Karar Haberleri

Karar Haberleri

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası’nın bugün gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısının ardından, eylül ayına ait bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı kararı belli oldu.

16 ile yeni vali atandı 

16 ilde vali değişikliğini içeren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdi. Bu kararla 12 ilin valisi de "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine getirildi.

Rekor kıran altın fiyatlarında son durum! 

Güvenli liman altında haftanın ilk işlem gününde hareketlilik sürüyor. Gram altında 2 bin 800 lira seviyesi aşıldı. Merkez Bankalarının faiz kararlarının fiyatlar üzerinde etkili olması bekleniyor. İşte altın piyasası...

Erol’dan, eğitimde tasarrufa sert tepki!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, 1 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, Elazığ’ın uzak köylerinde yaşayan lise öğrencileri için uygulanan taşımalı eğitim hizmeti sona erdirildi. Bu karar, özellikle kırsal bölgelerdeki aileler ve öğrenciler için büyük bir endişe kaynağı oldu.

İl Halk Kütüphanesi’nin kapanış saati uzatıldı

İl Halk Kütüphanesi’nin kapanış saati 23.00’e kadar uzatıldı. Karar 16 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacak.

Ertan’dan, THY kararına sert tepki!

Türk Hava Yolları Elazığ Şube Müdürlüğü’nün Muş’a bağlanması ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ertan, kararın Elâzığ’a bir haksızlık olduğunu ve geri adım atılması gerektiğini söyledi.

Okullarda Deneme Sınavı Yapmak Yasaklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren kararı duyurdu. Okullarda liselere kadar deneme sınavı yapılması yasaklandı.

Erol: Şarap Fabrikası, kararını yeniden gözden geçirmelidir

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’da uzun yıllardan beri faaliyet gösteren Şarap Fabrikası’nın faaliyetlerine son verip başka bir şehre taşınmasının hem firma hem de üreticilerimiz için büyük bir yanlış olacağını dile getirdi.

Konut satışında doğrulanmış ilan dönemi başlıyor

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı yeni kararla birlikte konut satışında doğrulanmış ilan dönemi başlıyor. 15 Eylülde yürürlüğe girecek düzenleme ile ilgili Elazığ Esnaf Ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak konut sahiplerini ve emlakçıları ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Vali Hatipoğlu göreve başladı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Elazığ Valisi olarak atanan Numan Hatipoğlu göreve başladı. 

Emekliler, kritik zirveden çıkacak kararları bekliyor

En düşük emekli aylığının artırılması kapsamında yapılacak çalışma için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, bugün Beştepe'de saat 15.30'da bir araya gelecek.

Vali Ömer Toraman’dan veda mesajı

Elazığ Valiliği görevini 2021 yılından beri yürüten Doç. Dr. Ömer Toraman, Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Çanakkale Valiliği’ne atandı. Çanakkale Valiliği’ne atanan Vali Toraman, sosyal medya hesabından veda mesajı yayınladı.

Zorluoğlu, Diyarbakır Valiliği’ne atandı

Önceki dönem Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu atama kararlarıyla Diyarbakır Valiliği’ne atandı. 

UEFA Merih Demiral kararını açıkladı! 

UEFA Disiplin Kurulu, EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki bozkurt hareketi nedeniyle milli futbolcu Melih Demiral'a 2 maç ceza verdi.

Elazığlı Canpolat, Batman Vali Yardımcılığı görevine atandı

Resmi Gazete’de kararnameye göre Elazığlı Mardin Vali Yardımcısı Muhammet Taha Canpolat, Batman Vali Yardımcılığı görevine atandı.

Baskil kaymakamlığında görev değişimi

Resmi Gazete’de Kaymakamlar kararnamesi yayımlandı. Kararnameye göre Baskil Kaymakamlığı’nda değişiklik yaşandı.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Merkez Bankası açıklamasında "Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacaktır" dedi.

Milletvekili Erol’dan, Konteyner Kent açıklaması

Konteyner kentlerin kaldırılması kararı ile ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, hak sahibi vatandaşların evlerini teslim almadan konteyner kentlerin kaldırılmaması gerektiğini söyledi.

Elazığ’a Atanan hakim ve savcılar belli oldu!

Hakimler ve Savcılar Kurulu, 2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi'ne göre Elazığ’a atanan hakim ve savcılar belli oldu.

Nazırlı ve Işıkver’in girişimleriyle Maden’de yıkımlar durdu

Maden ilçesinde yüklenici firmanın hafriyatı nedeniyle doğal olmayan heyelan riski nedeniyle yaklaşık 500 ev ve işyerinin yıkım kararı Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ve MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ziyaretleri ve konunun hassasiyetini paylaşmaları sonrasında yıkımlar durduruldu. Ayrıca Madenle ilgili çok geniş kapsamlı toplantı kararı alındı.

Altında düşüş sürüyor! 

Yarın açıklanacak Fed faiz kararı ve ABD TÜFE öncesinde altın fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Ons fiyatı, yüzde 0,35 düşüşle 2,299 doların seviyesinde işlem görürken, Gram altın, 2.392 Türk Lirası civarında seyrediyor.

Elazığ’da otobüs ve su ücretlerine zam geldi

Elazığ Belediye Meclisi, Haziran ayı oturumlarına ikinci birleşim ile devam etti. Birleşimde alınan karara göre otobüs ve su ücretlerine zam geldi.

Açıkkapı: Bu soykırım karşısında sessiz kalanlar, bu suça ortak olmaktadır

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Filistin’deki katliamlara, Elazığspor’un 2. Lig’e yükselişine ve Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarına değindi.

Araç muayene hizmetleri için karar! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, araç muayene hizmetlerini özelleştirme kapsam ve programına aldı. Cumhurbaşkanlığı'nın konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamındaki araç muayene hizmetinin; özelleştirme kapsam ve programına alınmasına, karar verildi.

Fahiş fiyat düzenlemesinde yeni karar! 

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Elazığ Valiliği hukuki süreç başlatacak

Elazığ Valiliği Somun Ekmeğ’in 10 TL’den satışı konusunda açıklama yaparak zam kararı ile ilgili hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu.

Vali Toraman müdahale etti! Elazığ’da somun ekmek kaç lira oldu?

Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman’ın girişimi ile Elazığ’da Somun Ekmek 8 liradan satılmaya başlandı. Elazığ’da ekmek zammı ile ilgili son karar verildi.

Elazığ’a atanan Hakim ve Savcılar Resmi Gazete’de yayımlandı

Bugün yayımlanan Resmi Kararda Elazığ ve ilçelerine atanan Hakim ve Savcılar belli oldu.

Elazığ’da esnaflar ayaklandı!

Faiz artırımı kararının ardından esnaf ayaklandı, oda başkanları karardan dönülmesi için çağrıda bulunuyor. Esnaf ve sanatkarlar odası birliği başkanı turan kurnaz da, başkanlarını yanına alarak, ortak bir açıklama yaptı ve “Elazığ’ın Cezası Bu Olmamalıydı” dedi.

Havabulut: Esnafa yüklenen faiz kararından dönülmeli

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut, yeni kredi faiz oranlarının ardından değerlendirmelerde bulundu.