Kararname Haberleri

Kararname Haberleri

16 ile yeni vali atandı 

16 ilde vali değişikliğini içeren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdi. Bu kararla 12 ilin valisi de "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine getirildi.

Vali Hatipoğlu göreve başladı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Elazığ Valisi olarak atanan Numan Hatipoğlu göreve başladı. 

Vali Ömer Toraman’dan veda mesajı

Elazığ Valiliği görevini 2021 yılından beri yürüten Doç. Dr. Ömer Toraman, Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Çanakkale Valiliği’ne atandı. Çanakkale Valiliği’ne atanan Vali Toraman, sosyal medya hesabından veda mesajı yayınladı.

Elazığlı Canpolat, Batman Vali Yardımcılığı görevine atandı

Resmi Gazete’de kararnameye göre Elazığlı Mardin Vali Yardımcısı Muhammet Taha Canpolat, Batman Vali Yardımcılığı görevine atandı.

Baskil kaymakamlığında görev değişimi

Resmi Gazete’de Kaymakamlar kararnamesi yayımlandı. Kararnameye göre Baskil Kaymakamlığı’nda değişiklik yaşandı.

Elazığ’a Atanan hakim ve savcılar belli oldu!

Hakimler ve Savcılar Kurulu, 2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi'ne göre Elazığ’a atanan hakim ve savcılar belli oldu.

Kamuda yeni düzenleme 647 yeni kadro açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yayımladığı kararnameyle, bazı bakanlık ve kamu kuruluşlarında 647 yeni kadro oluşturuldu.

Hemşerimiz Badem görevine başladı 

2015 yılından itibaren Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevini yürüten ve şubat ayından itibaren Malatya Başsavcılığı görevini yerine getiren hemşehrimiz Mehmet Badem, HSK Yaz Kararnamesi ile atandığı Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı görevine başladı. 

Elazığ’da bazı ilçe kaymakamları ve vali yardımcıları değişti 

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre Elazığ’da 2 Vali Yardımcısı değişirken 6 Kaymakamın da ataması yapıldı

Hemşehrimiz Tuncay Akkoyun Mardin Valiliğine atandı 

Son yayımlanan Valiler Kararnamesiyle Elazığlı hemşehrilerimiz Tuncay Akkoyun’un görev yeri değişti. 

Hemşehrimiz Mustafa Yavuz Karabük Valiliği’ne atandı 

Elazığlı hemşehrimiz Mustafa Yavuz, Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Valiler Kararnamesi’ ile Karabük Valiliği görevine atandı. 

Çok sayıda ilin valisi değişti 

Valiler kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan karara göre Elazığ Valiliğinde bir değişiklik yaşanmadı. 

Elazığ Emniyet Müdürü değişti 

Emniyet Müdürleri Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararnameye göre Elazığ Emniyet Müdürlüğüne polis başmüfettişliği görevini yürüten Adnan Karayel atandı. 

Başkan Alan: Yayınlanan kararı sevinçle karşıladık

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Elazığ’ın 9 ilçesinin 6.bölge teşviklerinden yararlanmasını sağlayan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili teşekkür mesajı yayımladı. 

Depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları silindi

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle, evi ağır ve orta hasarlı depremzedelerin depremin olduğu 6 Şubat'a kadar olan süredeki elektrik ve doğalgaz borçları silindi.

Polis memurlarının Elazığ’da görev süresi düşürüldü 

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre polis memurlarının Elazığ’da görev yapma süresi 5 yıldan 4 yıla düşürüldü. Yayımlanan kararnamede Elazığ 2. Bölgede yer aldı. 

Deprem bölgesi için iki önemli karar

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem bölgesinde belli şartlar dahilinde işten çıkarma yasağı ile kısa çalışma ödeneği uygulaması hayata geçirildi.

10 bin polis alımı yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre Emniyet Genel Müdürlüğü'ne toplam 10 bin kişilik polis kadrosu açıldı. 

Kamuda çalışan sözleşmelilere kadro 

Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Erdoğan Meclis'i fesih kararını 10 Mart'ta imzalayacak!

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin 14 Mayıs'a alınması artık neredeyse kesinleşti. Peki bu durumda seçim takvimi nasıl işleyecek? AK Parti kulisinde, muhalefet erkene alınmış seçime destek vermediği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis'i yenileme kararnamesini 10 Mart Cuma günü imzalayacağı, seçimin de 14 Mayıs'ta yapılacağı konuşuluyor.

2 bin lirayı aşmayan borçlar silinecek

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

İş dünyasının sorunları gündeme taşındı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun iş dünyası temsilcilerinin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yaptığı toplantıda enerji maliyetlerindeki artış, medikal firmalarının ödemeleri, kamuya iş yapan firmaların durumu, fiyat farkı kararnamesi, KDV alacakları, piyasadaki dalgalanmanın etkileri gibi konularda iş dünyasının taleplerinin aktardığını söyledi.

Elazığ'a atanan Vali Toraman görevine başladı

Son Valiler Kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliğinden Elazığ Valiliğine atanan Dr. Ömer Toraman, görevine başladı.

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi yayımlandı

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede yayımlandı. 

Rektör Göktaş Göreve Başladı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, göreve başladı. 

Tayinleri Çıkan Vali Yardımcıları ve Kaymakamlara Veda Programı

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Elazığ'dan başka illere atanan Vali yardımcıları ve kaymakamlar ile bir araya geldi. 

Elazığlı Hemşehrimiz Özerden, Arpaçay Kaymakamlığına Atandı

Elazığlı hemşehrimiz Artvin Murgul Kaymakamı Mustafa Uğur Özerden, yeni kararname ile Kars Arpaçay Kaymakamlığına atandı.

7 İlçenin Kaymakamı Değişti 

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 427 mülki idare amirinin görev yerleri değişti. Kararname kapsamında Elazığ'da 7 ilçenin kaymakamı değişti. 

Vali Yırık Göreve Başladı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Elazığ Valiliğine atanan Erkaya Yırık, bugün Elazığ'a gelerek görevine başladı. 

Vali Kaldırım’dan Başkan Şerifoğulları’na Veda Ziyareti

Son Valiler Kararnamesi ile Sakarya Valiliği’ne atanan Vali Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na veda ziyaretinde bulundu.