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Kalp krizi geçiren yaşlı adamı otobüsle hastaneye yetiştirdiler

Elazığ'da belediye otobüsü içerisinde kalp krizi geçiren ve ilk müdahalesi vatandaşlar tarafından yapılan yaşlı adam, otobüsle hastaneye yetiştirildi.

Kalp masajı ile hayatta tutmuştu, şimdi bir araya geldiler

Elazığ'da bir iş merkezinde bulunan su tahsilat şubesinde fatura öderken kalp krizi geçiren yaşlı adam, Elazığ Belediyesi personelinin yaptığı kritik müdahaleyle kurtulmuştu. Mahmut Demir, hayatını kurtardığı 80 yaşındaki Nahit Aygün'ü ziyaret ederek bir araya geldi.

Kalp krizi geçiren vatandaşı kalp masajı ile hayatta tutan belediye personeli İHA'ya konuştu

Elazığ'da bir iş merkezinde bulunan su tahsilat şubesinde fatura öderken kalp krizi geçiren kişi, Elazığ Belediyesi personelinin yaptığı kritik müdahaleyle kurtuldu. Kalp masajı yaparak bir kişinin hayata tutunmasını sağlayan Mahmut Demir, 'Bir hayat kurtarmak, bir dünyaya bedeldir' dedi.

Belediye personelinden hayat kurtaran müdahale

Elazığ'da bir iş merkezinde bulunan su tahsilat şubesinde fatura ödemek isteyen 80 yaşındaki bir kişi kalp krizi geçirdi. İki kez kalbi duran adam, burada çalışan personelin kalp masajı sayesinde hayata tutundu.

Prof. Dr. Kobat: 'Kalp problemi olan kişilerin sıcaklardan kendilerini korumaları gerekmektedir'

Kalp hastalıklarının sıcak havalardan ciddi manada etkilenen hastalık gurubu olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Kobat, 'Kalp problemi olan kişilerin bu sıcaklardan kendilerini korumaları gerekmektedir. Çok ihtiyaç olmadığı durumlarda saat 10.00 ile 17.00 arasında mümkün oldukça dışarı çıkmamaları istenmektedir' dedi.

Elazığ'da ele geçirilen çürük etlerin görüntüleri paylaşıldı

Elazığ'da vatandaşların ihbarı sonucu bir depoya yapılan baskında kokuşmuş kemikli et, bağırsak, kalp gibi iç organlardan oluşan hayvansal ürünler ele geçirilmişti. Ele geçirilen çürümüş etlerin görüntüleri paylaşıldı.

Kötü kokudan rahatsız olan vatandaşlar ihbar etti, depodan çürümüş et çıktı

Elazığ'da vatandaşların ihbarı sonucu bir depoya yapılan baskında kokuşmuş kemikli et, bağırsak, kalp gibi iç organlardan oluşan hayvansal ürünler ele geçirildi.

Kalp şeklindeki Gerendal gölü büyük ilgi görüyor

Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı Büyükçaltı köyü ile Bingöl merkeze bağlı Şaban köyü sınırında bulunan Gerendal gölü, kalp şeklindeki görüntüsü ve doğal güzelliği ile büyük ilgi görüyor.

Halay çekerken kalp krizi geçirip öldü, o anlar kameraya yansıdı

Elazığ'da düzenlenen şenlikte halay çekerken aniden fenalaşarak kalp krizi geçiren biri kişi hayatını kaybetti. O anlara cep telefonu kamerasına yansıdı.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Harman, 'Kalp ve damar hastalığı olanlar mutlaka diyetlerine dikkat etmeli'

Kalp ve damar hastalarının Kurban Bayramında diyetlerine dikkat etmeyip, fiziksel aktivitelerini azalttığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Harman, Maalesef bu ciddi ve ölümcül sonuçlara yol açabilir. Kalp ve damar hastalığı olanlar tıpkı Kurban Bayramı öncesinde olduğu gibi mutlaka diyetlerine dikkat etmeleri gerekmektedir dedi.

Doç. Dr. Doğdu: 'Kalp hastaları ilaçlarını aksatmadan bol sıvı tüketerek oruç tutabilirler'

Kalp hastalarının oruç tutarken orucun hangi döneme geldiğine dikkat etmesi gerektiğini belirten Medical Park Elazığ Hastanesinde görevli kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Orhan Doğdu, Yaz dönemine geldiyse, sıvı ve tuz dengesi bozulacaksa özellikle kalp yetmezliği hastalarının oruç tutmasını önermiyoruz. Ama kış, sonbahar ve ilkbahar ayına denk geliyorsa, çok uzun sürmeyecek oruç dönemi oluyorsa hastaların ilaçlarını aksatmadan bol sıvı tüketerek, ilaçlarını nasıl kullanacağını hekime danışarak oruç tutmalarında sakınca yoktur' dedi.

Uzm. Dr. Harman: 'Kalp hastaları oruç tutmadan önce hekimlerine danışmalı'

Elazığ Mendiline Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Murat Harman, kalp hastalıklarının çarpıntı gibi basit bir şikayetten ileri evre kalp yetmezliği gibi ciddi hastalıkları içeren geniş bir hastalık grubu olduğunu belirterek, kalp hastalarının oruç tutup tutmama konusunda karar vermeden önce hekimleri ile görüşüp birlikte karar vermeleri gerektiğini söyledi.

Elazığ'da yürekleri ısıtan görüntü: Yavru kedi kalp masajı ile hayata döndü

Elazığ'da bir hemşire yeni doğan ve kalbi duran kediyi, kalp masajı yaparak hayata döndürdü. O anlar izleyenlerin içlerini ısıttı.

Köpek ve Kedilerin kalpleri ısıtan dostluğu

Elazığ'da köpek ile kedilerin dostluğu görenleri şaşırtıyor.

Yavru kediyle görüntüleri gülümsetmişti, her gün gidip kediyle vakit geçiriyor

Elazığ'da bir pet shop'a müşteri olarak giden Cemil Gökalp ile yavru kedinin sevimli halleri gülümsetmişti. Gökalp kediyi görmek için her gün pet shop'a gidiyor.

Kolesterolün önemi kanda ortaya çıktı: Düşükte kan berrak, yüksekte bulanık ve katı

Medical Park Elazığ Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İdris Baydar, kolesterolün önemine dikkat çekerek, 'Kalp ve damar hastalıklarında en önemli risk faktörü şüphesiz kolesterol yükseklikleridir. Kandaki görüntüsü bile bunu gözler önüne seriyor. Kolesterolü normal olan hastanın kanı berrak görünümlü. Kolesterolü yüksek olan hastanın ise bulanık ve katı görünümde. Bu iki görüntü arasındaki fark kolesterolün önemini çok güzel ortaya koyuyor' dedi.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Şenol: 'Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından hastalarımız var'

Yaklaşık 7 yıldır varis ameliyatlarını genel anestezi verilmeden ultrasonografi eşliğinde 3 ile 20 dakikalık bir işlem süresiyle yaptıklarını belirten Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sefa Şenol, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından hasta geldiğini söyledi.

Kalp krizi geçiren öğretmen hayatını kaybetti

Elazığ Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Aydın Turan, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Namaz esnasında kalp krizi geçiren imam hayatını kaybetti

Elazığ merkez Ataşehir Mahallesi Hacı Hasanpolat camii İmam Hatibi Muhittin Karaman geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Doç. Dr. Murat Baykara, 'MRG öncesinde sağlık personeli hastadan bilgi almalı'

Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) öncesi sağlık personellerinin hastadan bilgi alması gerektiğini belirten Doç. Dr. Murat Baykara, 'Özellikle vücutta metal protez bulunan hastalarda MRG cihazı mıknatısı, bu protezleri yerinden oynatıyor. Bu tip hastalara; kalp pili olanlar, beyin ameliyatı ile beyin damarlarına klips takılmış olanlar örnek olarak gösterilebilir' dedi.

Henüz 13 aylıkken Türkiye'nin 3 bölgesini gezdi, hayata Elazığ'da tutundu

Doğuştan kalp, hidrosefali, iki tarafı ağır şekilde kasık fıtığı hastalıkları olan ve buna bağlı ağır şekilde solunum yetmezliği ile ciddi derecede kanda iltihabi bir rahatsızlıkları için gittiği Türkiye'nin 3 farklı bölgesindeki hastanelerde şifa bulamayan 13 aylık Yusuf Can Yılmaz, ambulans helikopterle sevk edildiği Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

Acı biber yiyip kalbi duran şahini, çiftçinin masajı kurtardı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde tarlada acı biber yedikten sonra fenalaşıp kalbi duran şahin, o sırada bölgede bulunan çiftçinin masajı sayesinde hayatta kaldı. Dakikalarca kalp masajı yaparak su verdiği hayvanı hayata döndürdüğünü dile getiren çiftçi, daha sonra şahini doğal ortamına bıraktı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat: 'Hareketsiz yaşam tarzı sağlığımızı olumsuz etkiliyor'

Hareketsiz yaşam tarzının sağlığı olumsuz etkilediğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Günümüzde fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi sonucu toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, kemik erimesi gibi kronik hastalıkların görülme sıklığı artmıştır' dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü kalp hastalıklarına karşı bilgilendirdi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, 29 Eylül 'Dünya Kalp Günü' kapsamında vatandaşları kalp ve damar hastalıklarına karşı bilgilendirdi.

Otomobilin çarptığı yavru köpek kalp masajı ile hayata tutundu

Elazığ'da otomobilin çarptığı yavru köpek için vatandaşlar seferber oldu. Kalp masajı yapılan köpek yeniden hayata tutunurken, kırık ayağı sarıldı, karnı doyuruldu.

Direksiyon başında kalp krizi geçirdi

Elazığ'da direksiyon başında kalp krizi geçiren sürücü, aracının kontrolünü kaybetmesi sonucu kaldırıma çarptı. Sürücünün yardımına önce vatandaşlar ardından sağlık ekipleri yetişti.