Kararı Haberleri

Kararı Haberleri

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası’nın bugün gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısının ardından, eylül ayına ait bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı kararı belli oldu.

Ertan’dan, THY kararına sert tepki!

Türk Hava Yolları Elazığ Şube Müdürlüğü’nün Muş’a bağlanması ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ertan, kararın Elâzığ’a bir haksızlık olduğunu ve geri adım atılması gerektiğini söyledi.

Okullarda Deneme Sınavı Yapmak Yasaklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren kararı duyurdu. Okullarda liselere kadar deneme sınavı yapılması yasaklandı.

Erol: Şarap Fabrikası, kararını yeniden gözden geçirmelidir

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’da uzun yıllardan beri faaliyet gösteren Şarap Fabrikası’nın faaliyetlerine son verip başka bir şehre taşınmasının hem firma hem de üreticilerimiz için büyük bir yanlış olacağını dile getirdi.

UEFA Merih Demiral kararını açıkladı! 

UEFA Disiplin Kurulu, EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki bozkurt hareketi nedeniyle milli futbolcu Melih Demiral'a 2 maç ceza verdi.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Merkez Bankası açıklamasında "Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacaktır" dedi.

Milletvekili Erol’dan, Konteyner Kent açıklaması

Konteyner kentlerin kaldırılması kararı ile ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, hak sahibi vatandaşların evlerini teslim almadan konteyner kentlerin kaldırılmaması gerektiğini söyledi.

Nazırlı ve Işıkver’in girişimleriyle Maden’de yıkımlar durdu

Maden ilçesinde yüklenici firmanın hafriyatı nedeniyle doğal olmayan heyelan riski nedeniyle yaklaşık 500 ev ve işyerinin yıkım kararı Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ve MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ziyaretleri ve konunun hassasiyetini paylaşmaları sonrasında yıkımlar durduruldu. Ayrıca Madenle ilgili çok geniş kapsamlı toplantı kararı alındı.

Altında düşüş sürüyor! 

Yarın açıklanacak Fed faiz kararı ve ABD TÜFE öncesinde altın fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Ons fiyatı, yüzde 0,35 düşüşle 2,299 doların seviyesinde işlem görürken, Gram altın, 2.392 Türk Lirası civarında seyrediyor.

Araç muayene hizmetleri için karar! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, araç muayene hizmetlerini özelleştirme kapsam ve programına aldı. Cumhurbaşkanlığı'nın konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamındaki araç muayene hizmetinin; özelleştirme kapsam ve programına alınmasına, karar verildi.

Elazığ Valiliği hukuki süreç başlatacak

Elazığ Valiliği Somun Ekmeğ’in 10 TL’den satışı konusunda açıklama yaparak zam kararı ile ilgili hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu.

Elazığ’da esnaflar ayaklandı!

Faiz artırımı kararının ardından esnaf ayaklandı, oda başkanları karardan dönülmesi için çağrıda bulunuyor. Esnaf ve sanatkarlar odası birliği başkanı turan kurnaz da, başkanlarını yanına alarak, ortak bir açıklama yaptı ve “Elazığ’ın Cezası Bu Olmamalıydı” dedi.

Havabulut: Esnafa yüklenen faiz kararından dönülmeli

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut, yeni kredi faiz oranlarının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Ankara Ortaokulu Mansur Yavaş’ın katılımıyla açılacak

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol CHP’li belediyelerle temasa geçerek okul inşa edilmesini talep etmesi sonucu İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri Elazığ’da 3 okul yapma kararı almıştı. Bu okullardan biri olan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen okulun Ankara Ortaokulu’nun yapımı tamamlandı. Açılışı ise Başkan Mansur Yavaş’ın katılımı ile yapılacak.

Elazığ'da ekmeğe zam yapıldı

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz, Kanal Fırat canlı yayınında Elazığ’da açık ekmeğe zam kararı aldıklarını açıkladı.

Ekmeğe zam yapıldı mı? Elazığ Fırıncılar Odası’ndan açıklama! 

Elazığ’da ekmeğe zam yapıldı paylaşımlarının ardından Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız açıklama yaparak, zamla ilgili bir çalışmalarının olduğunu ama şuanda bir zam kararı almadıklarını söyledi.

O Uygulama Türkiye’de erişime kapandı

Meta şirketinin X'e (Twitter) rakip olarak piyasaya sürdüğü ve şu anda dünya çapında yaklaşık 150 milyon aylık aktif kullanıcısı olan Threads uygulaması, Rekabet Kurumu'nun kararı sonrası Türkiye'de erişime kapandı.

Başkan Yıldırım: Vakit kaybetmeden sahaya çıkacağız

Bir seçimi daha geride bıraktıklarını dile getiren AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Partimizin yaşadığı oy kaybının nedenlerini araştırmak ve sandığa gitmeyen seçmenin bu kararının gerekçelerini öğrenmek amacıyla vakit kaybetmeden sahaya çıkıyoruz. Bizim rotamız millettir” dedi.

Septioğlu: Çelik Fabrikasının Elazığ’a kazandırılması için söz aldık

Seçim çalışmalarına devam eden Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu, seçilmesi halinde partisinin Genel Başkanı Fatih Erbakan’dan paslanmaz çelik fabrikasının Elâzığ’a kazandırılması için söz aldıklarını söyledi. Septioğlu; “seçimlerde Elâzığ, en doğru kararı verecektir”

Septioğlu: Elazığ değişim için kararını verdi

Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Emekli bayram ikramiyesi 10 bin TL mi oluyor! 

31 Mart seçimlerine 27 gün kala kulislere emeklilere çifte bayram yaptıracak bir iddia düştü. 3 bin liraya çıkartılan emeklinin bayram ikramiyesi 10 bin liraya yükseltiliyor. Kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü kabine toplantısı sonrası açıklayacak. Kabine saat 15:00'te Beştepe'de toplanacak.  

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman doçent unvanı aldı

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman Üniversitelerarası Kurul Yönetim Kurulu kararıyla Doçent unvanını aldı.

Öğretmen atamasında söz Hazine'de! 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 4 hafta sonra toplandı ve alınan kararlar açıklandı. Terörle mücadele konusunda kararlılıkla adımlar atılacağı belirtilirken ABD'den gelmesi beklenen F-16'lar için de 'kararın memnuniyet verici' olduğu belirtildi. 

Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin ittifak kararını açıkladı!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde yerel seçimlere yönelik ittifak kararını açıklıyor. Erbakan, "Milletimiz ittifak istemiyor" dedi. 

Trafik cezasında yeni dönem! O süre uzatıldı

15 gün olan trafik cezası ödeme indirimi süresinin 1 aya yükseltilmesi kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlandı.

Seçim öncesi emekliye ek zam mı geliyor?

TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emeklilerin de zam oranları belli oldu. Memur ve SSK-Bağkur emeklilerinin zam oranlarındaki makas açılınca hükümetten ek zam kararı geldi. 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken kulisler de hareketlendi. Seçimler öncesinde emeklilere bir ek zam daha mı geliyor?

Elazığ’da oy kullanma saati belli oldu

YSK’nın kararına göre Elazığ dahil 32 ilde oy kullanma işlemi 07.00 - 16.00 saatleri arasında yapılacak.

Emekliye ek zam verilecek mi?

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü kulağı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Kabine toplantısına çevrilmiş durumda. Maliye ve Çalıma Bakanlıklarının yaptığı emekliye ek zam çalışmaları masaya yatırılacak ve son karar verilecek. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı açıklayacak. İşte masadaki zam formülleri...

Elazığ Yeni Sanayi Sitesi’nin yeri Resmi Gazete’de yayımlandı 

Kamuoyunun merakla beklediği ve Çamyatağı Köyü mevkiinde yapılacak olan yeni sanayi sitesiyle ilgili tespit edilen bölgenin sanayi alanı olarak belirlenmesi kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Yeniden Refah Partisi Ankara ve İstanbul'da aday çıkaracak iddiası! 

Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasındaki işbirliği görüşmelerinden anlaşma çıkmadığı ve Yeniden Refah'ın İstanbul ile Ankara'da kendi dayını çıkarmaya hazırlandığı konuşuluyor. YRP, bugünkü GİK toplantısında konunun karara bağlanması ve Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'ı basın toplantısı ile kararı duyurması bekleniyor. YRP'nin İBB adayı ise Necmettin Erbakan'ın damadı Mehmet Altınöz...